Reacties voor: ‘Budget-iPhone heeft 4-inch scherm en meerdere kleuren’

De budget-iPhone krijgt een 4-inch display, net als de iPhone 5. Ook zal Apple meerdere kleuren van de goedkope iPhone aanbieden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Tag: iPhone mini? Hoezo is dat hier een tag 😛

  2. waar staat bij de iphone 5 de TD versie voor?

  3. Apple doe het niet! Maak dan de iphone 4s of 5 stukken goedkoper in plaats van een nieuwe budget iphone te maken.

    Een budget iphone past totaaaall niet bij het imago van apple. Mensen die het niet kunnen betalen kopen maar een android!

  4. Oeh imagoooooooo
    Bang dat jouw imago er ook onder gaat lijden?

  5. @Jan: Nee want zo lang ik het kan betalen koop ik de top model van apple. Nou goed?

  6. Waarom maak je je er dan zo druk over?

  7. Het is “het top model” ipv “de top model”. En ben het eens met Jan, loop niet zo te pronken met je “top model”.

  8. Ik hoop ook dat Apple het niet doet. Apple lijkt exclusiviteit steeds minder belangrijk te vinden. Niet de hele wereld hoeft met een iPhone rond te lopen. Maak gewoon goede, exclusieve producten ipv de wereld te willen veroveren.

  9. Euh… Geheimpje hoor Henk. Niet doorvertellen. Maar Apple is een commercieel bedrijf. En de aandeelhouders willen geld verdienen met hun investering.

    En btw. Hoe kan je Apple nou exclusief noemen. Het is het een na grootste bedrijf dat smartphones verkoopt

  10. Origineel geplaatst door Henk
    Ik hoop ook dat Apple het niet doet. Apple lijkt exclusiviteit steeds minder belangrijk te vinden. Niet de hele wereld hoeft met een iPhone rond te lopen. Maak gewoon goede, exclusieve producten ipv de wereld te willen veroveren.

    Wake-up call: Apple heeft exclusiviteit nooit belangrijk gevonden. Ze hebben altijd al zoveel mogelijk apparaten willen verkopen, al vanaf de Apple I.

  11. @Mark: Als ze zoveel mogelijk apparaten willen verkopen, waarom komt er dan maar 1 iPhone per jaar uit?

  12. @iCarlo: Hij heeft gelijk, Je bent dan erg wereld vreemd als je dat niet inziet. Ik koop een macbookpro ook omdat het erg goed is en slick dan een asus van 1700 die dan nog sneller is maar en kut imago heeft. Is zelfde als met merken en vrouwen en mannen kiezen. men wilt mooier en beter.

    Ok tijd voor koffie 🙂 @Starbucks

  13. @Henk: De ‘exclusiviteit’ is verloren dankzij andere telefoons die qua kwaliteit en features op een soort gelijk niveau is gekomen of daarboven is gestegen.

    Iets is alleen exclusief als het ook speciaal is. En Apple’s kunstjes zijn op dit moment niet meer zo speciaal, dus de exclusief kaart kunnen ze niet meer spelen. Vandaar ook de goedkopere modellen.

  14. Geloof er nog helemaal niks van die goedkope iphone.
    Mocht het wel zo zijn verkoop ik mijn eigen iphone meteen zo’n merk wil ik niet bijhoren dan. en met mij gegarandeerd nog miljoenen anderen.

  15. @Michiel Krol:

    Ben het niet met jou eens. IOS icm eigen processor werkt nog steeds mega snel. de s4 met zijn octa zal deze snelheid misschien net kunnen bijhouden.
    iphones zijn echt nog wel een stukje meer premium als de rest.
    Denk aan ferrari momenteel heb je ook renault autos die net zo snel kunnen maar het premium gedeelte…

  16. @dimitri:

    Echt waar dan ben je wel heel triest

  17. @zaandammer

    ben het met je eens.
    een budgetphone betekend de doodsteek voor Apple op de gsm markt

  18. @Barend:

    ja tuurlijk, als de keurslager ineens goedkoop vlees gaat verkopen ga ik naar een ander zo simpel is het.

  19. @dimitri: Dimitri, ik snap je punt. Echter gaat dit niet voor het grote deel van de doelgroep op. Jij ervaart dat kleine beetje extra snelheid als ‘premium’. De grote menigte kijkt alleen naar de ‘oppervlakte’ van de specificaties: kan het een foto maken, kan ik er op internetten, ziet de telefoon er mooi uit, etc.

    Dat iOS samen met iPhone een stukje robuuster en meer ‘vloeiend’ werkt, wil niet zeggen dat de grootste groep mensen de telefoon nog zien als een premium want er zijn genoeg alternatieven die gelijke features aanbieden.

    Met andere woorden, de concurrentie begint in te lopen via een andere route terwijl iOS qua ‘specialiteit’ of ‘originaliteit’ (uniek zijn in features) steeds minder vooruit loopt.

    Elk product heeft een lifecycle, aan de ontwikkelaars de taak om deze zo groot mogelijk te maken. Ben je de eerste dan volgen andere ook. Lijkt het plafond bereikt te zijn aan features, dan zie je dat de ontwikkelingen ook steeds langzamer gaan, dus ruimte voor andere fabrikanten om in te lopen en hun graantje mee te pikken. Heel goed dat Apple dus ook budget devices op dit kritieke moment uitbrengt, om zo ook de concurrentie in de weg te zitten (die ze eerst niet hadden). Het zelfde is gedaan met de iPod en iMac. iPod -> nano, shuffle; iMac -> mac mini, iPad -> iPad mini.

    Edit: typo’s

  20. 2011….
    Zou dit betekenen dat steve jobs hier nog aan heeft gewerkt en dit misschien zelfs heeft uitgedacht?

  21. @Michiel Krol:

    Ja tuurlijk je hebt wel gelijk.
    ik zal je mijn verhaal vertellen.
    Ik had ooit een iphone 3g. was ik erg tevreden! super ervaring.
    Daarna kocht ik een blackberry omdat toen whatsapp niet bestond, graag wou pingen.
    Heb deze blackberry 1 week gehad maar vond het totale troep. Ben toen per ongeluk in aanraking gekomen met een galaxy s1 ben hier zeer tevreden mee geweest, later een s2 gekocht minder tevreden mee geweest omdat het scherm nogal geel was etc. etc… slecht toestel in mijn optiek. Daarna ben ik overgestapt op een s3 goede telefoon maar ook mis ik hier een soepelheid/premium gevoel. dialer opstarten duurt minimaal 4 seconden en dat is echt kansloos voor een high end telefoon.
    Toen heb ik de nexus 4 gekocht….. snel toestel alleen de belkwaliteit was zo ontzettend triest slecht. mijn samsung e330 van 8 jaar geleden was 100X beter. Die dus meteen verkocht en toen weer een iphone 5 gekocht. Heb deze iphone nu een aantal weken en ben er echt over te spreken. mis niks van functies als nfc, draadloos opladen, android of wat dan ook.

    Enige nadeel vind ik dat de iphone zo snel krast. verder is het nog steeds stappen beter dan de rest.

  22. Zal mij een worst zijn als Apple dit doet of niet.
    Ik kies een toestel uit wat ik prettig vind werken en mooi vind.

    Of er dan andere goedkopere modellen komen voor mensen die niet zoveel willen uitgeven maakt mij niet uit.
    Toch mooi dat de mensen met minder te besteden ook een Apple toestel kunnen kopen.

    Ken genoeg mensen die best een iPhone willen hebben..het hele mooie toestellen vinden en iOS ook heel handig lijkt.
    Maar velen tot zeer velen vinden het de prijs niet waard..of willen niet zoveel uitgeven.
    Niet voor niks dat Samsung zo verschrikkelijk veel verkoopt.

    Samsung overdrijft dan weer in mijn ogen, die brengen wel zeer zeer zeer veel toestellen uit..maar een goedkoper model totaal geen problemen mee.
    Voor het bedrijf Apple zou het een zeer goede zaak zijn en ze zouden er zeer veel klanten mee winnen.

  23. Als Apple marktpositie boven toonaangevendheid en innovativiteit zet door een budget model uit te brengen, verliest het bedrijf in mijn ogen toch echt zijn aanzien.

  24. Misschien kunnen ze eens wat aan die zwarte randen doen.

  25. @basvn: Turbo Diesel uiteraard :+

  26. Hij heeft wel gelijk hoor. Dan gaan ze echt de commerciële toer op. Ze zijn al zeer commercieel met hun high end producten. Als ze dit doen dan zijn ze wel een hoop gebruikers rijker maar dan is de kwaliteit ( waar Apple voor staat ) plots weg. @Jan:

  27. @Michiel Krol: zever ! Leg de nieuwe imac, iphone 5, ipad mini, MacBook pro’s , iPod touch maar eens naast de concurrentie. Denk wel dat het dan duidelijk is wie het exclusiefste is.

  28. ‘Apple heeft in 2011 de plannen al gemaakt’ toen Steve nog leefde? Dan zou Cook wel lelijk bezig zijn.

  29. @dimitri: Volledig mee eens. Heb collega’s op het werk met Galaxy s2 en s3. De s2 crasht zeker 3xper dag en de s3 valt soms volledig uit zonder enige aanleiding .

  30. En over die discussie: Apple maakt iedereen verslaafd aan Apple en gaat dan weer alleen premium modellen maken. Dat zou geniaal zijn.

  31. Geloof er niks van dat Steve dat goed zou vinden

  32. @dimitri: Ga het doel van het leven uitzoeken.

  33. Het kan mij een worst wezen of ze hem wel of niet uitbrengen, ik heb een 3gs en ik gebruik een iphone niet om de exclusiviteit maar voor het premium gevoel en het os ( en ik lach mensen uit die zeggen dat een plastic iphone zooi is, grappig want mijn 3gs is van plastic en voelt meer premium aan dan een S3).
    En als die budget iPhone het wel waard is, dan neem ik die omdat de 5 iets te duur voor mij is.

  34. @aaipet:

    En wie ben jij dan wel?? Ik praat hier een beetje over telefoontjes daar is deze site voor, maar jij bent zon stiekeme lezer die eigenlijk niks te zeggen heeft merk ik

  35. @Tokke: Geen reden om iemand als zever af te schilderen. Ik ga de diepte in voor een meer gedetailleerd antwoord i.p.v. op de oppervlakte te blijven.

    Ik bespreek twee dingen: exclusiviteit en budget modellen. In mijn reactie geef ik aan dat naar mijn visie exclusiviteit met Apple’s iPhone minder is geworden. Als tweede punt geef ik aan dat Apple en budget modellen zeker geen larie koek is omdat ze dat al vaker hebben gedaan, zie het voorbeeld iPod->iPod shuffle.

  36. OMG ik vind het merkentrouw van sommigen hier echt ziekelijk. Kopen obv imago dat bij je past en dat dan niet commercieel of marketing noemen. Je wordt genaaid waar je bij staat en merkt het niet eens. Bizar als ik zo eerlijk mag zijn het zo te noemen.

    Niets mis met een iPhone persee maar iets mis met sommige mensen lijkt het wel…

  37. @Jan Dat heet Cognitieve dissonantie

  38. Steve draait zich in zijn graf om als er een budget iPhone komt!!!

  39. Steve Jobs wilde “goede producten” maken. Niet persé dure.

  40. Apple heeft al eerder aangegeven dat zij geen budget model iPhone gaan produceren. De laatste versie is altijd de budget model. Momenteel dus de iPhone 4.

  41. @Zaandammer: Euh ik weet niet waar je het vandaan haalt dat een android goedkoper is??? Vergelijkbaar toestel kost op zijn minst even veel. Een samsung galaxy s3/4.

  42. Mensen waar maken jullie je in godsnaam zo druk om?!! Voor ons als consument is dit toch alleen maar beter, we krijgen meer keuze uit verschillende toestellen, waardoor ook als je iets minder geld over hebt voor een telefoon, maar het snelle en schone IOS wel wilt gebruiken dit wel mogelijk is. Die reactie van ja nu is Apple niet meer exclusief bla bla bla, zo een beetje elk huishouden heeft iets van Apple & het is een commercieel bedrijf dat OMZET moet maken, linksom of rechtsom. De laatste producten die Apple op de markt heeft gebracht zaten veel bugs in & ook de Iphone5 is niet wat iedereen er van had verwacht, doch wordt die wel als een trein verkocht. Maak hetzelfde toestel wat goedkoper (ander materiaal, lagere kost en verkoopprijs) en je OMZET stijgt alleen maar meer en meer, dit heet geld verdienen mensen. Ben overigens zelf ook eigenaar van diverse Apple producten en vind het alleen maar beter dat er wat goedkopere producten op de markt komen van Apple want de kwaliteit+vernieuwing van voorgaande jaren is sinds Steve zijn dood toch met sprongen achter uit gegaan.

  43. Goh wat een gezellige boel hier! Trouwens, die ‘goedkopere’ iPhone -als die al zou komen- zal sowieso wel wat features ontbreken en weetikveel wel updates maar dan weer geen nieuwe functies ed.

  44. @Zaandammer: Helemaal mee eens, echt voor schut en dag imago !

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.