Reacties voor: ‘Brutowinstmarge Apple heeft bij iPhone hoogtepunt bereikt’

De brutowinstmarge die Apple verdiende aan de iPhone, heeft met de iPhone 5 een piek bereikt. Dit stelt Pacific Crest-analist Andy Hargreaves.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Dit zat eraan te komen. Ook omdat de innovatie lijkt te stagneren zie ik dit als een logisch gevolg.

  2. En waar past samsung in dat gehele plaatje? Hoeveel winst puren die uit hun afdelingen mobile (tablets phones, chips)? ze hebben Een enorm marktaandeel. zijn hun winsten navenant?

  3. @Robin: Leg dat eens uit

  4. Dit noemen we met een mooi woord “gebakken lucht”.

    Als we stoppen met het kopen van de iPhone moet je dan eens zien wat met Apple gebeurd….

    Het is net als bij de banken….. your shit belongs to us.

  5. Apple verdiend gewoon $ 1322 per seconden!

  6. Origineel geplaatst door Robin
    Dit zat eraan te komen. Ook omdat de innovatie lijkt te stagneren zie ik dit als een logisch gevolg.

    Euh…tussen die 2 zie ik geen logisch verband.

  7. Tja wat moet ik ervan denken… Tuurlijk het bedrijf doet het goed. Maar dat gaat wel ten koste van een hoop mensen die maar net kunnen rond komen, geweldig! Brengt nogal wat milieu vervuiling met zich mee, fantastic! En mensen die al rijk waren worden nog rijker, terrific!
    Met een 😉 natuurlijk want ik zelf ook een iPhone:)

  8. De meeste mensen die ik ken kopen niet het instapmodel met 16GB geheugen, maar eentje met 32GB of 64GB. Daar maakt Apple wel zo’n schandalig hoge marge op, dat ik nog niet zo’n medelijden met ze heb. Veel concurrenten ondersteunen SD kaarten, dus die zullen niet zo snel toestellen verkopen met veel geheugen (en bijbehorende hoge marge).

  9. Dat komt gewoon omdat dit een nieuwe toestel is, bij de iPhone 5S gaan de marges weer omhoog.

  10. Voor dat geld worden Chinezen uitgeknepen, betalen wij eigenlijk dus teveel voor iPhone en worden winkeliers onderdrukt.
    Apple dwingt iedereen op de knieën en naar hun pijpen te dansen. Dat heet zakelijk scherp handelen.

  11. Gelukkig voor de CFO van Apple inc. is alles op deze planeet in evenwicht doordat er zo’n 400 – 500% netto winstmarge zit op al die idioot dure kabeltjes, flashgeheugen, docks enz enz! De semi-officiële betweters die zo een productieprijs van een iphone enz. uit hun mouwen schudden hebben echt niet het inkoopsysteem van Apple gehacket. Apple besteld echt niet 1 stuks van een scherm of ander onderdeel…..zolang Apple geen openheid geeft over hun volumes en inkoopprijzen is het allemaal giswerk voor buitenstaanders.

  12. Marges zullen wel verder gaan zakken als de leveringen van diverse halfproducten niet meer via Samsung lopen. Apple moet dan de boer op en de vraag die door financieel analisten gesteld wordt is of ze levering onder dezelfde voorwaarden en prijzen voor elkaar krijgen.

    Einde van de zakkenvullerij voor Apple. Hoewel ik geen Microsoft-fan ben zal de tablet een geduchte tegenstander prijstechnisch gaan worden, zeker als de innovaties bij Apple achter of uitblijven.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.