Reacties voor: Bruna start over drie maanden met ‘Netflix voor e-books’

Bruna's pas aangekondigde abonnementsdienst Bliyoo geeft je voor een vast bedrag toegang tot 26.000 e-books en tijdschriften. Een soort van 'Netflix voor e-books'.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. Mooie ontwikkeling!

  2. Tablisto app is trouwens net ook helemaal veranderd. Heeft dat er iets mee te maken?

    Wel goed idee. Ben benieuwd…..

  3. Als ze de naam aanpassen en het maandbedrag niet te hoog maken, geef ik dit kans van slagen.

  4. Zwakke punt van bibliotheek.nl is inderdaad het beperkte boekenaanbod. Als ze daar meteen al zo ver overheen gaan, en de prijs redelijk blijft, kan dit een goed alternatief worden. 26000 ipv 10000 titels en ca. 75% dekking klinkt alvast veelbelovend.

    Wel jammer dat ze geen e-readers ondersteunen, maar voor de meeste iCulture lezers is de iPad (mini) natuurlijk een prima alternatief.

  5. Is er al bekend welke tijdschriften? Ik wilde speciaal een Bieb-pas aanvragen om alle tijdschriften die wij krijgen op te zeggen en daar te gaan lenen.

  6. Leuk idee. Jammer dat het op de lange termijn niet gaat werken. Ik lees alleen Engelse boeken en met een aanbod beperkt tot 3/4 van de Nederlandse boeken zie ik Bruna niet #1 worden.

  7. Origineel geplaatst door Ruud
    Leuk idee. Jammer dat het op de lange termijn niet gaat werken. Ik lees alleen Engelse boeken en met een aanbod beperkt tot 3/4 van de Nederlandse boeken zie ik Bruna niet #1 worden.

    Dat geldt dan toch alleen voor jou? Ik weet zeker dat er heel veel mensen zijn die erg lang vooruit kunnen met 3/4e van het Bederlandse boekeenaanbod, ik zou zeggen dat iedere dienst er toch weer eentje is, ik vind het helemaal mooi!

  8. Origineel geplaatst door Ruud
    Leuk idee. Jammer dat het op de lange termijn niet gaat werken. Ik lees alleen Engelse boeken en met een aanbod beperkt tot 3/4 van de Nederlandse boeken zie ik Bruna niet #1 worden.

    Omgekeerd heb je nog geen alternatief.

  9. Alleen ok iPhone, iPad etc? Dus waarschijnlijk alleen te lezen met internet. Handig in het vliegtuig…

  10. Offline lezen zal dus niet kunnen. Logisch, want dan staat het ebook lokaal en kun je dus op je gemak de beveiliging eraf halen en het ebook illegaal verspreiden.
    Als offline lezen wel mogelijk wordt dan vraag ik me af hoe ze de beveiliging regelen.

  11. @nico: Ooit een andere e-reader app gebruikt? Dan had je kunnen weten dat DRM bij e-books op zijn retour is. Steeds meer boeken krijgen een digitaal
    watermerk zodat illegale kopiën achteraf te traceren zijn en steeds minder een echte DRM beveiliging om kopiëren actief tegen te gaan. Net als bij andere media (video, muziek) zijn illegale kopieën op kleine schaal een ingecalculeerd risico en wordt alleen grootschalige illegale verspreiding aangepakt.

    Alle e-readers werken offline, als bruna daar niet in mee zou gaan is hun initiatief sowieso bij voorbaat kansloos.

  12. “E-readers worden niet ondersteund”, staat in het bericht. En waar heb je zo’n apparaat voor? Juist…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.