Reacties voor: Deze Nederlandse fotografen gaan een complete bruiloft vastleggen met iPhones

Zou jij je bruiloft laten fotograferen met iPhones? Deze twee Nederlandse topfotografen gaan de sprong wagen: ze gaan een complete bruiloft fotograferen en filmen met iPhones.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Met alleen een opgeladen iPhone in mijn broekzak naar een bruiloft… that’s it?!”
    Ik zou minimaal 1 Powerbank en een reserve iPhone meenemen…

  2. Ik raad jullie aan in maar een accuhoes erbij te nemen. Dan ben je gegarandeerd van genoeg power. Zeker als je nog iets wil filmen. Verder moet dit zeker lukken.

  3. Waarom zou dat niet kunnen dan? Als je maar een beetje goed kunt fotograferen. De iPhone camera is er nu wel goed genoeg voor. Alleen inzoomen kan een probleem worden met de standaardlens.

    “Je kunt maar één keer het jawoord geven” Dat gebeurt tegenwoordig wel vaker. Sprookjes duren tegenwoordig niet meer zo lang.. 😂🤣🤣

  4. Kan makkelijk, vooral bij goed weer.
    Een powerbank is een must.
    Inzoomen is alleen nodig wanneer je lui aangelegd bent. 😉

  5. De zoom functie zou ik niet snel gebruiken dus waarschijnlijk veel ‘dichtbij’ foto’s met minder scherpte/diepte.
    Verder moet dit prima gaan. Als de kok goed is, doet de keuken er minder toe.

  6. Niet omdat het moet, maar omdat het kan… zucht…

  7. Kan zeker. Als je niet hoeft in te zoomen, moet je het niet doen. Je kunt beter het onderwerp wat dichter benaderen. En mocht dat niet lukken, dan pas grijp ik naar mijn extra lenzen set voor de iPhone.

    Een assistent bij het fotograferen kan wel handig zijn.

    Nog een TIP: Als het licht van de verkeerde kant op het onderwerp (wat je wilt fotograferen) valt, kun je dit met gewoon een wit a4-papier weerkaatsen. Folie kan ook, maar daarbij loop je het risico op rare licht effecten.

  8. Origineel geplaatst door Ad
    Kan zeker. Als je niet hoeft in te zoomen, moet je het niet doen. Je kunt beter het onderwerp wat dichter benaderen. En mocht dat niet lukken, dan pas grijp ik naar mijn extra lenzen set voor de iPhone.
    Een assistent bij het fotograferen kan wel handig zijn.
    Nog een TIP: Als het licht van de verkeerde kant op het onderwerp (wat je wilt fotograferen) valt, kun je dit met gewoon een wit a4-papier weerkaatsen. Folie kan ook, maar daarbij loop je het risico op rare licht effecten.

    Denk je dat deze twee fotografen tips nodig hebben of bedoelde je dit in het algemeen?

  9. Iemand een idee welke muziek er onder het prachtige youtube filmpje zit?

  10. Zal goed gaan. Ik denk dat qua instelmogelijkheden en snelheid ik toch voor mijn Fuji X-T2 ga. Maar een goede fotograaf zal het zeker redden met de iPhone 7 plus.

  11. Met enige trots kan ik jullie melden dat deze muziekclip starring mijn dochter Nathalie, alias De Havilland, helemaal met een iPhone is gemaakt. Check it out
    Dank u wel 🙂

  12. @Nick Seamore: Shazam zegt: Leaving Lemuria – Jo Blankenberg

  13. Origineel geplaatst door Johan
    De zoom functie zou ik niet snel gebruiken dus waarschijnlijk veel ‘dichtbij’ foto’s met minder scherpte/diepte.
    Verder moet dit prima gaan. Als de kok goed is, doet de keuken er minder toe.

    Slecht gezegde, fileren is verdomt moeilijk met bot mes.

    Ik zou ook wel detail fotos willen van me bruiloft. Leuk je ring schuif moment en een fotograaf en vlak naast omdat hij geen telelens heeft.

    Fotograaf moet onopvallend zijn ipv er zogenaamt bij willen horen en dat lukt niet met iphone.

  14. @Bitje: Vreemd, Shazam kon bij mij niets vinden. Maar klopt wel, bedankt!

  15. Ik hoop toch echt dat ze de iPhone met een steuntje aan de spiegel-reflex hebben hangen,
    want de dag van je leven wil je niet documenteren met alleen een iPhone, die naar mijn mening, toch nog een beetje platte foto’s maakt t.o.v. een goede spiegelreflex.

    het is een leuke marketing gimmick 🙂

  16. Bij voldoende licht gaat het prima. Al vind ik het grootste probleem dan de vertekening aan de randen.

    Bij donkere scenes hoop ik voor de fotograaf dat ze niet teveel bewegen.

    Ik zou wel een powerbank meenemen en alle berichtmeldingen uitzetten. Vooral al er plotseling een nieuw WiFi netwerk wordt gedetecteerd, net op het moment van de zoen 😩

  17. Nee trouwen zou ik niet doen

  18. Ik gok zomaar dat er ook nog een derde reguliere fotograaf meeloopt die dag… Buiten zal het wel lukken. Maar binnen opnames bij slecht licht, flitsende discolampen en een hevig bewegende massa in de polonaise? Die foto’s zullen wel opzij gehouden worden denk ik zo…. Vrijwel onmogelijk om dat fatsoenlijk met een iPhone te doen.

  19. Origineel geplaatst door Xeno
    Ik hoop toch echt dat ze de iPhone met een steuntje aan de spiegel-reflex hebben hangen,

    want de dag van je leven wil je niet documenteren met alleen een iPhone, die naar mijn mening, toch nog een beetje platte foto’s maakt t.o.v. een goede spiegelreflex.

    het is een leuke marketing gimmick 🙂

    Dat is niet waar. Ik heb een iPhone 7plus en door de dubbele lens zijn de foto’s alles behalve plat. Ze hebben veel diepte en de foto’s zijn echt erg goed!!!

    Zelf heb ik een macro lens gekocht van Moment om mega close up foto’s te kunnen maken. En een zoomlens waardoor ik 4x optische zoom erbij heb. Dat maakt alles nog mooier. Maar de iPhone alleen is al heel erg goed.

  20. Een dikke nee dus. Een professionele camera voegt zoveel meet toe. Dat moet je gewoon niet willen als bruidspaar. Met alle respect maar een iPhone camera kan nooit tippen aan een spiegelreflex camera.

  21. Alles is met een iphone te fotograferen. Het gaat om wat je er mee doet en niet om de lengte van je lens. En wat zei Kappa ook alweer? ” if your photographs aren’t good enough, you’re not close enough”
    En je kunt van te voren testen maken dus niks verrassing

  22. @Toine: gewoon extra lampje erbij

  23. Kan zeker, gister een dagje Londen, van 05 tm 23u s’ avonds en mijn accu van mn 7 plus was nog niet leeg. De mooiste fotos gemaakt.. Ik zou het wel aandurven..

  24. Zelf heb ik een Nikon D7200 en de foto’s die ik daarmee maak zijn qua kwaliteit onvergelijkbaar met de foto’s die ik met mijn iPhone 7 Plus kan maken. Vooral als je de foto’s op groot formaat wilt printen zie je enorme verschillen. Maar dat betekent niet dat je met de iPhone niet prachtige foto’s kunt maken. Beelduitsnede, stand van de camera en gebruik maken van het licht is bij het maken van een goede foto heel belangrijk.

    Op sommige momenten tijdens een evenement als een huwelijk heb je toch echt extra licht nodig, van flitsers.

    Dat is ook zo in studio situaties waar meerdere lampen nodig zijn. Ook al kan de iPhone (en dan vooral de 7 Plus) goed uit de weg bij slecht licht. Je gaat dan wel een veel groffere korrel zien. Ook de échte scherpte-diepte van een (D)SRL camera is vele malen mooier dan het nep-scherpte diepte effect van de iPhone 7.

  25. Gewaagd. Gelukkig is er tegenwoordig de mogelijkheid om raw te schieten.
    Ben zeker benieuwd naar het resultaat en de hoeveelheid bewerkingen die de mannen hebben moeten doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.