Safari: iOS 15 designs.

Reacties voor: Ontwikkelaars roepen op: ‘Apple moet makers webbrowsers meer vrijheid geven’

Ontwikkelaars hebben zich verenigd in de Open Web Advocacy en vinden dat Apple meerdere browsers op de iPhone en iPad moet toestaan. Maar nu denk je misschien: je kunt toch al Google Chrome gebruiken? Dat zit toch iets anders in elkaar.

Reacties: 5 reacties

  1. Stel je koopt een auto met een navigatiesysteem. Mag je dan van iedere autofabrikant eisen / verwachten dat hij er voor zorgt dat alle concurrerende systemen ook ingebouwd moeten kunnen worden?

    Mag je van supermarkten eisen dat zij in hun schappen ruimte maken voor alle producenten die dat willen? Moet een supermarkt ook bonuspunten van de concurrentie accepteren? Moet een supermarkt ook alle gangbare betalingsystemen accepteren?

    Ik zie een iphone als een supermarkt. Ik kan via de app store veel kopen, maar niet alles. En ik vind het logisch dat Apple als eigenaar van de appstore een fee opstrijkt.

    Er zijn dure en goedkope supermarkten. Je bepaalt zelf bij welke supermarkt je koopt. Dat geldt volgens mij ook voor de appstore.

    Als je meer functionaliteiten wilt voor Chrome kun je een Android nemen.

    Als ik een navigatiesysteem van Tesla wil moet ik een Tesla kopen. Het is absurd om te eisen dat Volkswagen zijn auto geschikt maakt voor Tesla systemen of omgekeerd.

  2. Waarom ?ik heb geen nood aan meer browsers op mijn iPhone en iPad. Veiligheid en privacy of wat er nog van overblijft boven alles.

  3. Origineel geplaatst door Jean
    Waarom ?ik heb geen nood aan meer browsers op mijn iPhone en iPad. Veiligheid en privacy of wat er nog van overblijft boven alles.

    Misschien is de wereld iets omvangrijker dan 1 persoon die voldoende heeft aan zeer beperkte mogelijkheden en zelf niet in staat is te beoordelen wat qua privacy te ver gaat en wat partijen doen. Met andere woorden: het is bekend dat jij tevreden bent en goed beschermd door Apple, het staat je dan ook vrij de andere browser die hopelijk naast andere betaalopties etc gaan komen gewoon link te laten liggen.

  4. @Gert: Je hele betoog raakt kant nog wal. Er is een enorme keuze aan supermarkten en helaas nog maar 2 grote gsm OS-producenten. Keuze in de zin van supermarkten is dus niet meer mogelijk. (quasi monopolie).

    Daarnaast laten autofabrikanten steeds vaker en Apple en Android toe.

  5. Origineel geplaatst door Jean
    Veiligheid en privacy of wat er nog van overblijft boven alles.

    Onlangs zat er een lek in webkit waardoor, behalve Safari, dus ALLE browsers onveilig waren. Wisselen naar een veilige browser is dan niet mogelijk. Je argument van veiligheid slaat dus nergens op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.