Reacties voor: Britse tv-zender ITV beraadt zich op stappen tegen Apple wegens nieuwe naam Apple TV

De Britse tv-zender ITV is niet blij met de mogelijke nieuwe naam van de Apple TV en onderzoekt mogelijkheden om de lancering van het product onder die naam te voorkomen.
Michel Lusthof -

Reacties: 27 reacties

  1. zeveraars 🙂 Nee ze hebben gelijk + het is zo reclame voor hen.
    Maar had ik niet ergens gelezen dat apple tv al eens iTv is geweest? (zie artikel)
    Sinds wanneer bestaat die zender dan en waarom is er toen niet gereclameerd?

  2. Oke, leuk om te weten!

  3. Het is niet eens officieel en die gasten zitten zich al druk te maken. Apple is ook niet dom, die zullen daar wel wat op verzonnen hebben.

  4. Hm, gratis reclame van Apple, leuk meegenomen toch?? Zo word de naam iTV/ITV wereldwijd bekend, ik zou dr alleen blij mee zijn, en verder; als Apple die naam al eerder had gemaakt, kunnen ze dan wel iets tegen Apple doen? Ik neem aan dat Apple nog wel wat oude papieren van iTv heeft, zal vast wel iets over de naam in staan, niet?

  5. @dpaki: Nou Apple heeft weleens dit soort fratsen uitgehaald. Kijk maar naar de iPad dat was niet eens van Apple en hebben ze daarna nog moeten kopen evenals de iPhone. Dit is alleen een iets groter bedrijf… Ik hoop voor ze dat de britten een goede deal krijgen.

  6. ITV bestaat al sinds 1955 dus bijna 2 keer zo oud als Apple. Ik denk dat ze dus wel wat recht op de naam hebben. Zeker in Groot-Brittanie.

  7. Om nou hier de “antennagate” weer bij te halen vind ik op z’n zachtst gezegd een beetje lullig van die man.

  8. Zo’n bericht in de Mirror moet je doorgaans met eenzelfde korreltje zout nemen als de geruchten over de naam zelf.

  9. Merkrechtelijk geld niet alleen de naam zelf, maar ook waar het voor gebruikt wordt en dan ook nog eens voor welk gebied. Het Britse ITV kan claimen wat ze wil, maar tenzij zij hun naam wereldwijd geregistreerd hebben voor alle categorieen waarin te registreren valt (voor heeel veel geld) geeft ik ze weinig kans. Een tv station is tenslotte iets heel anders dan een electronica product.

  10. Geef ze groot gelijk ( al is het op deze moment nog voorbarig en niets officieel). Apple zou juist hetzelfde doen om hun eigendommen te beschermen.

  11. Wat een onzin, één gerucht en gelijk zitten ze bij een advocatenkantoor.

  12. Idem @Milo. Andersom had Stevie hetzelfde gedaan.

  13. @Benno: klopt, merken moeten per categorie geregistreerd worden, anders kunnen ze naast elkaar bestaan! Maar wat gaat Apple met iTV doen… als ze aan cloud doen, zitten ze wel (n beetje) op de lijn van die zender

    en voor de rest: inderdaad weer een leuk marketing item, Apple krijgt gratis veel media aandacht, en ze hoeven niet op een cent te kijken om het op een akkoordje te gooien.

    Als Apple wil kunnen ze de hele iTV zender en de hele Britse geschreven pers erbij uit hun porto kassa betalen!

  14. Kan het met goed voorstellen dat ze hier huiverig voor zijn. iTV van Apple zal waarschijnlijk meer lading krijgen dan het merk iTV als zender. Daar gaat je naam dus.

    Ik vraag me alleen wel af wat ze er tegen kunnen doen als ze de naam iTV alleen hebben geregistreerd als media merk.
    Apple verkoopt consumenten producten, dat is een ander domein. Er is in dit geval wel sprake van overlap, omdat het product van Apple een platform is om media te bekijken.
    Een grijs gebied dus.

  15. Kom op zeg, we hebben het hier over een gerucht? Als dit waar is, wat een slecht verhaal zeg. Maar natuurlijk is Apple lekker dominant en heeft wel wat centjes op zak.
    Meest simpele oplossing voor Apple is om de iTV niet in de UK te leveren 😉

  16. “Beraadt zich op stappen” is afgekort voor “Laat doorschemeren dat ze centjes willen zien en hopen dat Apple na dit bericht vanzelf een zak geld komt aanbieden”.

  17. Origineel geplaatst door Benno
    Merkrechtelijk geld niet alleen de naam zelf, maar ook waar het voor gebruikt wordt en dan ook nog eens voor welk gebied. Het Britse ITV kan claimen wat ze wil, maar tenzij zij hun naam wereldwijd geregistreerd hebben voor alle categorieen waarin te registreren valt (voor heeel veel geld) geeft ik ze weinig kans. Een tv station is tenslotte iets heel anders dan een electronica product.

    Kan me herinneren dat Apple de stad New York ook weleens aangesproken heeft op het logo. New York wordt namelijk ook weleens “the Big Apple” genoemd. Is ook niet bepaald met elkaar te vergelijken.
    En je hebt gelijk als je zegt dat mensen een product wat iTV heet en met video’s te maken heeft niet zullen verwarren met een tv-station wat ITV heet, het idee alleen al!

  18. @Pinkeltje:
    Maar in die kwestie ging het ook niet om het merk maar om het logo. Op een logo berust gewoon auteursrecht en een logo mag je dus ook niet op een andere manier opeens gaan gebruiken.

  19. Apple heeft ook jaren lang een probleem met apple plc ( muziek label ) maar itv heeft een werldwide merk naam , veel us tv programmas zijn gemakt bij itv studios , idols enz denk als apple wilt itv moet ze apple itv als product naam , polen heeft ook een itv zender ( niks met het engels netwerk ) dus ik zie apple met een erg groote probleem , wat leuk is dat itv heeft iphoneclub gelezen ( heb een email van itv om mij te bedanken voor het info ) op het itv news vanochtend heeft het nieuws over apple en beeld van iphoneclub erg leuk te zien

  20. Nou ik denk dat ITV zijn treffers op hun site eens in de gaten moet houden. Deze zal namelijk WERELD wijd bekeken worden !!

  21. @rudd apple kun niet alles hebben met een i , itv is werld wide met programmas , kijk in nederland x factor is een itv productie en veel huis en tuin programmas zijn ook van itv , als apple heeft geen i maar een m dan zeker mtv gaat achter apple , ipad , iphone zijn ook niet origineel apple namen , om deze namen te hebben kost apple erg veel geld om het merk naam te kopen , een ding zeker is itv gaat niet als merk naam bij apple , niet in engeland 100% zeker het moet een ander naam krijken , wat is mis met apple tv , vindt dat naam leuker

  22. Grappig

    Men gaat al rechtzaken voorbereiden gebaseerd op geruchten. Het moet niet veel gekker worden.

  23. Oh mensen kom op… Apple is niet altijd de eerste… ITV bestaat al veel langer dan Apple… Ik hoop eerlijk gezegd dat als het zover komt ITV Apple even op hun nummer zet. Hoe geweldige producten ze ook maken..ze mogen wel weer eens op hun plek gezet worden.

  24. @Rens:
    De beste manier om Apple op hun plek te zetten is met je portemonee.

    Vind je ze arrogant, dictatoriaal en egoïstisch of zelfs fassistiesch dan koop je hun producten gewoon niet.

  25. Zijn ze nu niet een beetje aan het zeveren ???? ITV is een TV zender die je buiten de UK/VK niet eens kan ontvangen, op een enkele na dan via de satelliet. Dus het is echt appels met peren vergelijken. ITV is zo’n “VARA” achtige omroep dus “KASSA” . Wie slim is leg nu voor de komende 50 jaar de meest onmogelijk namen vast, er zit altijd wel een klapper bij ! iTV or ITV who cares…… mooie reclame voor een nieuw product van Apple dus…… thats all what matters !

  26. Origineel geplaatst door Benno: Merkrechtelijk geld niet alleen de naam zelf, maar ook waar het voor gebruikt wordt en dan ook nog eens voor welk gebied. Het Britse ITV kan claimen wat ze wil, maar tenzij zij hun naam wereldwijd geregistreerd hebben voor alle categorieen waarin te registreren valt (voor heeel veel geld) geeft ik ze weinig kans. Een tv station is tenslotte iets heel anders dan een electronica product.

    Het wordt uit het artikel volgens mij niet duidelijk of ITV zich op haar kerkrecht beroept. Maar van soortgelijke diensten zou toch wel sprake kunnen zijn, elektronicafabrikant of niet.
    Daarbij zal ITV haar rechten wel in Engeland gedeponeerd hebben; wereldwijd is het punt niet.

  27. In plaats van een blik advocaten open te trekken zouden ze ook naar Apple toe kunnen gaan en proberen om ‘binnen te komen’. Misschien een leuke deal dat ITV in de UK (of wereldwijd) een televisie streaming dienst mag aanbieden op de iTV?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.