Reacties voor: Bright: ‘iPhone 3G voor alle T-Mobile-abonnees’

Website Bright.nl schrijft dat alle huidige T-Mobile-abonnees in aanmerking komen voor een iPhone 3G. Ze moeten alleen zorgen dat hun huidige toestel stuk- of zoekraakt of gestolen wordt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. zou het echt werken?
    Ik moet nog wachten tot eind oktober.
    Maar zou ik met de hulp van deze truc echt al eerder een iphone 3g in bezit kunnen krijgen?

    Zoja dan word het toch tijd dat ik me mda II is ff op een of andere manier defect maak

  2. Dit is niet waar.

    Medewerker Tmobile dus ik kan het weten.

    Ook ons kantoor zegt dat dit NIET kan.

  3. Klopt! Dit is de manier van werken ben 10 juli nog bij T-mobile op training geweest voor de iPhoneverkoop en ik stelde dus deze vraag aan de orde en dit klopt precies met wat T-mobile tegen mij zei!!! Dus Erik ik zou het nog maar eens even navragen;-)

  4. Deze methode werd mij laatst zelfs geadviseerd door een KS-medewerker…..

  5. Nou en toevallig heb ik die procedure ook aangevraagd en is hij gewoon geaccepteerd!! Dus volgend mij zijn jullie zelf gewoon niet op de hoogte!! Goed bezig T-mobile het eigen personeel weet niet eens wat wel en niet kan.

  6. @Erik
    Jammer dan, hoe denk je dat ik aan mijn iPhone ben gekomen…
    Lost and stolen kan altijd, dus ook met een iphone. Ik heb nu dus idd wel een abo van 2,5 jaar.

  7. Eigenlijk ongelooflijk dat Bright hiermee in het nieuws komt. Het lijkt mij dat de meeste bestaande T-Mobile abonnees hier ook simpel al achter hadden kunnen komen.

  8. Inderdaad dit is een alom bekende regel en werkt ook gewoon met de iPhone dus T-mobile lekker bezig met je personeel;-) Ik ben trouwens niet van T-mobile was wel daar op training geweest maar ben lekker van een APR…

    Maar inderdaad raar dat het nieuws is.

  9. en wat als je minder dan 3 maanden te gaan hebt? Ik kan dat nergens vinden, bij normale abbo’s kan je als je nog 3 maanden te gaan hebt verlengen. Kan iemand van de t-mobile medewerkers hier bevestigen of dat ook van bijvoorbeeld relax naar een iphone abbo kan? 🙂

  10. t-mobele klantenservice zegt mij net dat het NIET kan.

    helaas

  11. @Tescione

    Neem anders gewoon even de moeite om met de klantenservice te bellen. Mensen zijn zo verschrikkelijk lui tegenwoordig!!

  12. en wat als je minder dan 3 maanden te gaan hebt? Ik kan dat nergens vinden, bij normale abbo’s kan je als je nog 3 maanden te gaan hebt verlengen. Kan iemand van de t-mobile medewerkers hier bevestigen of dat ook van bijvoorbeeld relax naar een iphone abbo kan?

    ik kan je verzekeren dat dat kan. Bij T-mobile is dat al 4 maanden van te voren mogleijk. je moet dan wel naar een T-mobile shop gaan. zij zullen je daar verder helpen en je contract verlengen met een Iphone

  13. @tescione
    Ik ben niet van t-mobile maar kan wel bevestigen dat dat gewoon kan. Vanaf 4 maanden kun je je abonnement verlengen, dus ook omzetten naar een iPhone abonnement.

  14. Dit werkt inderdaad. Laatst nog kwam er een mevrouw binnen met dit verhaal, toen ik het aan mijn supervisor vroeg kon deze vrouw inderdaad na 3,5 week haar nieuwe iPhone3G ophalen bij onze T-Mobile winkel.

  15. Of het nou wel of niet kan, het blijft toch maar T-mobile hè! 😉

  16. Nou het werkt dus ff mooi wel hea, heb ik ook gedaan, had nog een paar maanden mijn abo lopen bij t-mobile, maar mijn telefoon was niet stuk, maar wilde gewoon een nieuwe, en heb toen via lost & stolen een nieuw toestel aangevraagd, bij dit nieuwe toestel moet je wel een nieuwe abo afsluiten dan pas ingaat, nadat het lopende contract afgelopen is, je zit dus wel wat langer vast aan je abo’s. Maar het kan zkrs!!!

  17. Hmmmm, ik heb een sim-only van T-Mobile icm met een 1st gen iPhone. Ik kan hem moeilijk als lost&stolen rapporteren!

  18. Screw T-Mobile! Zij geven niet om ons.. Wij niet om hun! 😀

  19. @ W.D. Same here, dit gaat voor ons niet werken helaas.

  20. @mhmobiel: Tenzij de TM-klantenservice een briljant idee heeft! Misschien komende week maar eens bellen, niet geschoten is altijd mis!

  21. Als het kan.. te gek voor woorden.. dan kunnen ze net zo goed iPhones uitleveren aan bestaande klanten… lutsers zijn het daar bij deutsche telecom.

  22. @Erik:

    in theorie zou het kunnen. Maar de L&S procedure is een 1 malige service. Het is leuk voor t-mobile als klanten opnieuw 2 jaar bij tekenen. Maar die procedure is puur voor service gebruik en niet om misbruik van te maken. Het is net hoe elke shop ermee om gaat.

  23. Deze procedure werkt inderdaad al jaren zo bij T-mobile. Alleen nu het zo in het nieuws komt, is het de vraag of dat wel zo zal blijven.

  24. Begrijp niet dar dit soort criminaliteit hier gepost en gepromoot kan worden iPhoneclub.nl

  25. @Geo:

    Helemaal mee eens! Daler van de week

  26. Dan ga ik hier ook gebruik van maken, ik moet nog meer dan een jaar.
    Het toestel dat ik erbij kreeg is door een pak ijsthee kapot gegaan!
    Dus je abbonement wordt flink verlengd, maar je krijgt de iPhone al wel direct toch?

  27. Edit: Hoewel, een t-mobile abbonement is wel duur 😡
    Kan je toch beter een uit Belgie halen of ‘t dit aan mij?

  28. De dame van TMO die ik aan de telefoon had, gaf me deze ‘mogelijkheid’ ook. Beetje raar van TMO dat ze je aanzetten tot fraude. ik w8 nog wel ff tot 14 augustus 😉

  29. Net even gebeld, kan gewoon. Je moet alleen wel minimaal 4 maanden een lopend abonnement bij T-Mobile hebben.

  30. Trouwens… T-mobile komt kennelijk weg met koppelverkoop op koppelverkoop:

    Klant: “Hallo T-Mobile, m’n telefoon is geplet door een olifant toen ik in Blijdorp de apen aan het bekijken was…”

    T-M: “Goh, wat vervelend voor u”

    Klant: “Ja he… mag ik een nieuwe telefoon bij u kopen?”

    T-M: “Ja, dat mag wel maar alleen als u een contractverlening tekent. als u dat niet wil kunt u in iedere winkel een simlock vrije telefoon kopen. Wij van T-M geven onze klanten namelijk heldere keuzes.”

    Klant: “Nou, dat is goed, doet u mij dan maar een contractverlenging…. ik wil zo graag een nieuwe telefoon bij u kopen…”

    T-M: “Ik noteer.. 1x iPhone en een contract tot 2012…. dank u wel… ”

    Klant: “2012.. da’s wel lang hoor… dan heb ik helemaal niets meer te kiezen de komende 4 jaar”

    T-M: “Zoals gezegd, wij geven onze klanten graag heldere keuzes”

    Klant: “Joh… m’n telefoon doet het ineens weer… laat maar, ik stap straks wel over naar KPN”

    T-M: “Ja, dat horen wij vaker maar onze statistieken laten zien dat a. De meeste mensen dat uiteindelijk niet doen en B. we door de iPhone gekte zoveel nieuwe klanten krijgen dat we onze bestaande klanten liever in de blubber zien zakken”

    Klant: “Oh.. tja… u bent een groot bedrijf… u zal wel weten wat goed is voor me… Dag…”

    tuut tuut tuut tuut

    T-Mobile & Apple…. waarom maken jullie het mensen zo vreselijk moeilijk om aan dat ding te komen

    Mensen, waarom doet iedereen zoveel moeite om aan dat ding te komen? Hoe leuk het ding ook mag zijn, je laat je op deze manier vreselijk mangelen.

    Dien een klacht in bij consuwijzer / NMA. De hele situatie is pure koppelverkoop en daar bestaan wetjes tegen om arme consumenten zoals wij tegen te beschermen.

    Fijn weekend allemaal

  31. jup ik heb dit al vorige week geregeld, kreeg eergisteren mijn contract verlenging binnen op papier. plus dat de iphone binnen 10 werkdagen zou binnen komen.

    Mijn contract verloopt officieel in februarie 2009, mijn toestel mda compact 3 heb ik al 4-5 x terug gebracht voor reparatie. Dus had zelf een geldig excuus om deze aan te schaffen. Het enige wat ik moet doen als het toestel binnen is, mijn abbo omzetten , ik had een flex 25 + internet pocket totaal en dan naar I300 abbo. aangezien mijn gedrag gemiddeld tussen de 50-60 euro ligt.

    Voorwaarde is wel dat je tot dat je huidige abbo verloopt GEEN GARANTIE hebt op het toestel die je besteld hebt totdat je nieuwe abbo ingaat. OOk is het zo dat deze regel maar 1 keer per nieuw contract mag worden gebruik. informatie = van t-mobile klantenservice.

    groetjes stef

  32. Dit is ook goed nieuws voor de 3G bezitters die over een jaar willen switchen naar de 3e nieuwe iPhone.. 😉

  33. het kan en is wel degelijk mogelijk, ik heb het net geregeld.

  34. Of het kan of niet staat gewoon in je contract, de kleine lettertjes neem ik aan, en tuurlijk is het niet de bedoeling dat iedereen massaal zijn telefoon kapot laat gaan om vervolgens een iPhone te nemen, maar als in het contract staat dat het zo werkt, dan werkt het dus zo.
    Als je tmobile belt en zegt als ik nu me telefoon kapot maak kan ik dan een iphone nemen gaan ze natuurlijk nee zeggen, want eigenlijk zitten ze daar natuurlijk niet op te wachten.

  35. Ik heb deze truuk inderdaad ook toegepast.
    Echter heb ik meteen het i-150 abbo gekregen.

  36. Ik heb dit moment een orange abonnement dat aflooopt in januari dus ik kan in september verlengen bij T-Mobile. Maar zouden ook de orange (eigenlijk ook al t-mobile) abonnees gebruik kunnen maken van de lost en found procedure van t-mobile?

  37. @Marlon:

    Marlon, Dit kan prima.
    Een kennis van mij heeft het zelfde gedaan. Je sim kan immers ook stuk gaan 🙂

  38. Dennis: let er op als je in september verlengd dat je dan tot januari nog een orange simkaart hebt en er nog geen gebruik van kunt maken.

  39. @Spanx: love your post, thanx.

    Handig regeltje van T-Mobile hoor, zo houden ze hun klanten.

  40. Ach het is ook nooit goed. Dit is iets wat ze blijkbaar al jaren doen en nu koppelt iedereen het aan de iPhone. Raar dat mensen hierover klagen, dit lijkt mij alleen maar een extra service. Al is 4-6 wel lang, jammer voor diegene dat dit via T-mobile moet.

    Bij de lokale belcompany hier waren er zelfs wat iPhones ‘over’ doordat mensen hun reservering niet kwamen ophalen , wel de 8 gb versie helaas.

  41. Dit dient alleen maar voor het verlengen van al die kredieten, gek wordt je ervan. En iedereen trapt er in. Wees geduldig of zie een buitenlandse iPhone op de kop te tikken en vervolgens een SIM-abo bij Vodafone af te sluiten.

    Of je wacht gewoon 3 maanden totdat de iPhone elders te verkrijgen is met aantrekkelijkere prijzen, i.p.v. je abonement weer met 2 jaar (!!!) te verlengen.

  42. Maare hoe gaat het in zijn werk? moet je t-mobile opbellen en zeggen van oeps me toestel is uit me zak gevallen tijdens het fietsen?

    En dan hoe gaat het verder in zijn werk moet je je ID opsturen of hoef je niets verder te doen?

  43. Ik snap niet waarom dit fraude zou zijn, je zit sowieso lekker lang vast bij T-Mobile. T-Mobile verdient het dus makkelijk terug. Lijkt mij een win win situatie (ik wil NU een Iphone + T-Mobile heeft mij zeker voor de komende 3 jaar). Ik denk er nog over, maar ik vind het erg aantrekkelijk.

  44. AT&T heeft exact dezelfde constructie onder de noemer van behulpzaam voor bestaande klanten (klantenbinding!) alleen dan niet via Lost&Stolen.
    Sowieso vind ik de iPhone abonnementen erg interessant en heb ik geen zin om m’n abonnement nu te moeten afkopen (bij T-Mobile) een losse iPhone 3g te kopen, en een waarschijnlijk net zo duur, zo niet nog duurder, abonnement bij Vodafone te moeten afsluiten. Dan maak ik liever gebruik van deze regeling.
    Grappige wil nog dat mijn telefoon afgelopen vakantie nog echt is kwijtgeraakt ook 😛

  45. Lost / stolen houd in dat de contractant vroegtijdig (eerder dan 4 mnd voor eind datum contract) bij uitzondering (totall loss / verlies / diefstal -lost / stolen-) zijn contract eerder kan verlengen.
    Dit houd in dat je het huidige contract uit moet dienen, en dat DAARNA de 2 jaar (Iphone word alleen met 2 jaar aangeboden) verlenging ingaan.
    Bv je hebt tot 01/09/2009 een abbo, dan loopt je iPhone contract tot 01/09/2011. Wat dus inhoud dat je ruim 3 jaar (of langer nog) met je toestel moet doen. Het lullige is dat de iPhone sklechts 1 jaar garantie heeft. Je loopt daarna 2 jaar zonder service (mits je hem verzekerd) rond op je toestel.
    Je mag dit ook maar 1 keer doen als abbonee, na bv de eerste lost / stolen mag het niet nog een keer. Let dus wel op, is het het waard? Meestal niet gezien de lange periode die je met je toestel moet doen.
    Het zal ook niet actief worden aangeboden, de winkel is NIET verplicht dit te doen, je moet ook rekening houden met de tot 6 weken lever tijd. Gezien ALLEEN tshops het kunnen bieden, en zij (sinds 11 juli) alleen de iPhone leveren na een €50 aanbetaling (word verrekend met de prijs van je toestel als je hem afhaalt, heeft te maken met overzicht op gewenste / bestelde / gereserveerde / benodigde aantallen) en het blijkt dat Apple de toestellen zeer mondjesmaat levert. Eerder 15 dan 150, en dan is dat aantal nog een combi van de 3 (8GB en 16GB zwart of wit) modellen.
    Het is danwel een makkelijke, maar niet altijd handige / voordelie manier om aan de iPhone te komen, helemaal niet als je dan die tarieven ziet. Kan met een Flex / Relax, alleen werken dan bv de data niet en visual voicemail (data kan je apart nemen voor €9.50 pm, maar is niet voor hotspots) maar je betasald aanzienlijk meer.
    Bij bv de 2 jaar i300 is de 8gb €1,- maar doe je het met bv Relax 300, de dt=atabundel van €9.50 en smsbundel, kan het prijsje oplopen tot €350 voor het toestel.
    Zet dus alle kosten op een rij voor je er aan begint, soms is even wachten beter..
    Zelf ben ik geneigd te wachten op de i900 van Samsung, gezien de specs, maar ook dat deze nogal wat dingen kan die de iPhone niet kan (DIVX spelen, bestanden via bluetooth zenden, contct gegevens uit sms of mail kopieren naar je adressenboek, filmen met de 5MP camera, 7.5m/bit op netwerk aan data ipv de 2 m/bit die tmobile boed enz…)

  46. Nou, het kán misschien wel maar het lukte mij dus niet! Ik heb in juni mijn abbo verlengt (ben al een kleine 8-10 jaar een zakelijke ben/t-mobile klant) en kreeg toen voorgesteld dat ik met de L&S variant een Iphone abbo kon afsluiten in juli……afgelopen donderdag kreeg ik dit nog eens bevestigd van de klantenservice zakelijke markt. Vrijdag dus in de rij maar nog geen tel; die kwam dinsdag….. In de t-mobile shop werd vervolgens gezegd dat die variant NIET kon. Bij navraag bij de zakelijke klantenservice werd dit nogmaals bevestigd (vrijdagochtend is dit aan alle t-mobile medewerkers gecommuniseerd). Inmiddels heb ik een I300 die word omgezet naar een zakelijk optimaal (a 12,5 per maand) en mijn “oude” abbo is nu naar een Iphoneabbo omgezet….. Nu m’n @#$%^&*( bluetooth nog aan de praat krijgen….?!?

  47. reactie op …?

    Ik snap je rekensommetje niet zo goed. Hoe kan de prijs van de iphone tot €350 oplopen met een relax 300? je bent toch verplicht om één van de drie abonnementsvormen te nemen, en de daar aan hangende prijzen? (dus €1, €19,95, €79,95 of €159,95) en dat wordt achter je lopende abonnement geplakt toch?

  48. Heb het vanmiddag ook maar gedaan. Mijn telefoon vertoond serieus kuren de laatste tijd en vond dit een prima idee.

    Op dit moment heb ik overigens gewoon een sim-only abonnement. Dit was blijkbaar geen probleem.

  49. Omg, was met een vriend naar de Belcompany, hebben ze hem gewoon op voorraad. Hij wilde nog net die 50 euro gaan aanbetalen, maar dat hoeft dus niet. ik snap niet hoe Tmobile de toestellen niet heeft en de andere verkopers het wel hebben. Alleen inderdaad die blauwetand…. wie heeft daar een oplossing voor?

  50. Ik begin ondertussen wel heeeeel benieuwd te worden naar de officiële reactie van Tmob of de lost.stolen constructie ook voor de iphone van toepassing is!!

  51. Hier net ook via de LS een nieuw abbo afgesloten
    dus het werkt inderdaad
    nu maar wachten op mijn nieuwe Iphone kan wel 6 weken duren

  52. ik snap niet waarom dit fraude zou moeten zijn.

    De klant heeft zijn Iphone en T-Mobile heeft de klant voor nog 2 jaar (het is toch een afbetaal constructie).

    What’s the point??

  53. Ik heb het gister ook gedaan geen enkel probleem.

  54. @ frank.

    Dat is juist waarom tmobile die 3 iphone vormen aansmeert, toestel goedkoper en meer geld in het laatje 😛
    Weet dat er wel verkoop mogelijk is meyt bv relax / flex, alleen betal je veel en veel meer.
    Van tmobile is er intern bevestigd dat het kan en mag, alleen geen officiele.

    @Iphoneclub:

    Jullie zijn een stel hypocriete gasten.
    Met dubbele maten meten zoals bv over die mil, maar wel van alles fotos maken en personeel met naam en toenaam noemen, tevens van de shop in kwestie de gegevens verspreiden. Maar wel als een gek terug komen omdat je speeltje er ligt. Beetje treiste club…
    Maar volgens mij had iemand daar al een moi stukje over geschreven 😛
    Ik zeg, neem een HTC Diamond, i900 of zelfs een N95 8GB met bv Vodafone of KPN, want die zijn sneller en beter. Ik ga juist weg bij tmobile, de iPhone is voor mij geen enkele reden om er te blijven, is genoeg keus die vergelijkbaar of zelfs beter op sommige punten.

    PS, die bluetooth zal gewoon niet werken, rest ook niet 😀

  55. Moet je het ook bewijzen dat je telefoon gestolen (aangifte) of kapot is?
    En werkt dit trucje ook als je een sim-only abo. hebt bij Tmobile?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.