Reacties voor: Brando Power Station: goedkope iPhone-batterij

Brando heeft een 1000 mAh batterij voor de iPhone uitgebracht, geschikt voor eerste generatie iPhone en iPhone 3G. Handig voor noodgevallen en nog goedkoop ook.
Lees het complete artikel → Brando Power Station: goedkope iPhone-batterij
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. tsja
    beter dan niks 😀

  2. In het artikel over de 3G Juice zeggen jullie dat de iPhone een capaciteit van 1150 mAh heeft, wat is het nou?

  3. @Janteh… mmmja, goed gezien. Op de website van de 3G Juice schrijft Henk dat “sommige mensen zeggen dat de iPhone maar een batterij van 1150 mAh heeft”. Die opmerking hebben we iets te enthousiast overgenomen – het leek betrouwbaar omdat het verwijst naar de actie van iFixit, die op hun beurt weer verwijzen naar de IECEE. De originele iPhone-batterij had echter een capaciteit van 1400 mAh, zoals ook op deze site staat vermeld. Het lastige is dat verschillende mensen wel de iPhone 3G gedemonteerd hebben, maar dat niemand al achterhaald heeft WAT de exacte specificaties van de batterij zijn. De capaciteit zou verlaagd zijn van 1400 naar 1150 mAh, maar gek genoeg is de gebruiksduur bij verschillende toepassingen (muziekluisteren, internetten, uiteraard allemaal bij 3G uitgeschakeld) hetzelfde gebleven. Gaat het dan om een technisch geavanceerdere batterij?
    Ook in het wereldberoemd geworden testje van PC World waarin de batterij van de iPhone 3G wordt vergeleken met die van andere smartphones wordt alleen in noobtermen gesproken over gebruiksduur, niet over de daadwerkelijke specificaties van de geteste batterijen. Ik heb de bewering 1400 mAh dan ook maar doorgestreept en doe meteen een oproep: wie weet wel hoe het zit?

  4. Dat is met een eenvoudige schakeling te meten. Belast de opgeladen batterij met een weerstand, waarvan je de grootte zo kiest dat er bijvoorbeeld 140 mA stroom loopt. Als de batterij dat 10 uur achter elkaar volhoudt, dan heeft hij minstens 140 x 10 = 1400 mAh.

  5. De batterij is op te laden met een normale iPhone usb-kabel en geeft nog niet die extra gebruiksduur die je onderweg nodig hebt.

    klopt die “niet” wel na: …b-kabel en geeft nog””?

  6. Dan heeft philips een betere optie meende ik…

  7. en dat is Ronald??

  8. han er even niet aan Tweakers.net gevraagt worden of zij het niet weten ?
    zij hebben ook de iPhone gedemonteerd en weer gemonteerd.

  9. @daanski: Lijkt me niet zo betrouwbaar, zij kregen die iPhone niet (eens) meer in elkaar xD

  10. Hier nog een leuk overzicht met diverse battery-packs en een artikel over de levensduur van de iPhone

    http://arstechnica.com/journals/apple.ars/2008/07/18/several-backup-batteries-can-extend-your-daily-iphone-3g-use

  11. @Lennart Hendriksma
    Verdiep je eerst is in de materie voordat je mensen hun iphone laat slopen;nooit maar dan ook nooit doen.(lion loopt volledig leeg, accu dood, iphone dood)
    Die goedkope opladertjes vertrouw ik niet omdat ik weet wat er met een overladen lion gebeurt:
    http://www.youtube.com/watch?v=vS2hGoJVmlA&feature=related

  12. ik heb sinds een week de Tekkeon MP1800 in gebruik uitgang USB 5V en 4100 mA besteld bij expansys .
    Formaat is als een gsm dan 2x zo dik maar je kan je fone er 2,5 keer mee opladen.
    De powerpack zelf is met de iphone adapter op te laden via het bijgeleverde kabeltje.
    Verser bijgeleverd adapters voor sony nokia etc.
    Kosten incl DHL 49 euro duur maar is het 100% waard. Nb de eerder genoemde philips powerpack levert maar 500mA en dat is te weinig

  13. @iphone freak: het filmpje op Youtube is van 3GJUICE zelf en een parodie op shabby dealers… 3G JUICE is geen li-on, maar li-polymer en bevat een intelligent printed circuit board voor beveiliging en constante doorvoer van stroom, automatisch blokkade van ongewenste pieken etc.. Momenteel is de levertijd opgelopen tot vier weken. Op de site vertellen we dat vrijwel al dit soort batterijen uit China komen, zelfs die van Kensington… @iphoneclub : tot nu toe is er op het web nog geen uitsluitsel over 1150 of 1400 w.b. batterij, ben benieuwd wat tweakers aan de batterij kan zien. Wat het ook is, het ding raakt leeg. De batterij die je nu noemt is nauwelijk geschikt voor de 3G want <1150. Wel heeft de Brando een fraai verklikkersysteem.

    Je hoeft niet perse de 3Gjuice te nemen, maar neem er wel eentje van 1400 of hoger om teleurstellingen te voorkomen. In het Ars Technica artikel staan wat alternatieven.

  14. @3GJUICE
    ‘3G JUICE is geen li-on, maar li-polymer’
    Denkfoutje?
    Lithium-ion polymer (lipo) is natuurlijk altijd een Lithium-ion (lion)…

    ‘Momenteel is de levertijd opgelopen tot vier weken. Op de site vertellen we dat vrijwel al dit soort batterijen uit China komen, zelfs die van Kensington… ‘
    Whoehahah, jullie cheapass batterijtjes wel ja..

    Ik weet zelf ‘zoveel’ over accu techniek omdat ik rc modelbouwer ben, wedstrijdvliegers gebruiken allemaal flightpower, dit omdat ze net dat kleine beetje extra power hebben wat die cheapass china batterijtjes niet hebben
    http://www.flightpower.co.uk

    Maarja als de fabriekant niet eens lions en lipos uit elkaar kan houden weet ik zeker dat ik daar dus nooit een product van ga kopen wat met accu techniek te maken heeft

  15. @iphonefreak : hoe kun je een beursgenoteetd NASDAQ bedrijf (bcak geloof ik) cheapass noemen? en een lipolymer is echt web betere lion, hoe kun je nou het tegendeel. roepen? ben jij dan binnen bij bcak geweest? waarom rave je zo tegen batterijen uit china? waar moeten we dan op letten? welke batterij adviseer jij ALS. KENNER dan? waarom?

  16. Het zal wel zoiets zijn van een lipo is een lion, maar niet iedere lion is een lipo accu? Net zoals een koe een dier is, maar niet elk dier een koe.

  17. iphonefreak: LOL , je bent gewoon pissig dat je dat filmpje niet snapte. en lipolymer is in normaal spraakgebruik geen lion, maar kennelijk steek jij liever al je energie (>2200 mAH) in muggeziften

  18. @iphonefreak : hoe kun je een beursgenoteetd NASDAQ bedrijf (bcak geloof ik) cheapass noemen?

    Ik noem het bedrijf niet cheapass maar de cellen die ze gebruiken.

    en een lipolymer is echt web betere lion, hoe kun je nou het tegendeel. roepen?

    Doe ik dat dan?
    Het is niet gek dat ze lipos gebruiken omdat ze over het algemeen 0,1volt meer leveren en ook goedkoper zijn.

    ben jij dan binnen bij bcak geweest?

    Nooit van gehoord…

    waarom rave je zo tegen batterijen uit china?

    Ik heb niks tegen cellen uit china, alleen de fabrikant moet niet de consument gaan voorliegen met ”dat vrijwel al dit soort batterijen uit China komen”.
    Dit is ronduit onzin, het is gewoon een feit dat ze veel minder winst maken op de kwalitatief betere (dus duurdere) cellen die niet uit china komen.

    waar moeten we dan op letten?

    Als je de tekst ”dat vrijwel al dit soort batterijen uit China komen” leest moet er toch ergens eeen belletje gaan rinkelen.

    welke batterij adviseer jij ALS. KENNER dan? waarom?

    Vervang dat kenner maar door modelbouwer 😉
    Lees mijn laatste post nog maar eens.

    @Dennis
    Jij snapt het 🙂
    Een ferrari is een auto maar niet alle auto’s zijn ferrari’s

    @Kees meinten

    iphonefreak: LOL , je bent gewoon pissig dat je dat filmpje niet snapte.

    ?
    Ik trok gewoon een willekeurig fil;pje van youtube van een ontploffende lion als voorbeeld van wat er zou kunnen gebeuren…
    Als dat filmpje trouwens echt van 3Gjuice is dan is dat ook een lekker bedrijf zeg

    Drunken Engineers who loves to blow this shit up in the air =)

    Aldus de info bij dat filmpje

    en lipolymer is in normaal spraakgebruik geen lion, maar kennelijk steek jij liever al je energie (>2200 mAH) in muggeziften

    Lees deze post maar eens door 😉

    @3GJUICE
    Fijn discussieren met jou!

  19. Oppassen: met dit vochtige weer raken de plus- en minpolen sneller kortgesloten.

  20. @ihb Dat heeft http://www.ifixit.com/Guide/First-Look/iPhone3G al vrij snel na de introductie gedaan, de code opzoeken.

    “We were all expecting a bigger battery, and I can’t verify this, but this page references the part number on the battery and lists a capacity of 1150 mAh, not the 1400 mAh in the original. Can anyone dig up more information?”

    De pagina is:

    http://certificates.iecee.org/cbtestcert/cbtestcert.nsf/eff34981b15cb391c12570a0004e79dd/d58dff04f62abec8c12574030050e226?OpenDocument

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.