Reacties voor: Nederlands bedrijf verkocht brandgevaarlijke iPhone-laders

Het Nederlandse EET Europarts verkocht brandgevaarlijke adapters voor de iPhone in 2014. De namaakladers kunnen worden ingeleverd.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Goed dat dit soort dingen worden onderzocht. Er is niets gevaarlijker dan een brandbare oplader. Stel je voor dat het ding ‘s nachts kortsluiting maakt of in brand vliegt. Overigens heb ik zelf ook wel voor 1 of 2 euro ‘s nagemaakte iPhoneladers gekocht bij de Beverwijkse Bazaar. Maar je ziet hoe gevaarlijk het kan zijn. Wel hoop ik dat Apple de kwaliteit van de kabeltjes van de Apple laders kan verhogen. Die gaan nog altijd te makkelijk stuk.

  2. Net een iPad lader gekocht omdat me tas was gejat 40 EU rib uit me lijft voor een lader maar altijd stukken goedkoper dan een afgebrand huis

  3. @MacAanZee: Dus die adapters gooi je nu weg, of je bent alleen blij met de waarschuwing ?

  4. Nooit gesnapt waarom mensen een apparaat van €500,- of meer vol met gevoelige chips aan de 230V willen hangen met een stukje chinese electronica van 2,- ertussen.

  5. @Nico: Lol, jij denkt dat Apple er goud in stopt? Ook die van Apple zit 2 euro aan Chinese componenten in, alleen hebben die van Apple hele stricte controles en testen, en geen simpele massa productie.

  6. @JP: En dat mag best wel meer kosten vind ik.

  7. Typisch iets voor Nederlanders het moet altijd goedkoop zijn EN goedkoop is duurkoop

  8. Hoezo is goedkoop duurkoop? Er zijn wel goedkope laders die wel functioneren. Ik heb er eentje voor mijn ipad die ik inmiddels al weer vier of vijf jaar heb. Kabel en dergelijke zijn, ondanks dat de kinderen er dagelijks mee bezig zijn, nog steeds goed. Kan je van de Apple laders en kabels niet zeggen. Die zijn gewoonweg gemaakt om kapot te gaan. Zelfs bij normaal gebruik.

  9. @JP: Apple opladers en adapters zijn wel flink aan de prijs natuurlijk, 19 euro voor de officiële oplaadkabel, die tevens bij de meeste kapot gaan of kaal worden. Door die hoge prijs kopen mensen toch liever een kabel of adapter van de markt die niet aan de eisen voldoen, in de hoop dat het allemaal perfect werkt zonder problemen, helaas is dat in de realiteit niet zoals we uit het artikel kunnen opmaken. China is meester in imitatiespul en maken waarschijnlijk meer winst met die “2 euro kabeltjes” dan Apple met hun officiële kabels. Als Apple wat reëlere prijzen zou hanteren qua kabels enz, zou je denk al een hoop problemen mee op kunnen lossen.

  10. Op Tweakers staat ook een posting, over neppe Apple laders en kroptelefoontjes van iBood die nep zijn.

  11. Net nog 2 lightningkabels van de Action gekocht. 1.60 per stuk. Doen syncen laden en hebben een katoenen mantel en verkrijgbaar in 81000 kleuren. Prima kabels. Net zoals de Chinese die ik weleens bestel van 60 cent. Maar ben ze vaak kwijt aan collega’s en vrienden die ze dan ‘lenen’ of willen kopen. Mooie handel. Laders idem. Duurste was 2.80. En heb ze door t hele huis liggen en de lader in de auto was een rib uit m’n lijf. 90 cent. En duur apparaat man die iPhone. Heb er 2 van 64 gig. Los gekocht. Geen hoesjes want je trekt ook geen zak over je nieuwe tv. En na een jaar koop ik dan weer nieuwe iPhones en zijn de oude nog belachelijk veel geld waard ondanks scuffs en andere oneffenheden.

    En men vergeet hier en elders weleens voor het gemak dat 90% zn telefoontje gesubsidieerd koopt bij een abo waardoor de prijs zakt voor het toestel en het niet opvalt. En dan spastisch gaan lopen doen want ik moet er 2 jaar mee doen. Joh spaar en paar centen, neem een el cheapo abo voor een jaar en koop t toestel los. Scheelt ook nog eens geld en hou je jezelf niet voor de gek.

  12. Mijn iphone komt nooit aan jouw prut kabeltjes te hangen!!

  13. @Ed:

    Vreselijk!

  14. Ook hier hebben we sinds deze week 4 van die Action kabeltjes gekocht en waar ik zeer sceptisch was (nadat mijn vrouw er 1 gekocht had) werken deze goed!

    Toch vind ik enige nuancering wel op zijn plaats betreffende de originele kabeltjes.
    Zowel die van mijn iPhone als iPad heb ik al meer dan 2 jaar in gebruik en zijn nog zoals nieuw! Het is ook maar net hoe je ermee omgaat.
    Het enige wat denk ik zou helpen is dat de kabeltjes iets langer zouden mogen zijn. Dat zou al veel breuken schelen. Als ik zie hoe de vrouw met het kabeltje omgaat (iPad aan de stroom in de bank waarbij er veel spanning op het kabeltje komt) is het niet verwonderlijk dat deze eens kapot gaan.
    De kabel iets langer maken en het probleem is verholpen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.