Reacties voor: Box laat gebruikers data opslaan op Europese servers

Box Zones is een nieuwe dienst van opslagdienst Box, waarbij je gebruik maakt van dataservers in Duitsland en Ierland. Daardoor wordt Box interessanter voor Europese gebruikers, die bezorgd zijn over hun privacy.

Reacties: 12 reacties

  1. TransIP (Nederlands bedrijf) biedt 1TB gratis cloud opslag. Het kan na inschrijven een paar weken duren voordat je een uitnodiging ontvangt, maar de opslag is encrypted volgens Nederlandse wetgeving, en ze hebben apps voor Windows/Mac/iOS etc. Een aanrader!

  2. Eigenlijk bizar dat we een trouwe NAVO bondgenoot wel onze veiligheid maar niet onze data en privacy kunnen toevertrouwen.

  3. Origineel geplaatst door MLVC
    TransIP (Nederlands bedrijf) biedt 1TB gratis cloud opslag. Het kan na inschrijven een paar weken duren voordat je een uitnodiging ontvangt, maar de opslag is encrypted volgens Nederlandse wetgeving, en ze hebben apps voor Windows/Mac/iOS etc. Een aanrader!

    Aanvulling: deze service van TransIP heet ‘Stack’ en werkt volgens een invite systeem (ongeveer hetzelfde als wat oneplus heeft).

  4. @Jeroen: ik wacht al maanden op hun reactie, wat mij betreft gewoon een hoax met als doel om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Volgens een medewerkster komen er ooit weer plaatsjes vrij. Lees de reviews in de appstore even voordat je al je gegevens achterlaat bij hun is mijn advies.

  5. Origineel geplaatst door Jeroen:
    Aanvulling: deze service van TransIP heet ‘Stack’ en werkt volgens een invite systeem (ongeveer hetzelfde als wat oneplus heeft).

    Zit al ruim een maand te wachten op een imvite. Te triest gewoon. Dus wil niet eens meer gebruik maken van Stack

  6. @Erik: Rustig afwachten Erik. Bij mij duurde het ook een behoorlijke tijd, maar uiteindelijk mag je meedoen. Ik vermoed dat alle klanten van TransIP een verzoek hebben gestuurd, dus, tja, voordat iedereen mee mag doen, dat duurt even.

    Ik heb sinds eind vorige week toegang tot Stack en, eerlijk is eerlijk, het ziet er erg ‘gelikt’ uit. Helemaal in de UI stijl die ze al een tijdje bij TransIP voeren.
    Ik ben alleen een beetje huiverig voor de OS specifieke app (in mijn geval OSX). Moet ik dan ook zorgen dat ik 1TB vrij heb / houdt op mijn pc?
    Ik bedoel, als dat gaat zoals met Dropbox of Onedrive met die handige apps, dan is mijn harddisk (SSD) in no-time vol (en mijn SSD’tje heeft maar 512 GB).
    Voorlopig houdt ik het dus bij de online versie, en die is overigens rete-snel!

    En ja, ik heb ook nog een Box account (on-topic), dus ik benieuwd hoe dat gaat werken. Hopelijk een stuk sneller.

  7. Bij mij duurde het ook een maand, maar ben er wel blij mee! Kan er sinds vorige week gebruik van maken

  8. @Toon: Ik ben benieuwd dan. Hopen dat het het wachten waard is 🙂

  9. Bij mij duurde het ook ongeveer een maand, sinds een weekje toegang, en werkt gesmeerd. Even geduld hebben, komt goed 🙂

  10. Ik ook na een maandje wachten.

  11. De vraag is of opslag in Europa helpt: Er loopt al een tijdje een slepende rechtszaak van de Amerikaanse overheid tegen Microsoft of de overheid gegevens mag opeisen bij Microsoft-datacenter-dochters in Europa. De rechter in eerste instantie zei van wel, het hoger beroep loopt. Als dát overeind blijft, zijn ook die datacenters verboden terrein voor Europese bedrijven.

  12. Het veiligst ben je als je je data versleuteld voordat je het in de cloud zet. Ik gebruik daarvoor BoxCryptor (met lokaal opgeslagen sleutel).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.