Reacties voor: Apple verkoopt geen Bose-producten meer in Apple Store (update)

Apple gaat de Bose-speakers, -oordopjes en andere producten uit de Apple Store halen. Is er een verband met Apple's overname van Beats?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. Ach ja, toen ik de bij de Apple store een vergelijkende test ging doen tussen de Pill mini van Beats en de Bose Soundlink mini, was mijn keuze toch snel gemaakt. De prijs was gelijk, het geluid van de Bose ongeëvenaard in die prijsklasse. Jammer dat bepaalde producten nu uit het schap gaan.

  2. Bang en olufsen en zo concurreren denk ik al wat minder met beats.

  3. Denk niet echt dat Bose echt onder de indruk is van Beats, veel te duur voor de geluidskwaliteit die je krijgt…

  4. Toch duidelijk waar dit om gaat. Bose pest Beats bij de NFL weg, Apple slaat terug door geen Bose meer te verkopen. Beide vind ik nogal kinderachtig.

  5. Beetje jammer. Concurrentie zorgt toch voor innovatie? Om even wat woorden van Apple te hanteren.

  6. @Pieter: Maak in feite niet uit of ze Bose uit de schappen halen..
    Je bent niet verplicht om altijd maar in de Apple Store te kopen omdat het DE Applestore is.
    Bose heeft wel meer verkooppunten 😉

  7. Bose is ook beter en goedkoper 🙂

  8. I live bij Bose, heb er drie in huis en blijft ongeevenaarde kwaliteit.

    En daarnaast is geen van de drie in applstore gekocht, de echte liefhebber weet ze ook elders wel te vinden.

  9. Nou diegenen die pretenderen dat bose the bom is, prima. Iedereen ervaart muziek anders, maar in de muziekwereld waarbij audiofielen standaarden worden gebruikt, is Bose waardeloos. Het is veel hoog en veel laag. Mid is er amper.

    Dat is echt geen uberkwaliteit. Maar Bose komt bij de gemiddelde consument over als geweldig door de hogen en lagen.
    Voor goed muziekkwaliteit heb je echt ook mid nodig.

  10. We hebben wel een officiële Bose store in Antwerpen maar geen Apple beats store. Mijn voorkeur gaat ook uit naar Bose headset ipv bas beats.

  11. De soundlink mini en soundlink 3 hebben geweldig geluid, maar hebben ook de problemen dat de bass onderdrukt word en zeer slecht klinkt bij hogere volumes. The Pill XL heeft daar totaal geen last van en gaat ook nog eens luider.
    Maaarrrr….qua geluid vind ik bose toch wel wat beter klinken.

  12. Beats audio tja.. Waarom zou ik 300 euro uitgeven aan die troep? Je weet tegenwoordig niet eens meer of je een originele “beats” hebt! De markt ligt vol met nep beats produten!

  13. hetzelfde als

    AH gaat cocacola vervangen met huismerk …

    sry ik heb liever cocacola

  14. Origineel geplaatst door Marc
    Beats audio tja.. Waarom zou ik 300 euro uitgeven aan die troep? Je weet tegenwoordig niet eens meer of je een originele “beats” hebt! De markt ligt vol met nep beats produten!

    Als je Beats in een normale winkel koopt weet je toch dat je de echte hebt?!

  15. Mooi! Bose (buy other sound equipment) is echt troep! (net als Beats trouwens).
    LOL @ mensen die bose kopen en denken dat het goed spul is mochten van hun vrouw waarschijnlijk geen echte speakers kopen om in de woonkamer te zetten. Het is ook belachelijk veel geld wat je voor die rommel betaald en zoals Ross al aangeeft; kenners vinden Bose echt bagger.

    Bose is alleen heel erg goed qua marketing, heel erg gehaaid zelfs. Mensen die niet bedrogen willen worden door Bose’s marketing doen er goed aan deze artikelen te lezen:
    http://liquidtheater.com/editorial_56.html
    http://nyet.org/bose/ (deze gaat iets dieper op de technical specifics in)

    Bose gaat zelfs zo ver dat audiobladen die wat negatiefs over Bose zeggen worden aangeklaagd, verkopers die wat negatiefs over bose zeggen worden door ‘incognito kopers’ op het matje geroepen etc. Hoe vies wil je het spelen? Beats is ook marketing ja, maar niet zulke smerige marketingtactieken als Bose.

    A 2007 review in Audioholics online magazine reiterated that Bose was very expensive for its performance. Of the Bose Lifestyle V20 Home Theater System the reviewer wrote, “The Bose system is very expensive at nearly $2,000 and the sound quality isn’t really any better than many other surround systems costing a third of the price… the smaller [bass] cones cannot reproduce lower tactile [sic] frequencies.” –wikipedia artikel over bose, mooie bron van informatie verder

  16. Haha inderdaad! Daarnaast kan je vaak via serienummers etc controleren of de producten echt zijn. Heb zelf een Beats Mixr in bezit en vind het heerlijk. Tuurlijk zijn er andere (betere) producten maar ook het uiterlijk speelt voor mij een rol.

  17. Tsja ik ben wel gek op muziek, maar geen audiofiel. Daarom begrijp ik niet echt dat men koptelefoon wil hebben wat qua geld gelijk staat aan een iPad..

  18. Doe mij maar beter Sennheiser en B&W.

  19. Het is denk ik wel een slimme strategie van Apple om “head-to-head” te gaan met Bose. Wat ze er namelijk mee bereiken is dat de argeloze consument gaat denken dat Bose en Beats gelijkwaardig zijn. Dat is gunstig voor Beats omdat iedereen inmiddels wel weet dat het gewoon rommel is. Bose zou er goed aan doen om Beats simpelweg te negeren.

    Overigens vind ik ook niet dat Bose het stempel “high-end” verdiend. Dat imago is ook zorgvuldig door marketeers bedacht en in stand gehouden door de hoge prijs.

    Maar goed, ieder zijn ding, niks mis mee.

  20. Wat is er toch met al die mensen die beweren dat beats troep is. Het klinkt geweldig en ziet er ontzettend goed uit. Wat wil je nog meer?
    Overigens geldt dit ook voor Bose.

  21. Beats klinkt alleen goed als je van rap houdt en vooral boom boom bassen wilt horen. Van dynamiek en hoge tonen hebben ze bij Beats nog nooit gehoord. Ongelooflijk dat Apple met zo’n slecht merk in zee is gegaan. Bose is duur, maar prima in geluidskwaliteit. Merken als Sennheiser ook prima. Ik heb sinds kort een UE Boom speaker, sterk, lekker hard en goed geluid. Iets minder dan Bose maar enorm handig in gebruik. En > 15 uur gaat batterij mee.
    Domme actie van Apple als ze Bose uit winkel gooien.
    Ik heb trouwens nog een Mac met (prima!) Bose stereo speakers en grote Bose Woofer. De 20th Anniversary Mac uit 1996.

  22. Voor elk audiomerk zijn liefhebbers denk ik, de een zweert bij Bose, de ander word er boos van, weer een ander bouwd op Bowers & Wilkins, Harman/Kardon of anders…

    Daarbij ieder van ons heeft een uiteenlopende muziekkeus, geluidsvoorkeur en beleefd muziek op een andere manier, dat zal altijd zo blijven, gelukkig maar.

    Heb zelf een set BeoLab 5’s aangestuurd door een BeoSound 9000 en via de aux. een iMac met Audirvana.

    Voor mij een heel fijn audiosysteem waar ik iedere dag weer van geniet, perfecte balans van mechanisch en digitaal! 🙂

    Er is altijd baas boven baas, kijk maar eens naar luidsprekers van het nederlandse Kharma.

  23. Origineel geplaatst door ross
    Nou diegenen die pretenderen dat bose the bom is, prima. Iedereen ervaart muziek anders, maar in de muziekwereld waarbij audiofielen standaarden worden gebruikt, is Bose waardeloos. Het is veel hoog en veel laag. Mid is er amper.

    Dat is echt geen uberkwaliteit. Maar Bose komt bij de gemiddelde consument over als geweldig door de hogen en lagen.
    Voor goed muziekkwaliteit heb je echt ook mid nodig.

    Gelukkig dat tenminste iemand het snapt. Snap dat mensen gecharmeerd zijn door de producten van Bose, maar wanneer je in dezelfde prijsklasse gaat zoeken naar andere merken dan kom je zoveel betere producten tegen.

  24. erikjan: Volgens mij ben jij nooit in een Apple store geweest. Daar verkopen ze zulke boxen niet eens. Dus wat bazel je eigenlijk. Daarbij kom je met 2 artikelen aanzetten van meer dan 10 jaar geleden! (Één zelfs uit 2001) Ik weet niet in welke tijd jij leeft, maar als je een punt wilt maken wat betreft kwaliteit, kom dan met artikelen van minder dan 2 jaar oud. De boxen die Apple in zijn winkels verkoopt zijn gespits op gebruik met de iPhone of iPad. Dus ze hebben bluetooth of een sounddock. Waar jij over speekt zijn home cinema systemen of stand alone boxen.

  25. Apple had in mijn ogen gewoon beter Bose over kunnen nemen i.p.v. Beats.

  26. Las ergens dat Apple met de overname van Beats vooral hun goede marketing en ‘link naar de jeugd’ op het oog heeft gehad. Daar kan ik me iets bij voorstellen.
    Knap hoeveel ze kunnen vragen (en krijgen) voor kwaliteit die bij anderen een derde van de prijs kost.
    Doet me overigens ook Bose en aan Apple zelf denken. Wel kwaliteit maar tegen een flinke prijs. Overigens betaal ik het er wel voor. Had laatst in-ears van Sennheiser in (@50€), en verschil met Bose in-ear (@100€) was echt flink (ten voordele van Bose; kost meer, maar je krijgt ook meer).
    Ben overigens geen audio-fiel, maar luister wat me zelf bevalt. Als audiofielen dat niks vinden, vind ik dat geen probleem. Als ik er maar blij mee ben.

  27. FYI: Apple kan BOSE niet overnemen. MIT werd eigenaar nadat Dr. Bose was overleden. Alle winst wordt in onderzoek gestopt.

  28. @erikjan: In die zin passen Bose en Apple prima bij elkaar 😉

  29. Toevallig net vandaag oortjes van Bose gekocht. Naar mijn mening top kwaliteit! In elke winkel werd mij de oordopjes van Beats afgeraden. Ik heb ze uiteindelijk bij de Bose winkel in Eindhoven gekocht.

  30. Origineel geplaatst door ross
    Nou diegenen die pretenderen dat bose the bom is, prima. Iedereen ervaart muziek anders, maar in de muziekwereld waarbij audiofielen standaarden worden gebruikt, is Bose waardeloos. Het is veel hoog en veel laag. Mid is er amper.
    Dat is echt geen uberkwaliteit. Maar Bose komt bij de gemiddelde consument over als geweldig door de hogen en lagen.
    Voor goed muziekkwaliteit heb je echt ook mid nodig.

    Zoals?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.