Reacties voor: Bose Sounddock en andere speakersystemen kunnen iPhone 3G niet opladen

Sommige iPod-docks, -speakers en andere accessoires blijken bij de iPhone 3G niet meer te werken. Volgens een website komt dat omdat laden via Firewire niet meer wordt ondersteund.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. De JBL On Time laadt de iPhone 3G inderdaad ook niet op

  2. Leuk woordspeling 😉 , maar ik denk een kleine typo :

    Apple zou de ondersteuning voor het laden via Firewire nu volledig achterwege hebben geladen.

  3. Mijn oude iPod oplader, die mijn touch wel oplaadde laadt mn iPhone idd niet op… Zonde..

  4. ik baal dus ook enorm…. mijn 1e gen iphone laade ook op in de auto, mijn 3g doet dat dus niet meer.
    vind het echt erg jammer, want de batterij laadde zo tussendoor nog lekker bij als ik aan het rijden ben, dat is dus niet meer zo. beetje balen dus…..
    kan dit niet verholpen worden d.m.v. een software update?

  5. @berry: Nope, de pinnen om op te laden missen gewoon dus dat kan softwarematig niet opgelost worden…

  6. Mijn goedkope model uit Media Markt laadt hel wel op … 😀

  7. goedkope model wat? autolader of wekker?

  8. Gelukkig heb ik niet zo’n dock. 🙂

  9. @Reinier: Speaker … 🙂

  10. Ik heb nog een dock thuis liggen, maar dat betekend dat die mn iphone neit kan gaan opladen??? 🙁

  11. Ik heb net mijn iPhone 3G binnen en ik had al een poosje mijn BOSE SoundDock Portable.
    Ik zit te genieten van mijn muziek terwijl mijn iPhone aan het opladen is.

    Geen probleem dus.

  12. In mijn auto heb ik een kabel aangesloten op de aux uitgang van de radio. Via die kabel werd mijn iPod opgeladen en kon ik via de radio naar de iPod luisteren.
    Ik heb deze aansluiting getest met een oude iphone uit de USA en dat werkte perfect.

    Mijn 3G iPhone laad inderdaad niet op. Nu kan ik wel muziek luisteren maar is mijn telefoon snel leeg. helaas heb ik mijn Ipod al verkocht
    Fijne actie Apple

  13. Hmm… Op zich redelijk van de zotte dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van die Firewire pins in de iPod-connector, aangezien dat al lang niet meer gebruikt wordt voor het syncen. Lijkt mij dat dus ook het gebruik van die pinnen door hardware-fabrikanten al tijden depricated moet zijn. Is het even de vraag of die apparaten die dit probleem hebben wel “Apple-approved” zijn, om te kunnen zeggen wie “schuld” heeft. Als Apple apparaten heeft approved terwijl ze weten dat ondersteuning van die pinnen gaat sneuvelen, dan is dat redelijk slordig. Als fabrikanten die pinnen zijn blijven gebruiken terwijl ze hadden kunnen weten dat dat op een gegeven moment mis zou gaan… ook redelijk slordig 🙂

  14. Ja, en het is natuurlijk ongekend knullig dat de gereviseerde hoofdtelefoon-stekker (na alle ellende daaromheen) nu ook weer gekneutel met de eigen headset heeft. Ook al heeft 1% van de 1 miljoen gebruikers daar last van dan geeft dat dit weekeind dus op zich al 10.000 klachten.

  15. Ik heb vanmiddag een drietal verschillende USB-carpluggen (allemaal geleverd door Apple accessoiremakers) uitgetest. Uiteindelijk bleek er maar eentje de iPhone G3 op te laden (degene die ik voor mijn navigatiesysteem had). Een van de anderen dus maar op de navigatie gezet.
    Dus ik ben benieuwd hoe het zit met die tientallen speakersystemen, die er inmiddels voor de recente iPods/iPhone op de markt zijn. Heb net vorige week een Boynq speakersysteem besteld. Ben benieuwd anders gaat ie retour.

  16. Philips AJ 300D laadt iPod wel, iPhone niet op. Seagull: Merkoze USB charger plus Apple kabel laad probleemloos op.

  17. Zal mij benieuwen of hij nog oplaad in de Apple hi-fi, ik ben bang van niet. Gelukkig hebben we airtunes en de ipod nog 🙂

  18. mijn versterker van lars & ivan doet het nog wel met de 3G! mag wel voor 320 euro :-p

  19. De Harman Kardon doet het ook niet. Opladen niet, afspelen uiteraard wel.

    De goedkope Logitech laat wel op..

  20. ook the Apple IPod HiFi kan de 3G niet opladen

  21. Hmm ik ben bang dat de iPod connector in mijn Mini ook de firewire laadoptie gebruikte. Mijn iPhone speelt prima muziek (eigenlijk nóg beter en zuiverder als mn iPod Micro) maar laad niet op. De iPhone is al zo lekker snel leeg als je 3G, BT, Wifi aan hebt staan en muziek speelt. Had echt super geweest als ie lekker zou laden. 2 kabels tegelijkertijd kan ook al niet.

    Zou daar nou echt niets op zijn? Baal hier echt enorm van.

    (hmm nieuwe koppeling met mn autoradio aanschaffen zeker, dure hobby!)

  22. De JBL on stage (Versie 1!)laadt op en speelt af. Het is dan echter wel essentieel dat beide mogelijkheden tot stroomtoevoer achterop de speakers worden gebruikt. Was blij verrast omdat hij niet als compatible voor Iphone 3G wordt gekenmerkt.

    Groet,

    Lars.

  23. @Robert: geen idee of mijn 3G in combinatie met de BOSE Portable Dock ook oplaadt. wel hoor ik regelmatig ‘tikken’ door de speaker, ook als ie in de vliegtuigmodus staat.
    Mijn vorige iPod Classic is daardoor ook al gesneuveld.
    Idee wat dat kan zijn?

  24. Er is voor de Bose Sounddock wel een oplossing voor dit probleem. Je kunt je Bose sounddock via je bose dealer naar hun opsturen en hun td heeft daar dan een oplossing voor gevonden.

  25. Ik heb vandaag nog in de winkel waar ik werk een iPhone 3G op een Bose Portable Sounddock geprobeerd. Niks… nada… noppes. Niet opladen en niet afspelen. Vervolgens in een Bower & Wilkins Zeppelin en daar deed ‘ie het prima. Zelfs toen de klant gebeld werd dimde het geluid van de speaker mooi en toen er opgehangen werd kwam de muziek weer mooi terug. Maar ja, die Zeppelin kost 600 pietermannen.
    De Harman & Kardon deed het ook goed.

    Bij accesoires voor een iPhone moet je heel goed op de verpakking van het product kijken. Als het product belooft dat het werkt met een iPhone 3G koop ‘m dan gerust. Als het dan niet werkt kan je het alsnog terugbrengen.
    Veel van de docks die nu op de markt zijn daar is niet meteen van bekend of ze werken met een iPhone. Zowel hardware matig als softwarematig verschilt een iPhone natuurlijk enorm veel van een iPod. Logisch dat sommige apparaten niet met zo’n iPhone werken. Dat belooft het product ook niet. En het is absoluut niet aan Apple om rekening te houden met compatibiliteit met bestaande accesoires. Zeker niet als dit betekend dat er concessies gedaan moeten worden aan de iPhone zelf.
    Zlefde geldt met (auto)opladers. De iPhone heeft meer spanning nodig dan een iPod. Sommige opladers geven dit niet af en doen dus niets met je iPod. FM-transmitters voor in de auto idem-ditto. Sommigen geven te weinig spanning om de iPhone op te laden. Ze houden ‘m dan wel op spanning maar de accu volplempen ho maar. Maar ook hier geldt weer dat veel producten nooit beloven dat ze werken met een iPhone.
    Zelf hou ik dit altijd als leidraad aan omdat ik simpelweg niet meer kan onthouden welk apparaat wel/niet werkt bij welk type iPod/iPhone. Belooft het product dat het werk: go ahead! Staat jouw device niet bij de ondersteunde producten dan is het gebruiken op eigen risico.

  26. Ik heb nu ook een G3 maar geen probleem met opladen via de Bose Portable. Wat ik wel heb is een harde tik om de zoveel minuten tijdens het gebruik van live radio streams.

  27. Bij mij doet de 3G het ook prima. En inderdaad, ik heb ook om de paar minuten een harde tik, maar dan tijden het normale muziek luisteren.

  28. hoe kan dit dat hij het bij jullie wel doet. Ik heb ook de iphone 3g en portable sound dock van bose en hij doet het niet…@Herre

  29. mijn nieuwe ipod touch ( gisteren gekocht bij bcc) laad niet met de ipod oplader.
    mijn oude ipod touch wel.klopt dit of moet ik terug naar de winkel?
    er staat opladen niet ondersteund met dit accessoire

  30. Na een update naar de laatste firmware doet je Touch het wel weer. Deze ervaring heb ik ook met mijn iPhone.

  31. En ik ben er ook achter gekomen dat de 3G tikt als de Sound Dock hem helemaal heeft opgeladen. Alsof de tik wordt veroorzaakt door een stroom onderbreking. :-s

  32. Nieuwe generatie (4) Ipod Nano kan ook niet worden opgeladen door de Bose Dock. Heeft iemand een idee of ik hier iets aan kan veranderen? Generatie 3 wordt wel opgeladen. Ik baal zeg. Dank alvast voor het meedenken!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.