Reacties voor: Bose Hearphones zorgen dat je gesprekken beter verstaat

Bose Hearphones zijn oordopjes met iOS-app, waarmee je beter kunt horen. De oordopjes versterken stemmen, zodat je een gesprek beter kunt voeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Wou dat ik soms mijn gehoor kon uitzetten.

  2. Sorry, maar ik vind het ronduit belachelijk. Neem gewoon een hoorapparaat of blijf weg uit omgevingen waar je elkaar niet kunt verstaan.

  3. @Gio: Jeetje… met vekeerde been uit bed gestapt vandaag? 🙄

    Ik ben zo iemand en heb totaal géén gehoorprobleem. Versta alles prima. Alleen tijdens feestjes wordt het lastig, met name als de muziek hard staat. Ik kan me dan niet meer goed focussen op 1 stem, de helft van de zin versta ik wel, de andere helft vul ik dan zelf maar in (wat vaak verkeerd gaat 😂).

    Zoiets (als het écht werkt) zou ideaal zijn. Maar ik geloof er eerlijk gezegd niet zo in.

    Maarre Gio, ik blijf dus echt niet weg en ga ook geen gehoorapparaat nemen. Die zou toch niet werken omdat het álles versterkt, ook de muziek en het geroezemoes, waardoor ik die persoon niet steeds niet goed kan verstaan.

  4. Origineel geplaatst door Gio
    Sorry, maar ik vind het ronduit belachelijk. Neem gewoon een hoorapparaat of blijf weg uit omgevingen waar je elkaar niet kunt verstaan.

    Met ‘t verkeerde been uit bed vanochtend? 😛
    De wereld wordt wel héél klein als je uit alle omgevingen wegblijft waar je elkaar ‘niet’ (lees moeilijk) kunt verstaan.
    Kantoortuinen, restaurants, winkelstraten, etc. etc, kun je echt niet altijd vermijden en kennen ook (te) vaak veel achtergrondrumoer dat gesprekken bemoeilijkt.

    Op zich een aardig idee dus, maar …

    Alleen: hoe leg je tijdens een goed gesprek uit dat je oordopjes draagt?

    … ‘t ziet er soms idd toch wat eigenaardig en ongeïnteresseerd uit als je dan ogenschijnlijk gewone oordopjes inhoudt 🤔

    Met de Hearphones kun je ook aangeven uit welke richting de geluiden moeten komen, zodat je bijvoorbeeld kunt focussen op geluiden die van achteren komen.

    Hoewel die schijnbare desinteresse soms natuurlijk juist heel handig kan zijn, voor luistervinken 😁

  5. Hoe zit het bij deze dingen met het luisteren naar muziek? Sinds er digitale hoortoestellen zijn is dat een probleem. Hoortoestellenfabrikanten hebben er moeite mee om muziek goed te laten klinken. Selecteren van spraak en van muziek vereisen namelijk een verschillende techniek en de toestellen hebben daarvoor verschillende programma’s. Gaan deze Bose oordopjes dan de concurrentie aan met de gebruikelijke hoortoestellen?

  6. En wat heb je aan de Bose hearphone als je gehoorverlies hebt aan één kant?

  7. Doet mij denken aan een ruisonderdrukker die ik jaren geleden kocht bij de sharper shop in de usa. Werkte heel goed in het vliegtuig naar huis, ik kon de stewardess verstaan terwijl ze een paar rijen verderop met passagiers sprak. Nadeel was dat je een constante druk op je oren had.

  8. @Ronald – HD:
    Maar dan h@Ronald – HD: Beste Ronald, maar dan heeft u absoluut al gehoorbeschadiging en ik zou daar zeker iemand naar laten kijken. Helaas wordt dit nooit meer beter, alleen maar erger. Ik denk dat een paar koptelefoontjes die geluid filteren daar niet aan gaan bijdragen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.