Reacties voor: Bose laat gebruikers nu uitschrijven voor datadeling via Bose Connect-app

De Bose Connect-app verzamelde gebruiksgegevens, maar dankzij een update kun je je hier nu voor uitschrijven. Hiermee ontwijkt Bose de eerdere rechtszaak.

Reacties: 28 reacties

  1. Toch wel opmerkelijk nieuws dit. Ik gebruik geen Bose producten en dus ook de App niet. Maar als dat wel het geval zou zijn zou ik me toch aardig bedrogen voelen. Bose producten zijn duur, dan mag je verwachten dat je privacy wordt gerespecteerd.

  2. Ja, eens. Vooral het feit dat ze het in het geniep doen vindt ik erg kwalijk. Ik heb het appje maar eraf gegooid.

  3. Geld dit mogelijk ook voor andere apps zoals die van B&O ?

  4. Is dit niet ergens in violation met betrekking tot App ontwikkel regels van Apple. Zo ja dan zou je de app kunnen rapporteren bij Apple.

  5. Het verkopen van gegevens gebeurt zonder toestemming van de gebruikers, waardoor het een inbreuk op je privacy is.

    En hoogstwaarschijnlijk illegaal, vandaar natuurlijk ook de aangespannen rechtzaak.
    Kan me trouwens niet voorstellen dat het binnen de EU wel legaal zou zijn, dus wie-o-wie … ? Zaak voor de BEUC (samenwerkende Europese consumentenorganisaties) en/of gespecialiseerde ‘privacywaakhonden’ allicht.

    Klasse trouwens dat de ‘oude’ review er alsnog op is aangepast ๐Ÿ‘
    _ _ _

    @Lennart: Goeie vraag, wordt hier ook een beetje achterdochtig van tav vergelijkbare apps van andere (min of meer) gerenommeerde audio-merken ๐Ÿค”

    Misschien een idee voor de redactie om een vervolgartikel aan te wijden?

  6. Inbreuk op de privacy is inderdaad niet in orde.

    Maar gaan we nu met ze allen de app verwijderen in paniek? Ik denk het niet. Laat ze maar komen met een schadevergoeding , Dan kunnen ze ook een beetje voelen wat ze fout hebben gedaan. In mijn geval , interesseert mij geen ene ” %#^* ” dat ze weten wat voor muziek ik luister en dat doorverkopen. Hopelijk te gunste van nieuwe producten , die ze op de markt kunnen laten rollen.

  7. Ik ben ook wel nieuwsgierig of een dergelijke zaak ook voor de EU gebruikers geldt. De app verwijderen is de makkelijkste oplossing maar daarmee los je het daadwerkelijke probleem niet op.

    Je bent intussen al misleid en commercieel mis-/gebruikt door Bose. Zelf ook gebruiker van de QC35. Wat zo een nare nasmaak geeft aan de beleving van het product. Indien de beschuldiging rechtvaardig is.

  8. Ik kan het verkeerd hebben, maar doen Microsoft, Google, Apple, Facebook en consorten dit niet al jarenlang? Bijhouden waar je bent, wat je online doet etc. Toegegeven, in dit geval is het wel iets extremer, maar in principe komt dit toch op hetzelfde neer?
    Deze gegevens worden voor eigen advertentie doeleinden gebruikt, maar de laatste ontwikkelingen in de VS gaan toch ook richting het feit dat deze gegevens straks gewoon doorverkocht mogen gaan worden aan de hoogste bieder….

  9. Het is niet netjes als dit echt niet vermeld staat in hun T&C. Maar ik kijk er niet echt van op. Spotify weet precies wat ik luister, dus waarschijnlijk al hun partners ook.

    Daarnaast is deze app wel nodig om makkelijk te schakelen tussen verschillende devices (de QC35 kan 2 apparaten gelijk aan) en om de laatste firmware te downloaden naar je headphone. Dus om het te verwijderen schiet je ook niet zo veel mee op.

  10. @Seabass: Vind het ook niet zo netjes, om het maar zachtjes uit te drukken. Als je dit geld betaalt voor een hoofdtelefoon, hadden ze dit wel achterwege moeten laten.

    Ik gebruik meer dan 2 apparaten, dus ik heb hem weleens nodig om te switchen. Dat houdt me nu nog even tegen. Voor die upgrades maakt het me niet zoveel uit. eens per kwartaal app er opzetten, updaten en dan weer erafgooien zou ik wel overhebben om mijn privacy te bewaken.

  11. Misschien staat het wel ergens in de kleine lettertjes dat ze dit doen. Bij telenet bv moet je zelf aangeven dat je niet wil dat ze je kijkgedrag volgen. Standaard doen ze dat gewoon.

  12. Ha fijn ! Heerlijk dat Bose ervoor zorgt dat ik geen reclame krijg voor het nieuwste album van Metallica, maar wel van Bruno Mars.
    Wat zijn we toch allemaal bang dat onze privacy geschonden wordt, ik heb niks te verbergen en als ik hierdoor meer reclame krijg die ook werkelijk op mijn behoeftes is afgestemd, kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen.
    Dat Bose er geld aan verdiend, vind ik dan weer een vorm van intelligent zakendoen. Als ze gekken kunnen vinden die er geld voor over hebben om mij te verleiden met hun reclame, ik kan er niet mee zitten.
    Ik laat me toch niet zo gauw overhalen via reclame, en als ik dat wel doe, dan alleen maar als het in mijn voordeel is.

  13. App lekker verwijderd gebruik het toch maar op 1 device, en dan maar geen firmware update.
    Wat moet dat ding doen een beetje geluid door geven, heb je echt geen firmware update voor nodig.

  14. Het is niet netjes. Maar het interesseert mij voor geen hol dat een ander kan zien naar welke muziek ik luister.
    Ik wens ze veel plezier ๐Ÿ˜„๐Ÿ‘๐Ÿผ

  15. @Lennart: Grote kans aangezien data van ons tegenwoordig een hot item is, zelfs internetproviders van Amerika willen jouw surfgedrag doorverkopen al.
    Ze vinden het niet eerlijk dat Facebook enzo het wel mogen en zij niet, en ze hebben gelijk gekregen en mogen nu doen.

  16. In de Privacy Policy, die je kunt lezen in de app en waarschijnlijk hebt goedgekeurd zonder te lezen (ik tenminste wel), staat o.a. dat data gedeeld wordt met Segment, maar ook: “Although the app currently does not respond to โ€œdo not trackโ€ requests, the data collected through the app is not used to create user profiles for behavioral advertising or similar purposes.”

    Twee mogelijkheden: (a) ze liegen in hun Privacy Policy, (b) de basis voor deze rechtzaak is erg beperkt…

    Maar toegegeven, ik had het niet verwacht voor zo’n prijs, dit is meer iets voor een gratis dienst.

  17. Tja.. omdat het kan!

    Ik begin absoluut niet aan connected, streaming music.
    Gewoon FLAC of MP3 bestanden op mijn iPhone en klaar.
    Niks geen maandelijkse abonnementen en dus geen afluisterpraktijken.

  18. De mensen die roepen dat ze niks te verbergen hebben moeten dit boek maar eens lezen.

  19. @Maarten: Ik zeg niet dat ik niks te verbergen heb, maar het is nu onderhand wel duidelijk dat ALLES wat je doet met je smartphone, tablet, computer etc… niet veilig is en in verkeerde handen kan vallen. Ik ben voorzichtig met bankieren, mail, internet, facebook en ga zo maar door. Maar je kunt je toch niet voor alles beschermen dus als het alleen m’n muziek is die ze checken dan kan ik daar mee leven

  20. @Maarten: En als je het boek te veel moeite vind dan kun je deze video even kijken. Is de maker van het boek over privacy.

  21. @Marc: Ik ook niet meer app van Bose verwijderd ondertussen ook, en ben lekker al mijn muziek weer aan downloaden wat ik in Spotify heb.
    Daarna gaat Spotify de deur uit weg er mee heb het niet eens nodig, heb een Nas en een vpn er op draaien dus kan altijd bij mijn muziek al.

    Ook kan de DS audio van Synology muziek offline zetten ideaal en de muziek wordt ook niet zomaar verwijderd
    Spotify zou muziek ineens kunnen verwijderen door licenties of iets, en jij leuk door betalen zonder dat je het door heb net tot dat je die muziek wil luisteren.

  22. @Suzanne: het gaat om het feit dat dit niet open en eerlijk gebeurt, althans daar lijkt het op. Ik gebruik ad-blockers, pi-hole enz. Geen Google, geen Gmail, geen gratis file storage. En als je dan veel geld uitgeeft verwacht je niet dit soort praktijken. Ik vind dat niet netjes.

    En dat Spotify het gebruikt is een ding. Of ze de data verkopen aan anderen weet ik niet, maar zou ik voor de betaalde abonnementen niet netjes vinden.

  23. Sneaky dit. Ben net de gelukkige eigenaar geworden van de Sennheiser PXC550. En daar zit natuurlijk ook zo’n heerlijke app bij……Moet ik dan toch maar eens de kleine lettertjes gaan lezen?

  24. Origineel geplaatst door Yuri
    Sneaky dit. Ben net de gelukkige eigenaar geworden van de Sennheiser PXC550. En daar zit natuurlijk ook zoโ€™n heerlijke app bijโ€ฆโ€ฆMoet ik dan toch maar eens de kleine lettertjes gaan lezen?

    Nee hoor, je moet Bose alleen laten geloven dat je alleen naar de “dikke l*l band” luistert ๐Ÿ™‚ en dan kijken welke reclame je krijgt ๐Ÿ˜‰

  25. @Yuri:

    Dat is dus sowieso verstandig eigenlijk om altijd te doen, maar ja die voorwaarden zijn zo lang dat bijna niemand het doet.
    Maar de app bij Bose is totaal niet nodig ja als je meerdere wilt koppelen, maar als je 1 device en 1 koptelefoon heb nergens voor nodig.

    Ja leuk een firmware update kan die geven, maar wat moet dat ding geluid geven dat kan die ook wel zonder de firmware update.
    En Sennheiser app zal vast de zelfde soort functies hebben, bekijk eens wat de app kan en of je het wel echt nodig heb.
    En niet van och download maar zal wel nodig hebben, scheelt misschien nog eens ruimte ook(Als we vaker zo zullen denken met apps).

  26. Bose heeft eieren voor z’n geld gekozen. In de update van 3 mei kun je dataverzameling uitzetten.

  27. Origineel geplaatst door Lennart
    Geld dit mogelijk ook voor andere apps zoals die van B&O ?

    Enkel de bose connect app ๐Ÿ˜‰

  28. Toch vindt ik het vreemd dat een bedrijf als Bose zo actief de data van hun klanten verhandeld. Ik kan er begrip voor hebben dat ze passief voor intern evaluatie (anoniem) de data gebruiken. Maar actief met de info van je klanten handelen is Low. Ik was aan het zoeken naar een koptelefoon met noise cancelling. Misschien maar effe wachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.