Reacties voor: Boot Camp voor Mac ondersteunt nu Windows 10

Windows op je Mac? Dan hebben we goed nieuws voor je: Boot Camp ondersteunt voortaan officieel Windows 10.
Lees het complete artikel → Boot Camp voor Mac ondersteunt nu Windows 10
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 25 reacties

  1. Waarom zou je Windows op een Mac draaien? Dan koop je een Windows toch?

  2. @jo: Sommige mensen moeten voor hun werk soms Windows gebruiken.

  3. @jo: Ik snap je gedachte, maar het is wel een beetje kort door de bocht. Er zijn toch nog een flink aantal applicaties die uitsluitend op Windows draaien. Ik ben ook geen voorstander van Windows op een Apple-computer, maar soms kan het handig zijn.

  4. Ik gebruik parallels, is toch handiger ?

  5. Is windows 10 dan apart verkrijgbaar? Als een download? Dacht dat je dan PC met win 7 of 8 moest hebben?

  6. Origineel geplaatst door Frederik
    Ik gebruik parallels, is toch handiger ?

    Yep! Zeker als men een Boot Camp partitie in Parallels draait. Supersnel en geen herstarten van de Mac noodzakelijk.

  7. En windows lijkt gewoon wat sneller te werken op de apple PC. Hoef ook niet meer de tweede laptop aan te zetten dus 60watt minder verbruik.

  8. De update is in windows 10 te downloaden via “Apple Software Update” die ook bij Quicktime en iTunes voor windows geleverd wordt. De update is ongeveer 1,16 GB groot

  9. Zijn er nog mensen die windows draaien op een mac via bootcamp?
    Ik twijfel er aan een macbook pro te kopen en dan via bootcamp windows te installeren omdat ik deze nodig heb voor het werk. Voor thuis zou het leuk zijn OS X te draaien.
    Graag positieve ervaringen? 🙂

  10. @Timosha: Da’s valsspelen 😉. Maar wel slim: van twee walletjes eten oftewel ‘the best of both worlds.’ Het gemak van een virtuele Windows PC die je tegelijk met OS X kunt draaien,en de performance van de volledige Mac hardware onder Windows&BootCamp als je ‘t echt nodig hebt…

    Enig idee of die combi ook onder VirtualBox kan obv een bestaande BootCamp installatie? (Windows op de Mac is voor mij niet belangrijk genoeg om Parallels te kopen)

    @Gabor: mensen voor wie dit interessant is hebben vaak al Windows 7 of 8 op hun Mac draaien met BootCamp (of in een virtuele machine) en kunnen dus simpel updaten naar 10. Maar hebben nu ook de zekerheid dat Apple alle benodigde drivers voor Mac HW via BootCamp beschikbaar heeft gesteld.

    Die drivers zijn sowieso de achilleshiel van zo’n grote Windows update, dus zelfs als je er W10 op wilt draaien heb je nu als Mac bezitter nog een streepje voor op de meeste andere Windows gebruikers 😄

  11. Er zijn ook mensen die een Mac kopen, om er volgens windows op te zetten, zodat ze er hip en trendy uitzien met hun laptop met Apple Logo.

    Ik heb in ieder geval Windows 10 op een Macbook Pro geinstalleerd zonder deze update, dus dat is ook mogelijk.

  12. Helaas is deze update van Bootcamp 6 nog niet voor iedereen zichtbaar. ( bij mij dan )

  13. @Ferryman: Het slimme van parallels is dat je bv bestanden snel kan overzetten naar de Mac als je die nodig hebt. Scheelt weer een herstart.

  14. Origineel geplaatst door Frederik
    Ik gebruik parallels, is toch handiger ?

    Is inderdaad handiger. Alleen ben een beetje klaar met parallels. Bij elke Major update osx weer functies die niet meer werken. Of het werkt in z’n geheel niet meer. Weer nieuwere versie parallels aanschaffen dus. Kan je net zo goed virtualbox gebruiken. Gratis. En mogelijkheid tot importeren ‘oude’ diskimage uit parallels.

  15. Windows 10 deed het echt al weken perfect op m’n MacBook pro. Ik gebruik het alleen voor Xbox One Stream.

  16. @febb74: Net zoals VirtualBox dus die eindeloos kernel panics veroorzaakt in OS X 10.11 Beta. Dat virtuele doosje van Oracle schijnt ook serieuze problemen te hebben met SIP in OS X 10.11 Beta.

    Allemaal dingen waar Parallels 10 geen last van heeft in OS X 10.11. Draait prima hier (met een Windows 10 Boot Camp partitie).

  17. Origineel geplaatst door Timosha
    Net zoals VirtualBox dus die eindeloos kernel panics veroorzaakt in OS X 10.11 Beta. Dat virtuele doosje van Oracle schijnt ook serieuze problemen te hebben met SIP in OS X 10.11 Beta.

    Allemaal dingen waar Parallels 10 geen last van heeft in OS X 10.11. Draait prima hier (met een Windows 10 Boot Camp partitie).

    Ok. Bedankt voor de info. Zal vast wel gefixt worden tzt.

  18. Mooi had hem al draaien en alleen de Bluetooth deed het niet.

  19. @Menno: En waarom zou je dat niet doen? Als je graag Windows wil maar toch een goed design en fantastische hardware.

  20. @febb74: Daar ben ik het mee eens, Parallels zijn wat dat betreft duitendieven die je steeds laten betalen voor een product, over and over again….

  21. Gamen werkt niet met paralels. Hiervoor is bootcamp de enige oplossing.

  22. ìk heb een mac gekocht en draai er windows op
    osx is ver van stabiel imo en de zakelijke applicaties die ik nodig heb zijn er niet voor osx

    maar de grootste reden om een mac te kopen is dat er voor mij geen gelijkwaardige hardware wat in de buurt van mac komt

    windows 10 draait al een paar weken zeer goed op mijn macbook pro 2014
    icm bootcamp

  23. @JensVG: Ook ik gebruik bootcamp alleen voor school en werk, bootcamp draait super. Ik heb het idee (is wss gek) dat windows nergens zo soepel op draait als op een macbook. Ik kan het je zeker aanraden! Zorg alleen dat je genoeg schijfruimte neemt want dat is later niet meer uit te breiden!

  24. @Bas: Hey Bas, bedankt voor je reactie! Ik neem normaal gezien de 512 gb versie dus moet wel volstaan!
    Bedankt.

  25. En waarom zou Windows 10 niet draaien op mijn mid 2010 MacBook pro ? Vanaf 2012 .. Vast ! Zelfs mijn oude lenovo t61 draait Windows 10 snel en goed .. En die komt niet in de buurt van mijn MacBook kwa power

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.