Reacties voor: Met Boot Buddy maak je een bootable USB-stick voor een snelle macOS-installatie

Dankzij Boot Buddy kun je eenvoudig een bootable USB-stick maken met een verse macOS-installatie. Handig als je meerdere Macs snel wil updaten naar de nieuwste versie van macOS.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik gebruikte altijd Lion Diskmaker maar ga deze eens proberen 👍

  2. @Jochem: Ik ook. Maar ga deze ook eens proberen

  3. Ik deed dit altijd via de terminal. Maar dit is natuurlijk heel erg makkelijk. Toppie!

  4. @John: Inderdaad. Een commando en je bent klaar. Maar kan me voorstellen dat gebruikers die dat niet weten blij zijn met zo’n tool.

  5. Daar gebruik ik al Install Disk Creator voor die geschreven is door macdaddy.io en bovendien ook gratis is.

  6. Ik zou toch oppassen met dit soort progsels. Je weet immers nooit wat er aan extra code wordt mee geinstalleerd. (Een OS installeren is nl wel even iets anders dan een app…)

  7. Origineel geplaatst door PeliileP
    Ik zou toch oppassen met dit soort progsels. Je weet immers nooit wat er aan extra code wordt mee geinstalleerd. (Een OS installeren is nl wel even iets anders dan een app…)

    Helemaal mee eens! Er kan best ransomware meegenomen worden. Heeft iemand al een (hash)check gedaan tussen een image via dit soort programma’s en een image die gecreëerd is via de terminal?

  8. Top
    Ga ik proberen.
    Dat tikken in de terminal is nix voor mij.

  9. Zorg er eerst voor dat je het juiste installatiebestand hebt door deze te downloaden vanuit de Mac App Store

    Ehm, als je toch al gedownload hebt zonder te installeren, én een USB stick die groot genoeg is, heb je toch helemaal geen extra programmaatje (met eerder genoemde risico’s) meer nodig? En als je Macs niet volkomen identiek zijn kun je, met of zonder zo’n hulpprogje, toch niet met één download volstaan omdat de app store een download op maat voor die ene soort (Mac)hardware ophaalt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.