Reacties voor: Bonuskaart Albert Heijn wordt op korte termijn mobiele app

Albert Heijn is van plan om de bonuskaart al op korte termijn aan te bieden via een app. Dit vertelde bestuursvoorzitter Dick Boer aan De Financiële Telegraaf (via Emerce). Daarnaast zal de plastic bonuskaart ook blijven werken. Boer vertelde in een interview in juli al dat de mobiele bonuskaart er aan zat te komen, maar […]
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 20 reacties

  1. Moeten ze eerst zorgen dat hun scanners de barcode vanaf een telefoonscherm kunnen lezen.

    Het scannen van de bonuskaart via Passbook werkte tot op heden ook nog niet.

  2. Vraag me af hoe ze dat gaan doen. Heb +- een half jaar gewerkt in een Albert Heijn en er kwam een keer een klant langs die zijn bonus kaart had ingescant en op een iPod touch had gezet. De streepjescode was duidelijk te zien alleen de kassa wilde hem niet lezen.

  3. ik heb zelf een passbook card voor de bonus kaart, geen enkele AH-kassa kan ermee overweg, ook niet de scanners voor de handscanner XXL-Shops.

  4. Origineel geplaatst door Tim
    Vraag me af hoe ze dat gaan doen. Heb +- een half jaar gewerkt in een Albert Heijn en er kwam een keer een klant langs die zijn bonus kaart had ingescant en op een iPod touch had gezet. De streepjescode was duidelijk te zien alleen de kassa wilde hem niet lezen.

    Bij de zelfscan paal kan je hem wel gebruiken en krijg je een unit mee. Maar sta je vervolgens mij de betaalpaal, dan wilt hij hem niet meer scannen. Kwestie van die laatste paal aanpassen en het werkt al.

  5. Gratis wifi bij AlbertHeijn (Parkwijk, Almere) werkt ook niet erg soepeltjes. Steeds KPN ertussen. Moet je eerst ontdekken dat je naar Safari moet en daar inloggen ipv gelijk huppakee draadloos netwerk

  6. Ik hoop dat hij vlug komt.
    Twee jaar geleden een nieuwe bonuskaart besteld, moest via hoofdkantoor (VUTter) en niets meer gehoord.
    Dus bonuskaart via mijn passbook zou gemakkelijk zijn.
    Bonuskaart werkt ook bij mij niet bij scanner en kassa AH

  7. Bij de afhaalpalen werkt de passbook-bonuskaart prima. Maar bij de betaalpalen en de kassa’s leest ie ‘m inderdaad niet. Denk dat AH dat eerst zal moeten gaan aanpassen voor ze met een app komen…

  8. Origineel geplaatst door rjj marks
    ik heb zelf een passbook card voor de bonus kaart, geen enkele AH-kassa kan ermee overweg, ook niet de scanners voor de handscanner XXL-Shops.

    Heb hetzelfde geprobeerd. Ik kwam de winkel in en kon bij de zelfscan-muur met Passbook een scanner pakken. Kwam bij de kassa, werd door dat apparaat de digitale bonuskaart niet gescand. Oeps!

    Bij oa Gamma werkt het perfect, met die handscanners bij de kassa.

  9. Origineel geplaatst door Mark
    Ik kwam de winkel in en kon bij de zelfscan-muur met Passbook een scanner pakken. Kwam bij de kassa, werd door dat apparaat de digitale bonuskaart niet gescand.

    raar ik kreeg het niet voor elkaar, maar ga het ook eens proberen bij de gamma, volgens mij werkt passbook cards nergesn waar ze zgn “Kruis-laser-scanners” gebruiken.

  10. Word tijd dat er een nfc chip komt in de iphone net zoals een aantal android toestellen al hebben. Dan hoef jeje iphone ook niet meer aftegeven

  11. Goed nieuws aan bonus kaarten doe ik niet maar een app installeren is voor mij geen probleem

  12. en dan moet ik mijn telefoon aan die Miep geven? dacht het niet!!

  13. Heb mijn bonuskaart in Passbook (net als alle kaartjes) staan. Bij de ene Albert Heijn werkt t wel en bij de andere weer niet.
    Hopelijk komen ze met een bonuskaart voor in mijn Passbook zodat hij altijd t doet. En geen bonuskaart in de Appie App !

  14. Wellicht een raar idee maar ik kan me voorstellen dat Appie ook zou kunnen werken aan een app waarmee je je boodschappen direct inscant met je telefoon en ook direct afrekent. Je moet dan alleen nog door het poortje met een betaalbevestiging. Wellicht is dit wat ver gezocht maar zou toch een mooie stap verder zijn dan puur de bonuskaart integreren?

  15. Ik zou mijn telefoon nooit afgeven aan een of andere 16 jarige caissière die misschien geen idee heeft hoe waardevol mijn iDevice is. Ik zie het al voor me, laat zo iemand hem uit zijn/haar hand glippen en is mijn telefoon beschadigd, kan er misschien nog net “sorry” vanaf maar zit ik met de consequenties.

  16. Gewoon afschaffen die bonuskaart… gewoon korting voor iedereen.

  17. @th: Leg eens uit hoe waardevol hij je is?

  18. @Sander: It’s my precious.

  19. Hoe het werkt:
    Start de scan app van AH. Doe boodschappen en scan je artikelen. Alles wordt via wifi afgehandeld met de AH-server, dus als er iets misgaat met de app of de verbinding, hoef je niet opnieuw alles in te scannen. Bij de betaal unit krijg je op je telefoon een streepjescode die door deze unit wordt herkend. Dan betaal je en krijg je een QR-code terug op je scherm. Deze scan je bij de uitgang waarmee je de winkel kunt verlaten. Overigens krijg je ook nog een bon met streepjescode als back-up. Kortingen worden automatisch verrekend en ook je emballage bonnetje (voor lege flessen en zo) kun je inscannen. Je bonuskaart is fysiek niet meer nodig, deze staat al in je telefoon ingeprogrammeerd.
    Het scannen van de boodschappen gaat nog wel iets trager dan met de handscanner, maar dat vind ik het wel waard. Mooie innovatie van appie. (P.s.: ik doe hier alleen boodschappen en heb verder geen banden met AH!)
    Deze manier van boodschappen doen kan in Haarlem op het soendaplein.

    @Ward: Is al zo in Haarlem Soendaplein. Werkt prima, bonuskaart inclusief!

  20. @André:

    klinkt goed zeg! Ik ben voor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.