Reacties voor: Bond-accessoire laat je ook oude apparaten in huis met je iPhone bedienen

Bond is een handig apparaatje die samenwerkt met bestaande oude apparaten in huis, zoals airco's, zonwering en meer. Zo bedien je deze oudere apparaten ook vanaf je iPhone.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Alleen geen HomeKit ondersteuning dat is dan wel jammer.

  2. Stirred, nót shaken..!

  3. Het woord ‘oud’ of ‘verouderd’ voor niet-smart apparaten vind ik een beetje jammer. Je kunt gewoon nieuwe apparaten kopen die niet ‘smart’ zijn of niet connected. Zeg gewoon waar het op staat, er zijn hier al eerder discussies over geweest.

  4. Een ander systeem dat veel mogelijkheden biedt is Neeo. De ‘Brain’ component kan worden bestuurd door hun eigen fraaie ‘Remote’, maar ook door een iOS app (volgens de blog inmiddels goedgekeurd door Apple).

  5. Een andere oplossing (wel duurder, maar ziet er intessant uit) is Neeo van neeo.com. Dit is gestart als een succesvol Kickstarter project, en zit nu in de pre-order fase. Neeo bestaat uit twee delen: de ‘Brain‘ component bevat de intelligentie en kan radiosignalen/Wifi omzetten naar infrarood besturing voor oudere apparatuur. Je kunt het ‘Brain’ besturen met de optionele Neeo Remote, maar ook door middel van de inmiddels door Apple goedgekeurde Neeo app voor iOS.

    Helaas geen Homekit support. Wel Apple TV, Mac mini en een heel uitgebreide lijst van (oude) apparatuur die via Infrarood/Wifi/Bluetooth/Z-wave kan worden aangestuurd, inclusief ‘lastige’ protocollen, zoals die van Bang & Olufsen.

  6. USA gebruikt 110 volt, dus een verloopje zal wel niet werken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.