Reacties voor: BMW biedt CarPlay nu aan voor 100 euro per jaar

In plaats van een vast bedrag, betaal je nu per jaar voor CarPlay in je BMW. In totaal komt het uit op €100 per jaar. BMW stapt af van de eenmalige betaling die voorheen nodig was om CarPlay te mogen gebruiken.
Lees het complete artikel → BMW biedt CarPlay nu aan voor 100 euro per jaar
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Wat is dit nu weer voor iets ondoordachts…
    Ik moet 48mnd met m’n leasebak doen. Alles zit in m’n leaseprijs. En dan moet ik na 36mnd tussentijds nog even 300 aftikken voor een enkel jaartje erbij?

  2. Voor mij gaat BMW dus van de short list af. Maakt de keuze weer wat makkelijker.

  3. Bmw werkt wel al met draadloze AirPlay!

  4. Betalen voor carplay??????
    Heb ik wel voor niks zitten in mijn Opel.

  5. Voor welke model/type(s) BMW gaat dit. Bepaald bouwjaar aan verbonden?

  6. @Sannie: Als je problemen hebt met die Eur. 300 moet je inderdaad geen BMW willen rijden denk ik.

  7. Mijn BMW 225xe aangekocht in mei 2017 ondersteunt dit niet… Net gekeken om het aan te kopen, maar helaas: Deze app is niet beschikbaar voor uw BMW.

    Kost trouwens 110 euro per jaar en 310 euro voor 3 jaar in Belgie.

    Ook heel vreemd om dit niet op 48 maanden aan te bieden, gezien de meeste leasingcontracten 4 jaar zijn.

  8. CarPlay zit standaard bij mijn Skoda (niet draadloos)

  9. @Sven: Beste Sven, waar heb je dit kunnen nakijken voor jouw BMW?

  10. Dus in plaats van eenmalig €300 voor een onbepaalde periode betaal ik straks €300 voor slechts drie jaar? En wat gebeurt er na drie jaar? Werkt Carplay dan niet meer in mijn eigen auto? What’s next? Moet ik €100 per jaar betalen voor mijn stoelverwarming?

  11. en hebben hun multimediasystemen aangepast zodat de belangrijkste apps van je iPhone ook te bedienen zijn vanaf het scherm in je autodashboard.

    Wat een gelul.
    Ik heb al 2 maanden CarPlay in mijn Audi en gebruik het nooit.
    Je kan helemaal niet kiezen welke apps je wil gebruiken!
    De belangrijkste voor mij onderweg is Waze en dat werkt niet met CarPlay.
    Apple wil dat je Kaarten gebruikt om te navigeren, wat ik zelfs nog niet in de buurt van Waze vind komen…

    Voor mij geen CarPlay meer…

  12. Ben benieuwd hoe dat werkt. Ik ken het met mijn vdo dayton systeem was net zo. Na drie jaar zei BMW betalen. De leasmij wilde dat niet. Ik zei ik lease een 320D touring MET navigatie zal mij boeien wat jullie willen. Dan hadden jullie maar beter moeten calculeren. Ik had anders niks aan mijn scherm met een foutmelding erop. Anno nu geldt dit nog steeds. Ook al koop je hem of lease je hem als er niet 2 facturen komen klopt er iets niet. Immer je koopt de auto of de leasemij, en je huurt het NAVI blijkbaar voor 3 jaar. Kan dus nooit op een endezelfde factuur ander jammer dan: leveren

    Maar is idd een herkenbaar iets van BMW. En aangezien Apple dure spullen heeft en BMW ook gaan ze er vanuit dat men dit toch wel betaald. En is dit gewoon een luie manier van lekker verdienen voor dealers of importeur.

    😒

  13. Ik rij bmw .. en heb carplay uitgezet
    Het is gewoon slecht en kraakt met bellen en zoveel extra is het niet
    Heb gewoon de carkit geactiveerd dat werkt perfect
    Geen carplay voor mij !!
    1 jaar oud nu

  14. Volgend jaar introduceert BWM: voor €100,- per jaar kan je gebruik maken airco die je met je Apple device kan bedienen.

  15. Dat ze daar zoveel geld voor durven vragen. Belachelijk. Lijkt een beetje op het gedoe omtrent de Net Neutrality. Geld vragen voor een dienst van een ander…

  16. Origineel geplaatst door Danny
    Ik rij bmw .. en heb carplay uitgezet
    Het is gewoon slecht en kraakt met bellen en zoveel extra is het niet
    Heb gewoon de carkit geactiveerd dat werkt perfect
    Geen carplay voor mij !!
    1 jaar oud nu

    Ik rijd Citroen, en CarPlay werkt perfect voor mij. Bellen is loepzuiver. Blijkt maar weer dat je geen BMW hoeft te kopen om iets te krijgen dat goed werkt.

  17. Origineel geplaatst door Michael
    @Sannie: Als je problemen hebt met die Eur. 300 moet je inderdaad geen BMW willen rijden denk ik.

    Ik denk dat veel mensen die BMW rijden deze leasen via de zaak. Ik kan me voorstellen dat je dan redelijk tegen je max aanzit van je leas budget. Je kan je ook afvragen waarom het er niet standaard op zit bij zoon dure auto. En waarom je hiervoor extra moet betalen.

  18. Heb net een bmw 5 gekocht, bewust zonder carplay, omdat het in praktijk weinig zou bijdragen tov de bmw i-drive systemen. Iemand hier betere ervaringen?

  19. Ik rij Toyota Auris Hybrid. Ik het het er ook in zitten. Ik vind het wel handig. Vooral met spotify en  maps. Jammer dat je geen Google Maps kan gebruiken als navigatie.

  20. @Michael: hoezo? Als je wilt leasen (en je wil perse CarPlay) kan dit een probleem zijn.

  21. Wat kan iemand nu 100€ per jaar schelen op een auto van 60.000€ of meer. Komaan zeg. Of mss voor diegenen die er 7 jaar voor afbetalen en elke dag brood met choco moeten eten. Ja die haal je er hier meteen uit.

    @Jore Van Eetvelde: het gaat over Carplay. Niet Airplay. Dat is iets helemaal anders.

    @Kris W.: ja. bekabeld. Niet draadloos. Opel loopt wat achter

  22. 2 jaar geleden een huurauto gehad met CarPlay en vond het niks. Zonder internet (buitenland) kon ik er niks mee. Ga er ook echt niet los voor betalen.

  23. Origineel geplaatst door Michael
    @Sannie: Als je problemen hebt met die Eur. 300 moet je inderdaad geen BMW willen rijden denk ik.

    Het gaat niet eens zozeer om het geld,maar het is te gek voor woorden, dit soort achterlijke constructies … navigatie is redelijk , daar moeten nieuwe kaarten voor gemaakt worden … maar dit … moet je binnenkort ook extra per maand betalen voor de verlichting? (Lekker makkelijk is nog verplicht ook! Kaching!

  24. Ook een manier van BMW om duidelijk te maken dat ze toch maar liever niks doen met Carplay. In mijn ogen zijn al die tierlantijntjes onnodig in een auto overbodig. Goed up to date navigatiesysteem, goede carkit en muziek streaming, rest is totaal zinloos. Laten we vooropstellen dit is een auto en geen rijdende smartphone.

  25. €100 per jaar? 😂🖕

  26. Dus dan werkt het na 3 jaar niet meer als het er wel in zit en niet wilt verlengen? Wat vreemd.

  27. Gaat niet om het geld maar om het principe. Onzin dat je hier na 3 jaar weer voor zou moet betalen. Tenzij je er ook een flinke systeem/firmware upgrade voor krijgt net zoals met bv nieuwe navikaarten. Alleen voor gebruik is echt absurd wat mij betreft.
    Snap diegene niet die roepen 300 wat zeur je nou als je €60K voor auto kan betalen. maak dan ook meteen even paar tientjes naar mij over als je geld graag weggeeft.

  28. Origineel geplaatst door Vincent
    2 jaar geleden een huurauto gehad met CarPlay en vond het niks. Zonder internet (buitenland) kon ik er niks mee. Ga er ook echt niet los voor betalen.

    Inmiddels is het roaming probleem opgelost, dus dat kan nauwelijks een rede meer zijn.

  29. Vanaf 2017 ook bij Renault bekabeld beschikbaar. Sinds de introductie van Spotify in Carplay is de meerwaarde wel iets beter.

    Maar om hier extra voor te betalen moet het toch wel een heel stuk beter geïntegreerd zijn bij BMW. Bij de meeste fabrikanten is het toch nog hoofdzakelijk hun eigen navi dat in het dashboard en HUD te zien is en heeft Carplay dit bijv. niet.

  30. Origineel geplaatst door Harold
    Heb net een bmw 5 gekocht, bewust zonder carplay, omdat het in praktijk weinig zou bijdragen tov de bmw i-drive systemen. Iemand hier betere ervaringen?

    Goede beslissing, want het is (nog) geen echte toegevoegde waarde! De eigen interface van BMW in combinatie met het touchscreen is de absolute topper op de huidige automarkt 😉

  31. Gratis Carplay in de Opel! Werkt fantastisch, ben erg blij met de navigatie. in heel Europa al gebruikt. En lekker al je muziek van je iphone. Ook heel handig (in het buitenland) is dat je op je iPhone automatisch kan zien waar je auto staat.

  32. Origineel geplaatst door Appeltje
    Gratis Carplay in de Opel! Werkt fantastisch, ben erg blij met de navigatie. in heel Europa al gebruikt. En lekker al je muziek van je iphone. Ook heel handig (in het buitenland) is dat je op je iPhone automatisch kan zien waar je auto staat.

    Je rijd best afstanden ‘in heel Europa’ met de Opel. Fijne wagen 🙂

  33. Is BMW geen mede eigenaar van HERE?

  34. Ja joh! Nog een abonnement! Straks betalen we ook per maand voor de zon en zuurstof!?

    Hoeveel vaste lasten wil een mens per jaar hebben???

  35. Het is de keuze van BMW om hier geld voor te vragen. Het is de keuze voor de consument om dit wel of niet te doen. In mijn auto zit een prachtig nav systeem, werkt prima maar het is helaas niet up to date. A4 achter Delft zit er niet eens op, en de aanpassingen op de A1 bij Amsterdam ook niet. Maar het ziet er mooi uit en werkt verder prettig. Toch gebruik ik Apple Carplay. Dat kan nl ook bij mijn auto zonder maandelijkse kosten. Veel minder mooi dan het ingebouwde nav systeem maar wel veel meer up to date en sinds introductie van rijbaan indicatie werkt het eigenlijk prima. Houdt rekening met files en is verdraaid goed up to date. Inderdaad jammer dat Waze niet werkt i.c.m. Iphone en caplay, maar Apple kaarten werkt gewoon prima om je van A naar B te brengen. Het is ook het enige moment dat ik Siri gebruik, dat werkt behoorlijk accuraat. Kortom, Apple Carplay is een prima optie om je auto te hebben maar het is belachelijk om hier jaarlijks geld voor te vragen. Gelukkig genoeg keuze in auto’s zonder betaling voor Carplay.

  36. @Youri: Ik gebruik het om dezelfde reden ook niet. Het is leuk dat het er is maar ik gebruik het niet terwijl ik er hoge verwachtingen van gaf.

  37. Mijn god. En wéér een abonnement.
    Volgend jaar moet je zeker ook een extra abo afsluiten om je auto te openen?!

  38. Origineel geplaatst door Eric
    Ik rij Toyota Auris Hybrid. Ik het het er ook in zitten. Ik vind het wel handig. Vooral met spotify en  maps. Jammer dat je geen Google Maps kan gebruiken als navigatie.

    Ik kan wel Google Maps gebruiken via Carplay. Heb je geprobeerd via telefoon Google Maps te openen en vervolgens wordt het ook geopend op jouw CarPlay display.

  39. Zit gratis in mijn VW Transporter.. en werkt zelfs met eigen navigatie van VW ben dus niet verplicht op Maps te gebruiken tijdens Carplay.
    Werkt perfect ook met de carkit.

  40. Je moet ook niet in een BMW willen rijden. Ze hebben tegenwoordig niet eens richtingaanwijzers meer! Of zijn dat toch de bestuurders?🤔

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.