Reacties voor: Bluetooth-voortgang: interne iPhone Bluetooth-adapter communiceert met Mac

Onderzoekers van de ETH Zurich zijn erin geslaagd om een duplex-verbinding tussen een iPhone en een Mac mini tot stand te brengen via Bluetooth.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. one small move to push enter, one big move for bluetooth

    ff rap verzonnen 🙂
    is toch netjes die vooruitgang, nu nog de rest 🙂

  2. Het blijft gewoon waardeloos dat dit door hackers gedaan moet worden en Apple gewoon weigert dit zelf toe te voegen.

    Discussie is zo vaak geweest, maar kom op: Een telefoon voor 30 euro bij de Kruidvat heeft zelfs Bluetooth…

  3. maar we hebben tot nu toe alleen maar mac adres zoeken in cydia zitten.

  4. Zou heel graag via bluetooth mijn agenda en contacten synchroniseren én…
    stereo muziek luisteren via een bluetooth stereo headset

    ach ja, geduld is een schone zaak…….

  5. @sampix:
    haha

  6. Leuk dit soort projecten, maar zolang elke firmwareugrade er voor kan zorgen dat het niet meer werkt, heb ik er totaal geen belang bij.

  7. Waarom bluetooth? Wifi is zoveel sneller.

    Oh dat kunnen die 30 euro kruidvat telefoontjes niet.

  8. Bluetooth-afgang zeker!

    Wat een belachelijke beslissing was dit van Apple, jammer hoor.

    Hoelang moeten wij nog wachten als consument?

    Tijd voor een wereldwijde petitie 🙂 hehe

  9. Waarschijnlijk heeft apple het gedaan omdat ipod liedjes zo’n beveiliging hebben (hadden)… Maar plaatjes moet je toch wel kunnen verzenden/ontvangen:s
    En misschien een aparte map voor mp3 files via bluetooth transfer… Apple heeft niet echt redenen om het niet te doen voor zover ik weet

  10. Ik heb al heel wat PDA’s gehad en talloze malen gebruik gemaakt van de mogelijkheden van Bluetooth tot aan de iPhone. De Bluetooth van de iPhone heb ik zelfs nog nooit aangezet wetende dat je er eigenlijk niets mee kunt. Zoals al gezegd door anderen….jammer dat er hackers nodig zijn om dit te bewerkstelligen terwijl het voor Apple toch zo simpel is.

  11. Voor bluetooth file syncing heb je weer een background process nodig die bijlft checken of je in de buurt van je computer bent. email wordt gesynced via internet ook je contacten en je agenda. Dus daar heb ik geen bluetooth voor nodig. Voor files? Een desktop applicatie die via wifi zoekt of je telefoon in de buurt is om bestanden te syncen zou leuk zijn. Maar het moet van de telefoon komen maar van de computer. Wil je een bestandje van je telefoon hebben. Gewoon weer via wifi contact maken met je iphone en downloaden die boel.

    Ik zie geen reden voor bluetooth. Behalve voor geluid.

  12. Ik gebruikte het veel voor het uitwisselen van electronische visitekaartjes.

  13. visite kaartjes kunnen ook via email. Dat lijkt mij een stuk handiger. Moet je eerst ook iemand hebben met een BT telefoon. Dan moet hij weten hoe het werkt en moet je het met elkaar linken, etc, etc. Bluetooth is daar helemaal niet ideaal voor. Toetsenbord, muis, geluid etc daar werkt het prima. De rest gewoon gprs, 3g of wifi.

  14. Ik wil graag een Bluetooth GPS op mijn Iphone 1e gen. aansluiten, zodat ik de waternavigatie app kan gaan gebruiken.

  15. als ik een foto maak en een colega /vriend wil die foto ook hebben is het toch handig als je het ff kan bluetoothen of niet?
    of iemand wil een mp3 op z’n mobieltje of beltoon of whatever,
    is makkelijker dan eerst een mailtje sturen, duurt echt langer dan met bluetooth!

  16. Nu ook apple geraakt wordt door de recessie dwingt dit hun om ook bluetooth open te gooien. Laat ze dan ook third party software de mogelijkheid geven om op de achtergrond te kunnen draaien en dan ben ik helemaal apple happy.

  17. Origineel geplaatst door Heijtink
    visite kaartjes kunnen ook via email. Dat lijkt mij een stuk handiger. Moet je eerst ook iemand hebben met een BT telefoon. Dan moet hij weten hoe het werkt en moet je het met elkaar linken, etc, etc. Bluetooth is daar helemaal niet ideaal voor. Toetsenbord, muis, geluid etc daar werkt het prima. De rest gewoon gprs, 3g of wifi.

    je slaat de plank volkomen mis.

    in het tegenwoordige zakelijke gadget levende wereldje is kaartjes uitwisselen aan de hoogste order van de dag en ja dat gaat via bluetooth dus tot die tijs loop ik met een iphone en een blackB storm in me jaszak

  18. Origineel geplaatst door Heijtink
    visite kaartjes kunnen ook via email. Dat lijkt mij een stuk handiger. Moet je eerst ook iemand hebben met een BT telefoon. Dan moet hij weten hoe het werkt en moet je het met elkaar linken, etc, etc. Bluetooth is daar helemaal niet ideaal voor. Toetsenbord, muis, geluid etc daar werkt het prima. De rest gewoon gprs, 3g of wifi.

    Zo kan ik ze ook bakken. Jou stelling van het niet kunnen gebruiken van mogelijkheden op een telefoon kmdat je het snapt, geld dan voor veel meer zaken (sms, mms, wifi) moeten die er dan ook uit? Heb zo’n gevoel dat je nu je eigen onkunde van techniek projecteerd.

  19. Je antwoord op je eigen vraag 😉 @ikke:
    Daarom Bluetooth ja!!

  20. Best lezers,
    Jullie discussie gaat over een beperkte toepassing: verzenden van foto’s, e-mail ed. met Bluetooth.
    Nou, daar zijn andere mogelijkheden voor zoals mailen of synchroniseren.
    Maar….wat denken jullie van een losse GPS via Bluetooth met de Iphone Bluetooth verbinden, zodat allerlei applicaties kunnen worden gebruikt zoals water en weg navigatie!!!
    Ik gebruik nu een HP handheld met allerlei navigatiesoftware. Voor de Iphone is waternavigatie en..Maps beschikbaar…..mits er GPS kontakt is.
    Wie oh wie lukt het een Iphone GPS te maken of te zorgen dat Bluetooth met externe GPS werkt?
    Ik wacht er met zeer veel belangstelling op, Hartelijke groeten,
    Bernadette

  21. Apple zal het vast wel kunnen maar ze willen het gewoon nog niet.

    Ook hier heeft Apple er finantieel voordeel bij door blue tooth niet volwaardig te laten werken.

    Hoe?

    Draadloze synchronisatie is zo alleen nog maar mogelijk via de betaalde dienst mobile me.

    Voor alle andere functies die bluethoot met zich mee breng zijn snellere alternatieven aanwezig op de iPhone maar dan moet de op tvanger ook een internet en mail enabled telefoon hebben.

  22. Een losse BT module aangesloten op een Mac mini? Die heeft toch standaard een BT module ingebouwd? Lukt het daar niet mee?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.