Reacties voor: Bluetooth-communicatie tussen twee iPhones gelukt

Ontwikkelaar Ralf Ackermann is erin geslaagd om Bluetooth-communicatie tussen twee iPhones werkend te krijgen, op een manier die volgens de SDK toegestaan zou zijn.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Laten we hopen dat ze snel iets uitbrengen, is namelijk wel makkelijk hoef jij dezelfde niet te kopen als je vriend, kan je gewoon door stuuren:)

  2. Lijkt me toch sterk dat ook het uitwisselen van (betaalde) applicaties toegestaan gaat worden! Dat is ook niet het doel van dit apperaatje denk ik! Maar multiplayer lijkt me erg fijn!

  3. Hopen dat die connectors ook verkocht worden, dan heb jevook nog iets leuks voor je ipod touch.. En natuurlijk een interface voor de bestandsoverdrachtfunctie!:)

  4. Ik snap dat niet hoor. Waar steken ze nu hun tijd in? Ik zou niet weten wat ik met bluetooth zou moeten hoor. Gebruikte het op mijn vorige telefoon alleen om irritante beltonen door te sturen. Die leeftijd ben ik nu wel gepasseerd gelukkig. Waneer ik foto’s of iets wil doorsturen dan gaat het beter en sneller via de mail.

  5. het is nogal onhandig om een adaptor te gebruiken terwijl er al bluetooth ingebouwd zit. Helaass verbied apple nogal wat met z’n SDK… ik heb mijn hoop meer gevesticht op iphone bluetoothproject

    het is wel het enige waar ik echt nog op wacht

  6. @Jeroen:

    Dat is ook niet zo, je kan wel gegevens doorsturen of tegen elkaar spelen zonder wifi, zoals met Rf09

  7. Ja, een bluetooth bestandsoverdracht is nog wel een nuttige functionaliteit. evenals een smsje kunnen doorsturen en foto’s direct kunnen versturen via sms naar een andere mobiele telefoon bijvoorbeeld. Dat mis ik nog duidelijk wel bij de iPhone. Voor de goede orde: ik heb een standaard iPhone icm T-Mobile, niet “jailbroken” dus ;-).

  8. Waar kun je de bluetooth van de iphone momenteel voor gebruiken dan? Niks toch? Beetje raar dat het er in zit dan..

  9. Mijn ervaring is altijd dat telefoons elkaar niet kunnen vinden of dat ze niet met elkaar kunnen verbinden. Bovendien is het zeer langzaam. Bovendien zal het gaan gebeuren dan mensen apps gaan uitwisselen via bluetooth en dat lijkt me niet de bedoeling:P

  10. Origineel geplaatst door sander
    Waar kun je de bluetooth van de iphone momenteel voor gebruiken dan? Niks toch? Beetje raar dat het er in zit dan..

    Alleen voor headsets…

  11. Origineel geplaatst door JohnT
    Ja, een bluetooth bestandsoverdracht is nog wel een nuttige functionaliteit. evenals een smsje kunnen doorsturen en foto’s direct kunnen versturen via sms naar een andere mobiele telefoon bijvoorbeeld. Dat mis ik nog duidelijk wel bij de iPhone. Voor de goede orde: ik heb een standaard iPhone icm T-Mobile, niet “jailbroken” dus ;-).

    Het is dat je het er zelf bijschrijft: niet jailbroken. Zodra je beslist om dat wel te doen (het jailbreaken) heb je programmaatjes om sms door te sturen, mms te zenden en te ontvangen enz., maar dat wist je vast al :-))))

  12. Wat in mijn ogen ook wel welkom zou zijn het is kunnen “kletsen” met een externe GPS-ontvanger.

    Dat komt de nauwkeurigheid van plaatsbepaling wel ten goede.

  13. @Vassili:
    En vergeet de carkit niet, zoals ik ‘m met mijn parrot mki9200 gebruik.

  14. Origineel geplaatst door Vassili
    Origineel geplaatst door sanderWaar kun je de bluetooth van de iphone momenteel voor gebruiken dan? Niks toch? Beetje raar dat het er in zit dan..Alleen voor headsets…

    Maar dan toch alleen mono , toch?

  15. Deze titel heeft iets beschamends..
    Zoiets in de trand van “”Lance Armstrong haalt verkeersexamen op zijn tweewieler”.
    Hoe heeft het zover kunnen komen..?

  16. Waarom is het een plaatje van een iPod Touch :S

  17. Kunnen ze niet gewoon een P2P Wifi netwerk mod maken? Dat werkt ten eerste een stuk sneller, ten tweede is het volgens mij ook een stuk veiliger.

  18. Kan maar dat is nu eenmaal wat anders.
    Onderweg effe snel beamen of de router instellen.

  19. Die hele bluetooth ontwikkleing kan me werkelijk helemaal niet boeien..

  20. @Leroy:

    En dat is ook precies het punt waar het apple om gaat ; ze lopen dan inkomsten mis….via bluetooth bestanden uitwisselen is gewoon erg handig ! Snap gewoon niet dat het niet standaard bij de iphone zit.

  21. ja de iphone is pas af als je programma’s, foto’s etc. kan uitwisselen met anderre telefoons.
    Want ik loop nu met een telefoon van 800 euro zonder bluetooth….

  22. programma’s uitwisselen? We hebben een appstore toch? Zou helemaal lekker zijn voor de app makers. Die lopen dan ook behoorlijke inkomsten mis

  23. Origineel geplaatst door sander
    Waar kun je de bluetooth van de iphone momenteel voor gebruiken dan? Niks toch? Beetje raar dat het er in zit dan..

    Ik gebruik bluetooth elke dag voor mijn carkit. Werkt perfect.

  24. Origineel geplaatst door Dutch_Razor
    Kunnen ze niet gewoon een P2P Wifi netwerk mod maken? Dat werkt ten eerste een stuk sneller, ten tweede is het volgens mij ook een stuk veiliger.

    Idd, als Wi-Fi nou de nieuwe basis word, ipv dat extreme trage Bluetooth, dan heb je foto’s in en paar tellen binnen, dat nieuwe, leuke liedje kan je snel doorsturen (iTunes zou het wel raar vinden, idee for iPhone FW 3.0?)…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.