Reacties voor: Bluetooth 4.2 toegevoegd aan iPhone 6 (Plus) en iPad Air 2

Apple heeft Bluetooth 4.2 toegevoegd aan de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de iPad Air 2. Nog onduidelijk is of het ook in oudere toestellen werkt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 28 reacties

  1. Woowooo stop ff
    Hoezo de nieuwe iPod dan niet?
    Die heeft Bluetooth 4.1 en dat was zelfs hoger dan de 4.0 op de iPhone 6

  2. Wordt aptX dan ook eindelijk ondersteund? Dit krikt het geluid van een Bluetooth koptelefoon die dat ondersteund behoorlijk op. Praktisch elke smartphone heeft dit inmiddels, alleen de iPhone niet.

  3. Blijkbaar kan Apple nu ook de Bluetooth functie aanpassen in de Wi-Fi/Bluetooth radiochip. Waarschijnlijk wordt dat gedaan met nieuwe modem firmware. Dat zou moeten te zien zijn in Settings -> General -> About -> Modem Firmware. Bluetooth 4.2 zou dan andere modem firmware moeten hebben dan Bluetooth 4.0

  4. Inderdaad gemerkt dat er met Bluetooth wat is veranderd. Na 9.0.1 werkte m’n carkit in mijn Audi wederom niet, net als ergens bij een IOS 8 versie. Erg fijn…

  5. @JK: Helaas wil Apple maar niet geloven in aptX… Geen enkel Apple apparaat heeft het. Het is slechts een codec dus het kan toegevoegd worden via een update. Mogelijk vinden ze de licentieprijs te hoog voor wat het toevoegd.

  6. @Hans: Hier idd ook weer problemen bij Audi carkit, duurt altijd een update voor het weer prima werkt.

  7. Origineel geplaatst door Hans
    Inderdaad gemerkt dat er met Bluetooth wat is veranderd. Na 9.0.1 werkte m’n carkit in mijn Audi wederom niet, net als ergens bij een IOS 8 versie. Erg fijn…

    Geen probleem mee gehad met m’n A1. Alles draait nog zoals het deed.

  8. @Robert Webbe: OSX ondersteunt aptX wel dus ik blijf hopen dat iOS het ook krijgt

  9. @Robert Webbe: Dat is maar de halve waarheid. Geen enkele iDevice ondersteunt het, de Macs doen dat wel.

    Bovendien ondersteunt een goeie bluetooth ontvanger ook AAC, dat wel ook door iDevices wordt ondersteund en al een enorme verbetering is tov de SBC codec. En op het type ontvanger dat je überhaupt via bluetooth zou kunnen en willen aansluiten hoor je iha het verschil tussen AAC en aptX niet. Laat staan onder de typische omstandigheden (onderweg) waarbij je via bluetooth zult luisteren…

    Beetje een non-issue dus.

  10. @Richard: Bij mij werkt de koppeling tussen Mac air, iPhone 6s en iPad niet meer. Krijg de melding geen verbinding. Inkomende telefoon werkt wel via de Mac, uitgaande en sms niet.

  11. En de Apple Watch? Is daar ook BT 4.2 support?

  12. @timosha: Ik zit op IOS 9.1 laatste update met een iPhone 6 van de eerste dag. En daar staat bij modem firmware 4.32.00 Ik kan er niet uit herleiden dat dit dan 4.2 bluetooth is. Of word het misschien wat dieper graven in de code?

  13. Via de app Lirum Info kun je gemakkelijk zien welke versie van Bluetooth is geïnstalleerd. Op een volledig bijgewerkte iPhone 6 (iOS 9.0.2) staat versie Bluetooth 4.0. Ik vermoed dat het daarmee om een hardwarematige upgrade gaat die alleen op nieuwe iPhones 6 is terug te vinden.

    Hier de bevestiging dat een hardware upgrade nodig is om te profiteren van de meeste voordelen van 4.2.

  14. iPhone 5s:
    D8:96:95:28:24:4C

    Geen 4.2 Bluetooth dus?

  15. Origineel geplaatst door Bob
    iPhone 5s:
    D8:96:95:28:24:4C

    Dat is het Bluetooth MAC adres.

  16. @Bob: De upgrade geldt sowieso niet voor de iPhone 5s en ouder. Voor de iPhone 6(plus) is een hardware upgrade nodig om te profiteren van alle voordelen van Bluetooth 4.2. Zonder hardware upgrade (dus sowieso pakweg alle verkochte iPhone 6/6plus modellen tot 1 oktober 2015) zou in theorie Apple op enig moment de firmware kunnen upgraden, je hebt dan wel de firmware 4.2 op je apparaat staan maar profiteert nauwelijks van de voordelen van 4.2 omdat daarvoor nieuwe hardware nodig is. Het zou natuurlijk ook nog kunnen dat ook de huidige verkochte modellen van de iPhone 6/6plus alleen beschikken over een firmware upgrade en niet over andere hardware. Dit valt alleen na te gaan door het testen van een nieuwe iPhone met recente productiedatum.

  17. Origineel geplaatst door Philippe
    @timosha: Ik zit op IOS 9.1 laatste update met een iPhone 6 van de eerste dag. En daar staat bij modem firmware 4.32.00 Ik kan er niet uit herleiden dat dit dan 4.2 bluetooth is. Of word het misschien wat dieper graven in de code?

    bij mij staat modemfirmware 4.02.00 bij iOS 9.2

  18. Origineel geplaatst door Wil:
    bij mij staat modemfirmware 4.02.00 bij iOS 9.2

    Dat zal wel iOS 9.0.2 zijn; dat is de laatste release en dat staat er bij mij ook.

  19. Hiet op de iphone 6 IOS 9.0.2 en modemfirmware 4.02.00

  20. @BertNL: Bij de verschillende soorten Wifi staat de nieuwste AC variant niet bij.

    Zou het niet mogelijk zijn dat deze app de Bluetooth versie 4.2 helemaal niet kent?

  21. Modemfirmware is iets anders dan de Bluetoothversie. De iPhone 6s heeft als modemfirmware bijvoorbeeld 1.02.00. De iPhone 6 heeft 4.02.00.

    De app Lirum Info lijkt mij up to date en in staat 4.2 te herkennen. Vergelijkbare apps zijn al wat langer geleden geüpdate en deze nog in 2015.

  22. Wel vreemd. Apple update bijna nooit tussentijds componenten. Ook niet na het verschijnen van een nieuwe iPhone. Enige keer dat ik mij kan herinneren was volgens mij de AppleTV 3 die een stille processor update kreeg.

  23. Ik heb sinds ios9 update met me Bluetooth dat hij af en toe niet doet met mijn Apple watch. Hebben meer mensen hier last van?

  24. Origineel geplaatst door Laurens
    Bij de verschillende soorten Wifi staat de nieuwste AC variant niet bij.

    Zou het niet mogelijk zijn dat deze app de Bluetooth versie 4.2 helemaal niet kent?

    De AC variant zie je mogelijk alleen als die ook daadwerkelijk op dat moment beschikbaar is via je wifirouter. Hangt er een beetje vanaf hoe die app werkt. Ook als je een compatible router hebt is ac namelijk niet per definitie (altijd) beschikbaar.

  25. Origineel geplaatst door BertNL
    De AC variant zie je mogelijk alleen als die ook daadwerkelijk op dat moment beschikbaar is via je wifirouter. Hangt er een beetje vanaf hoe die app werkt. Ook als je een compatible router hebt is ac namelijk niet per definitie (altijd) beschikbaar.

    Ik ben begonnen via AC (iPhone 6)

  26. Sinds iOS 9 communiceert mijn iPhone niet meer met me Philips soundbar (via Bluetooth) kan dat hier aanliggen? Excuses ik heb er niet zo veel verstand van.

  27. Lirum geeft onder het menu general aan dat op mijn iphone ios 8.0 staat. Maar dat is ios 9.2. Dus geeft lirum wel alle goede gegevens weer? Ik betwijfel dat.

  28. @malamalamike: probeer eens de bluetooth instellingen te resetten of google je probleem. Miss hebben meer mensen er last van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.