Reacties voor: Bloomberg: iPhone 3GS wordt Apple’s succesnummer tijdens de feestdagen

De iPhone 3GS wordt een verkoopknaller tijdens de kerst, zo voorspelt Bloomberg. De iPhone 3GS is nog steeds cool en is door zijn prijs aantrekkelijk geworden. Vergelijkbare toestellen in dezelfde prijsklasse hebben minder te bieden, zo voorspellende optimisten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 46 reacties

  1. 3GS is wat mij betreft mooier dan de IPhone 4 en 4S , daar ligt het niet aan :)X

  2. 3GS is wat mij betreft mooier dan de IPhone 4 en 4S , daar ligt het niet aan :)X

  3. Ja natuurlijk. Ik denk dat de Nokia 3310 ook veel stof zal doen opwerpen. Je gaat nu toch geen 3GS meer kopen?

  4. Niet mooier, hij ligt wel fijner in de hand..
    Als mijn oude 3GS retina had, was ik meteen teruggegaan, ondanks het performance verlies

    Maar ik ben ook zeer tevreden met mijn mooie witte 4:)

  5. De winstmarge is juist níet hetzelfde, als deze bij beide bedragen 56 procent is. Procentueel gezien is de winst per iPhone dus gelijk, maar in netto bedragen levert een lagere verkoopprijs met dezelfde marge dus minder op. De winstmarge uitgedrukt in procenten moet bij de goedkopere 3GS dus hoger zijn wil de daadwerkelijke winstmarge gelijk zijn.

  6. Zouden mensen echt een dump telefoon gaan kopen?
    Al vind ik de 3GS prettiger om mee te werken, ik kan me niet voorstellen dat mensen een verouderd model gaan kopen; zeker niet van Apple dat toch vooral hysterische kopers aantrekt die koste wat kost hip moeten zijn.

  7. Origineel geplaatst door Melvin
    De winstmarge is juist níet hetzelfde, als deze bij beide bedragen 56 procent is. Procentueel gezien is de winst per iPhone dus gelijk, maar in netto bedragen levert een lagere verkoopprijs met dezelfde marge dus minder op. De winstmarge uitgedrukt in procenten moet bij de goedkopere 3GS dus hoger zijn wil de daadwerkelijke winstmarge gelijk zijn.

    Idd. In percentage klopt het, dus staat het in het artikel correct geformuleerd.

  8. @Ruben: Er staat letterlijk dat de marge gelijk is. De marge is je bruto winst. En dat is niet zo.

    Overigens, in alle eerlijkheid, ik ben ook niet helemaal volledig, want ik omschrijf het margepercentage in mijn reactie zelf ook als marge. Laat ik het zo zeggen: ik ben van mening dat het artikel suggereert dat Apple aan een 3GS evenveel verdient dan aan een 4S.

  9. 3gs is nog altijd een stuk beter als 9 van de 10 andere smartphones op de markt.
    Ik zou de mijne tegen geen enkele htc oid ruilen.

  10. Off topic :

    Is het nou Harry of Z-nyx?

  11. Origineel geplaatst door Herman ik kan me niet voorstellen dat mensen een verouderd model gaan kopen;

    Ik ook niet maar ik denk dat er genoeg mensen zijn (die geen fora als deze lezen) die dit toestel kopen omdat het nou eenmaal een iPhone is, om er pas later achter te komen dat bepaalde software er niet op werkt…..of heel erg langzaam.

  12. idd vind iphone 3gs nog altijd het allermooiste qua uitzicht en vorm.. heb zelf iphone 4 maar vind 3gs toch wat mooier

  13. Barry en Z-nyx zijn het roerend met elkaar eens zo te zien!

  14. Mee eens!

  15. ik gebruik al twee jaar de iPhone 3Gs, en vind het de beste iPhone tot nu toe. ook de mooiste. Alleen ga binnenkort toch een witte iPhone 4S halen. De iPhone 4S ligt ook veel fijner in de hand, en gaat veel minder snel kapot. En voor het geld van 2 avondjes naar het restaurant heb je er al een !

  16. Ik heb ook net een 3GS gekocht, geweldige telefoon

  17. Wel Slim eigenlijk om de 3GS zo nog ff een tijdje supported te houden. Zo hoeven ze ook geen nieuw goedkoper model uit te brengen en een 3GS is een mooi, en op iOS 5 nog steeds een snel apparaat. Kan lekker gejailbreaked worden. Het heeft in ieder geval veel pluspunten. Vind dat ze de 3GS die nu worden gemaakt ook moeten voorzien van iOS 5 zodat je ook gewoon PC free kunt beginnen als je de doos opendoet. En het had best wel 16GB mogen zijn ipv 8GB

  18. Bouwen ze de 3GS dan ook nog steeds met die slechte gps ontvanger..? Zo ja zal ik er niet aan denken er een te kopen.

  19. Ik heb op de dag dat hij uitkwam mijn iPhone 3GS 32GB gekocht. Lekker onbeperkt gëinternet, jailbreakje eroverheen, nooit een App gekocht en het allergoedkoopste T-Mob abbo gehad, €29,95, en toen waren 150min en sms’jes nog los van elkaar. Goeie ouwe tijd. Nu lekker sim-only’e 😀

  20. Origineel geplaatst door ikke
    Bouwen ze de 3GS dan ook nog steeds met die slechte gps ontvanger..? Zo ja zal ik er niet aan denken er een te kopen.

    We gebruiken hier twee iPhone 3GS-en vaak met navigatie in de auto.

    En de ontvangst is meer dan uitstekend te noemen.
    Van die slechte GPS-ontvanger’ hebben we dus geen last.

    Overigens ging het ook met zijn voorganger de 3G prima.

    In drie verschillende auto’s gehad inmiddels (we lijken wel vaker auto’s te wisselen dan telefoons).

  21. Niks mis met de 3gs, heb inderdaad nog een nieuwe gekocht in september. Omdat geen zin had om bij te betalen en met een 1 jarig abbo van vodafone was het dus wel zeer aantrekkelijk…telefoon werkt prima met iOS 5…en ben wel benieuwd welke apps ik dan mis…die niet op de 3gs zouden kunnen?

    Over de gps, ook nog nooit problemen mee gehad…misschien nooit een telefoon gehad met goede gps..maar vind deze beter dan mn vorige…

  22. Slechte GPS ontvanger?Je bedoeld waarschijnlijk slechte antenne op de 4?

  23. Als de iPhone 3GS retina had, had ik niet eens de 4S besteld. De iPhone 4(S) ligt niet zo lekker in de hand als de 3GS.

  24. Hier ook een zeer tevreden 3GS-gebruiker. Heb hem nu al langer dan 1,5 jaar en terwijl mijn contract al verlopen is, wil ik hem niet vervangen.

  25. @Robin: En dat was een jaar geleden?

  26. 3GS ligt zeker prettiger in de hand, nu toch ook heel blij met m’n 4S.
    Groot verschil met prestaties.

    M’n 3GS 32 gb net verkocht voor € 200!

  27. De 3GS is nog redelijk snel, heeft iOS5, elke app of game draait nog heel goed op 3GS, niks hapert, goede GPS,… Begrijpelijk waarom Apple nog steeds de 3GS produceert en verkoopt. Het is gewoon nog een heel goede smartphone.

  28. Het ijzersterke design maakt de 3GS tijdloos en een pseudoniem voor het begrip Smartphone. Het design is zo’n succes dat de concurrent dit design dat eigenlijk uit 2007 komt, kopieert. Kortom, een 3GS kan zich nu nog steeds manifesteren in de huidige Smartphone markt. Uiteindelijk is het natuurlijk een iPhone, met minder neem je toch geen genoegen?

  29. Ik heb ook last van slechte GPS ontvangst gehad bij mijn 3GS….niet alleen in de auto maar ook op straat.
    Een jaar geleden ging het prima, ook in de auto, maar de laatste tijd werd het steeds slechter.

    Ik heb nu een 4S….maar die heb ik nog niet geprobeerd…hetzelfde geldt voor de 3GS met 5.0 (nu van mijn vrouw)

  30. 3Gs vindt ik nogsteeds het mooiste toestel, en hij draaid gewoon alles… En nog snel ook, ik ben er helemaal blij mee

  31. Grappig dat mensen denken dat de 3GS niet meer gekocht word omdat ie verouderd is. Waarom oreren jullie dan dat het bij Apple om de software gaat? Juist.

    De specs zijn ondergeschikt aan de functionaliteit. En die doet met iOS nauwelijks onder. Ondanks dat de 3GS geen ultranieuwe processor en camera heeft werkt ie buitengewoon goed en is het design nog steeds erg mooi.

  32. Over enkele weken zal ik over een iPhone 4s beschikken maar ben nog altijd zeer tevreden over mijn 3gs waar ik zoveel magische momenten heb beleefd 🙂 wellicht gaan mijn dochters nog lang genieten van dit fraaie toestel 🙂

  33. Zeker met een jailbreak,speedintensefier,3g unrestrictor,fakeclockup enz enz.Alleen jammer dat je met yourtube niks meer in je ipodapp kan plaatsen.

  34. Waarom zou je nog zo’n plastic ding willen als je een prachtige glazen 4 of 4S kan kopen

  35. Jammer dat Apple niet een extra modelletje introduceert: de 3GSr (= een 3GS voorzien van het goedkopere Retina schermpje uit de iPod Touch).

  36. offtopic:
    @harley waarom kan dat eigenlijk niet meer? ligt het aan de 3GS? dacht dat het aan de app lag.

    ontopic:
    de 3GS is nog steeds een fijn toestel, heb de mijne ook nog steeds. wou de 5 kopen dit jaar, maar de 4S kwam uit dus ik wacht wel ff.
    nadeel van de 3GS vind ik toch vooral het ontbreken van een flits. hoef die retina nog niet eens zo. langere batterylife zou ook leuk zijn :).

  37. @Mikel Tolboom: Omdat niet iedereen zoveel centjes als jij heeft???

  38. Tsja ik heb de 3GS met IOS5 erop… mijn abo is afgelopen maar vind de 4(S) niet zo supermooi…en het is ook best veel bijbetalen…maar denk toch dat ik het ga doen…tsja waarom…wil weer eens wat nieuws en ik heb wel 2 jaar met de 3GS gedaan…maar is wel leuk nu met IOS5 erop…ben echt benieuwd of er een iPhone 5 komt…dan baal ik echt als ik net de 4S heb gekocht…moeilijk, moeilijk 😉

  39. ja en ik stoor me ook wel aan de camera van de 3GS en videobellen is toch wel leuk hè…ja ik denk dat ik hem toch maar zo ga halen…

  40. Een tweede hands 3GS doet 32GB ongeveer €200-250 op Marktplaats, iemand enig idee waar een nieuwe iPhone 3GS 32GB te koop is? Thanks.

  41. @vermeer.Geen i.d. Het werkt sinds 4.3.3 niet meer.De download wel maar transfer niet.

  42. Origineel geplaatst door Herman
    Zouden mensen echt een dump telefoon gaan kopen? Al vind ik de 3GS prettiger om mee te werken, ik kan me niet voorstellen dat mensen een verouderd model gaan kopen; zeker niet van Apple dat toch vooral hysterische kopers aantrekt die koste wat kost hip moeten zijn.

    Een vriendin van me had een zeer oude telefoon en betaalde zich blauw aan sms-en met vrienden in het buitenland. Voor 1 euro heeft ze een iPhone 3GS gekocht en nu Whatsappt ze. Scheelt zeker 50 euro per maand (ze woont en een land waar een internationale sms 50 cent kost).

    Niet iedereen wil het nieuwste van het nieuwste, wil ik alleen maar zeggen.

  43. Desondanks dat de 3GS nieuwe standaarden heeft gezet – en dat kennelijk nog altijd doet – vind ik het design van de iPhone 4 mooier. Maar zoals velen hier aangeven, de 3GS ligt gewoon beter in de hand door z’n wat afgebogen vorm.
    De twee minpunten op de 3GS die ik toch steeds vaker tegen het lijf loop zijn de 3 megapixel camera en het scherm. Toch blijf ik lekker oldskool doorgaan tot ‘ie kapotski is. 🙂

  44. Als de specs van 4s op 3s kwam, dan had Apple nu nog meer kopers. Eigenlijk had het design van 4 eerder moeten komen dan 3 maar goed…

  45. Aan de reacties te zien heb ik het idee dat men niet door heeft aan wie de 3GS verkocht word. Dat zijn geen early adaptors maar het is de gewone man op straat die in zijn omgeving heeft gezien wat voor toestel het is, wat het wel en niet kan, en waar hij handig voor is. En als je hem dan zonder bijbetaling bij een nieuw abbo kunt krijgen dan is de keuze snel gemaakt. De mijne is ook al vergeven aan mijn oudere broer zodra ik misschien over stap op een nieuwer model volgend jaar.

  46. kan me er wel wat bij voorstellen, iphones zijn nogal duur en zal dus ook niet door iedereen zomaar als een kerstcadeau worden gegeven of voor een verjaardag ofzo, maar de 3gs is nog altijd een goede telefoon en is best wel goedkoop 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.