Reacties voor: Blendle introduceert Blendle Premium: beste artikelen voor vast bedrag per maand

Artikelendienst Blendle heeft vandaag Blendle Premium aangekondigd. Met de betaalde dienst kun je elke dag twintig artikelen lezen voor een vast bedrag per maand. Het aanbod bestaat uit artikelen van meer dan 120 titels.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Wat mooi is aan Blendle is de vrijheid om te lezen wat je wil door te betalen per artikel. (Waarom een hele krant kopen terwijl een paar koppen interessant zijn) Daar zit wat mij betreft ook de kracht in dit concept. Nu voorgeschotelde artikelen pushen op basis van interesse?

    Niets is zo onvoorspelbaar als de mens en zijn gedachten. Ik heb mijn twijfels over dit verdienmodel.

  2. Mij spreekt het niet aan. Ik zoek liever zelf uit wat mij aanstaat.

  3. Lachen. Dit is dus wat Topics van de Persgroep al bijna een jaar doet. Maar Topics is gratis (bij elk abbo op een van de kranten). En perfect uitgevoerd. Plus dat je daar wel eindeloos door kunt lezen als je wil. Volgens mij heeft de Persgroep Blendle een flinke hak gezet met Topics.

  4. Voor dat bedrag wil ik dus juist wel als Spotify alles kunnen lezen en niet twintig geselecteerde artikelen

  5. Het gaat niet om 9,99 zoals in het artikel staat geschreven, maar om 12,99 (staat in de vernieuwde Blendle app). En das best een fors bedrag…!

  6. Te duur €5 maximaal
    Voor €10 heb je netflix om maar iets te noemen

    En daarnaast onbeperkt lezen niet slechts 20 artikelen die een algoritme voor je bepaald

    Kansloos dus

    Topics is beter maar heeft als nadeel dat er geen app voor is dus je moet steeds weer inloggen. Daarnaast lijken alle artikelen van De Persgroep al op elkaar omdat ze veel uitwisselen dus uiteindelijk toch veel eenheidsworst.

  7. No way. ik heb nu Blende en de Correspondent. Die laatste kost €60 per jaar en ik zie geen enkele reden om ook nog eens €120 per jaar af te tikken.
    Maar wellicht interessant voor anderen maar ik haak af.

  8. Flink aan de prijs. Bij BBC en NOS lees je gratis (redelijk) kwalitatief goede artikelen. En als je daarbij nog specifieke interesses hebt dan vis je die zelf gemakkelijk uit de enorme zee van informatie. Het kan mi prima zonder te betalen én zónder opgescheept te worden met bergeb reclame (zoals op een populaire nl site waar we het nu maar even niet over zullen hebben 😉)

  9. Nog nooit van deze app gehoord maar lijkt mij al niks, ik open zelf wel nu.nl en rtvutrecht enzo dat hoeft niet allemaal in 1 app.

    En hoe vaak bekijk ik het op de mobiel bijna nooit, aangezien ik meeste van de tijd toch achter de pc zit.
    Dus surf ik wel lekker na de originele website toe, veel makkelijker.

  10. Euhm, volgens mij worden er hier in de reacties verschillende dingen door elkaar gehaald.
    Het brengen van nieuws is iets anders dan kwaliteitsjournalistiek.
    De gratis content voorzien van reclame zijn vaker alleen maar headlines of voorpagina nieuws. Waar Blendle en de correspondent bijvoorbeeld op inzoomen zijn de achtergronden. Bijvoorbeeld. Wat is de reden dat er aanslagen worden gepleegd? Waarom worden aanslagen juist gepleegd daar waar ze worden gepleegd? En noem maar op.
    Kwaliteitsjournalistiek is gebaseerd op onderzoek en/of opinie. Het gaat niet om het benoemen van wat er is gebeurd maar om het ‘hoe en waarom’. Het verhaal achter het nieuws.
    Mij persoonlijk geeft het een veel bevredigender gevoel om juist die artikelen te lezen, waardoor je beter zelf een mening kunt vormen over het nieuws. Veel mensen vormen een mening op basis van hun interpretatie van een kop boven een artikel. Iets wat je (helaas) vaker in de reacties op iCulture ook ziet. Men leest de kop en plaatst een reactie, en vormt een mening zonder het artikel te hebben gelezen.

  11. Paper (nu ook van Blendle) kost 5.95 per maand. Dit is dus 67% duurder. En het biedt hetzelfde?

    Jammer dat hier in het artikel niet op in wordt gegaan.

  12. Ik wil niet dat een ander voor mij bepaalt wat ik wel en niet lees, ik wil de vrijheid van keus hebben om ook onzin berichten te kunnen lezen. € 9,99 per maand voor alles met advertenties er bij en € 14,99 per maand zonder advertenties en trackers dan weet ik het wel! Moet makkelijk kunnen helemaal als ik Alexander gisteren hoor spreken en vergelijk maken met Spotify, daar heb je toegang tot alles en is easy daar betalen wij graag voor, EASY en ALLES … 20 artikelen per dag geselecteerd door een algoritme en een eind redacteur gaat het niet worden.

    Kom op Alexander beetje risico nemen durf je wel!

    PS wees eens wat duidelijker mbt de cijfers nu lijkt het alsof je wat te verbergen hebt.

  13. Nog een abonnement!? Ik heb een bloedhekel aan vaste lasten 😏dus nee.., laat maar!

  14. Origineel geplaatst door Tjeerd
    Ik wil niet dat een ander voor mij bepaalt wat ik wel en niet lees, ik wil de vrijheid van keus hebben om ook onzin berichten te kunnen lezen. € 9,99 per maand voor alles met advertenties er bij en € 14,99 per maand zonder advertenties en trackers dan weet ik het wel! Moet makkelijk kunnen helemaal als ik Alexander gisteren hoor spreken en vergelijk maken met Spotify, daar heb je toegang tot alles en is easy daar betalen wij graag voor, EASY en ALLES … 20 artikelen per dag geselecteerd door een algoritme en een eind redacteur gaat het niet worden.

    Kom op Alexander beetje risico nemen durf je wel!

    PS wees eens wat duidelijker mbt de cijfers nu lijkt het alsof je wat te verbergen hebt.

    100% eens. 👍🏽

  15. Voor welke periode verbind je je? Opzeggen per week, maand of jaar?

  16. @schmrtzzz: Topics gratis ‘bij een abonnement op een krant’…? Zo weet ik er nog wel een paar! Een krant kost zo’n 400 euro per jaar, dus zo’n 33 euro per maand. En dan heb je 1 krant (+ een stuk zeep nodig om steeds die vieze drukinkt van je handen te wassen).
    Het aardige van Blendle is juist dat je normaal gesproken alleen per artikel betaalt of – met dit nieuwe abo – een selectie uit jouw eigen favoriete kranten en tijdschriften en onderwerpen van 20 artikelen per dag. Kost ongeveer 2 cent per artikel.

  17. Ik heb misschien geheimtip. Ik ben al jaren geabonneerd op Pressreader. Onbeperkt de originele (gedigitaliseerde) wereld kranten lezen voor 29 dollar per maand. Oa The Guardian, Washington Post, Usatoday en onze eigen Telegraaf. Duizenden kranten, briljant. Ieders smaak en politieke voorkeur. Onbeperkt lezen.
    Ik krijg (vergeef mij) de rilbibbers als een eindredacteur gaat bepalen wat mijn smaak moet zijn. Zeker als zij zich scharen bij DWDD mensen. Bbbrrr.

  18. Wat een negatieve reacties mensen, weten we dan nu al zo goed waar over we praten ? Eerst maar eens proberen … want ik denk dat de algoritme aan de hand van het aantal muiskliks op de diverse nieuws websites, een selectie (voorkeur) van artikelen uit de bus komt rollen , en zo voor bereikbaarheid aangemaakt worden en daarom als dit zo werkt … klinkt dit idee zo gek nog niet .

  19. Ben ooit begonnen met Blendle. Na inloggen kon ik een keuze aangeven welke van de deelnemende kranten en weekbladen mijn voorkeur hadden. Ik koos voor artikelen uit 2 kranten en 3 weekbladen. Vervolgens kreeg ik elke keer een opgave van een hele reeks artikelen, uit ALLE beschikbare kranten en weekbladen. Ik wilde juist uitsluitend artikelen uit de door mij opgegeven kranten ontvangen, voor de rest heb ik geen belangstelling. Helaas kon dat niet, de redactie meldde me dat ik naast mijn voorkeur ook de door HEN uitgekozen artikelen in mijn account zichtbaar zouden blijven. Deze artikelenreeks maakte het erg lastig mijn eigen voorkeur er steeds uit te filteren. Tja, toen heb ik me maar weer afgemeld. Ik wil graag zelf kiezen en heb geen behoefte aan de keuze van de redactie. Jammer, want het is een aardig initiatief. Gaat zo niet werken, ook nu weer bepaalt de redactie welke artikelen je worden aangeboden.

  20. @MoBieler: Tja tegen die prijs kan dat simpelweg niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.