Reacties voor: Blendle-app verkocht aan Frans bedrijf

App blijft voorlopig bestaan
De Nederlandse nieuwsapp Blendle is verkocht aan het Franse bedrijf Cafeyn. Dat vertelt mede-oprichter Alexander Klöpping in een interview met de Volkskrant.
Lees het complete artikel → Blendle-app verkocht aan Frans bedrijf

Reacties: 4 reacties

  1. Ik heb vanaf het begin veel gebruik gemaakt van Blendle, maar ben er deze maand mee gestopt. Inmiddels zijn er met het Premium abo nog nauwelijks krantenartikelen te lezen en moet je credits kopen, om alsnog kranten te kunnen lezen………tja, dat gaat hem niet worden 🙁

  2. Ik heb Blendle diverse malen geprobeerd.

    In het prille begin, toen opnieuw anderhalf jaar terug en recentelijk 3 maanden.

    Hoewel ik veel waardering op kan brengen voor het initiatief en de tone of voice in hun marketing uitingen; persoonlijk en met een mooie touch van grappig en informatief, heeft het concept me niet blijvend voor zich gewonnen.

    Betalen per artikel? Prima. Abonnement? Ook goed. Samen? Dat vind ik dubbelop.

    Ik gebruik nu een app van een Engelse openbare bibliotheek -waar ik officieel lid van ben- en die geeft mij dit alles EN gratis. (Gratis is bijkomstigheid. Dat heb ik niet voor het zeggen.)

    Ik zie het verdienmodel op internationaal vlak dan ook somber in.

    Alle lof voor Alexander Klopping en het team dat dit product heeft ontwikkeld en verfijnd. Ik hoop dat de fusie zorgt voor een degelijke basis en dat hun marktaandeel opgewassen is tegen FB e.d. wanneer zij zich op deze markt begeven.

  3. Met belastinggeld (subsidies) een portal opzetten, nooit zwarte cijfers schrijven en nu de (onbekende) winst in eigen zak steken.
    Waar blijft de publieke verontwaardiging? Ik vind hier wat van, veel zelfs [bron] [bron]

    gevalletje links lullen, rechts vullen?

  4. Vreemd en jammer tegelijk.

    Vreemd want cashout voor de man met het oorspronkelijke idee.
    Jammer want, van overnames wordt het zelden veel beter (en ik lees geen frans)

    Maar ik begrijp de commentaren ook niet helemaal.

    Zelf gebruik Blendle sinds het begin incidenteel, alleen voor artikelen die niet in mijn Volkskrant zaten, dus het startbudget ging er slechts langzaam doorheen. Het betalen voor losse artikel die elders ook beschikbaar zijn (lees app van de betreffende krant) voelde niet goed.

    Sinds een jaar een maand abbonement voor 7,50 (vaste ledenkorting) waarbij in de ochtend en middag artikel als audio show bij elkaar staan. In de ochtend en avond voor 30 tot 45 min aan prima artikelen die voorgelezen worden. Het is een fijne mix tussen Belgische en Nederlandse kranten en af en toe vertaalde artikelen uit het buitenland.
    Dit geeft soms ook een verfrissende kijk vanuit een ander perspectief/ land dat je niet hebt bij een vast krantenabonnement.

    Voor 7,50 kun je natuurlijk niet hetzelfde verwachten als bij een vast krantenabonnement, dus het blijft voornamelijk bij een voorselectie van artikelen en geen database die je ongelimiteerd kunt blijven bezoeken.

    Voor forenzen dan voornamelijk diegenen in de auto is het best het proberen waard.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.