Reacties voor: NRC beëindigt samenwerking met Blendle, hekelt innovativiteit

NRC stopt met de samenwerking met Blendle. Vanaf 1 april kun je artikelen van NRC Handelsblad en nrc.next alleen nog lezen op de website van de krant zelf. Blendle zou volgens NRC niet goed zijn voor de journalistiek en niet innovatief genoeg zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Dag NRC. Je zal niet worden gemist.

  2. Één april grap?

  3. Op de ‘middellange termijn’ niet goed voor journalistiek maar voor korte termijn en lange termijn dus wel goed? Vaag. Met zo’n defensieve houding ga je het in een wereld van innovatie en disruptie niet overleven. Als trouwe NRC-lezer vind ik dit in ieder geval onsympathiek van mijn krant.

  4. Het moet toch niet gekker worden. Een papieren krant die Blendle niet innovatief genoeg vindt.

    Ik vind Blendle juist ideaal. Juist mensen die nooit een abonnement op NRC zouden nemen kopen op deze manier toch artikelen van hen. Ik zie de kannibalisatie niet zo. Of ze willen natuurlijk een identitieke dienst gaan aanbieden.

  5. Destijds wilde nrc hun al niet dat ik mijn abonnement via Blendle kon koppelen, ik moest maar via de ‘geweldige user experience nrc app’ lezen. Ik heb toen per direct mijn jaarabonnement beëindigd. Die App van nrc is vreselijk en ik wil gewoon via Blendle lezen, met gekoppeld abonnement.
    Ik zeg: succes nrc. Ik lees je niet meer.

  6. Jammer. NRC prima krant, maar veel te duur om er als 2e krant bij te nemen (we hebben al de VK). Blendle was ideaal. Prima leeservaring & innovatie. Nu dan maar zonder NRC…

  7. Jammer want NRC is een goede krant. Maar ik blijf gewoon bij Blendle. Dan maar zonder.. Lig ik niet heel erg wakker van eerlijk gezegd

  8. Ik vind alle kranten te duur en lastig. Je krijgt er vieze handen van en het is erg slecht voor het milieu (bomen kappen, drukinkt, oplosmiddelen). Daarom lees ik alleen artikelen op mijn iPhone. Helaas is er nog maar één krant dje een gratis app heeft (volgens mij) en via de kranten app lees ik (een beperkt aantal) gratis artikelen uit andere kranten. Blendle is een prima methode om interessante artikelen per stuk te lezen en te betalen. Erg dom van NRC om daarmee te stoppen. De papieren krant verdwijnt volledig binnen een aantal jaren.

  9. Ik moet zeggen dat ik na het lezen van Vandermeerschs betoog en de reactie van Klöpping wel begrip heb voor de beslissing, ook al ben ik als Blendle-gebruiker en lezer van NRC-artikelen natuurlijk teleurgesteld.

    Totdat Blendle het abonnement introduceerde, was het vooral een doorgeefluik. NRC kon daar gewoon artikelen ‘dumpen’ en iets bijverdienen, waarbij een deel van de winst werd afgestaan aan Blendle. Netto een positief effect voor de winst en het verkrijgen van nieuwe lezers en abonnees. Nu neemt Blendle echter een actieve rol in en bepaalt zelf wat de gebruiker voorgeschoteld krijgt, wat hen macht en een zelfstandigere rol ten opzichte van de uitgevers geeft. Daarnaast is een tientje per maand voor 20 artikelen per dag gewoon bizar weinig. Dat zijn 33 cent per dag, aldus gemiddeld 1,6 cent per artikel. Uiteindelijk komt de winst dus voort uit schaalvergroting, niet omdat individuele nieuwsartikelen een redelijke intrinsieke waarde hebben. Die waarde wordt er steeds meer uitgezogen en de winsten worden bij de tussenpersonen geboekt. Dat kan toch niet?

    Ik vind er ook wat voor te zeggen dat NRC meer autonomie over de presentatie van het nieuws wil hebben. Het klopt inderdaad dat zij af en toe met nieuwe formaten of interactieve artikelen experimenteren. Dat kunnen zij Blendle-gebruikers niet bieden.

    Ik ben zelf ook totaal niet geïnteresseerd in het abo van Blendle, maar ze zijn zo opdringerig bezig met hun gratis week (die ik niet wil).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.