Reacties voor: BlackBerry Thunder: RIM’s eerste toestel met touchscreen

RIM introduceerde deze week de BlackBerry Bold, maar dat is niet de iPhone-killer met touchscreen, waaraan al maanden wordt gewerkt. Zo'n toestel zou een revolutie voor RIM betekenen: het beroemde toetsenbordje verdwijnt!

Reacties: 10 reacties

  1. de zoveelste iphonekiller ! helaas, helaas, helaas… Het klinkt allemaal goed, maar Apple moet zich weerom geen zorgen maken. Het is net hetzelfde verhaal als met de iPod. het origineel is dermate geniaal dat welke kopie dan ook nog niet eens in de buurt komt.

    de woorden van Jobs tijdens de voorstelling van de keynote waren wat dat betreft alles zeggend ivm de gebruikte technologie “boy, have we pattended it…” en “we are at least 5 years ahead”. klopt helemaal. En toch maakt men telkens opnieuw dezelfde fout. Men begint te kopiëren in plaats van zelf naar een betere en originelere oplossing te zoeken. Omdat men een touchscreen heeft denkt men dat iedereen nu een blackberry zal willen. Maar het feit alleen al dat het ding 4 fysieke knoppen zal hebben, ipv van één, doet het slechtste vermoeden.

    Bovendien loopt men inderdaad weer achter de feiten aan. Het ding wordt gelanceerd in het derde kwartaal, dus op een moment dat de iPhone 2 al reeds lang n de winkels zal liggen en zal verkopen als zoete broodjes.

    Het toestel zal zeker wel verkopen, maar Apple moet hier zeker niet van wakker liggen en het toont nog maar eens de genialiteit aan van zowel het inzicht van Steve Jobs als de creativiteit van de ontwerpers (oa Jonathan Ive) bij Apple.En net dat maakt Apple niet voor niets het meest inoverende bedrijf,maar ook het coolste merk in de wereld in de lijstjes die wat dat betreft met de regelmaat van de klok verschijnen.

  2. De iPhone is een uniek ontwerp van al vele smartphones, en ik ben het helemaal met je eens dat de iPhone het mooiste toestel tot nu toe is.
    Dat betekend niet direct dat het toestel hierboven een iPhone killer is;-)

    Anderen mensen zullen namelijk zeggen dat de iPhone een BlackBerry Thunder Killer is, die van een BlackBerry Thunder houden.

    Dus tja…. de iPhone blijft naar mijn mening de mooiste, maar er waren al mensen die eerder waren met dit concept.

  3. Er zit een verschil.
    De iPhone beat alles verruit op gebruikersgemak en design..
    Maar reken er maar op dat de functies van die Blackberry veel en veel beter zijn. Wij zouden een iPhone kopen, maar zou je als bedrijf of zakenman echt naar de functies kijken, en vergelijken met wat je nodig hebt.
    Geheid kiezen ze de blackberry

  4. @Farilas, de iPhone 2.0 zal niet veel minder functies bezitten voor zakelijke gebruikers dan een Blackberry. Dus ik denk dat het voor de zakelijke markt zeker een grote stap in de goede richting zal zijn.

  5. Dat zullen we dan zien vanaf het moment dat 2.0 officieel uitgebracht wordt.

  6. @ fe16 hoe kan de iphone en killer zijn van een product dat nog niet eens op de markt is? Ik weet dat Apple een vooruitziend blik heeft maar dat ze zover vantevoren de blackberry tuinder al zagen aan komen en achten we gaan een blackberry thunder killer maken gaat er bij mij niet in :p

  7. @4saus “Anderen mensen zullen namelijk zeggen dat de iPhone een BlackBerry Thunder Killer is, die van een BlackBerry Thunder houden.”

    Klopt 4saus wat je zegt. Ik wilde duidelijk maken dat er al telefoons zijn die, voor dat de iphone uitkwam, al het concept van een iphone hadden. Ik had een andere tel dan de blackberry moeten gebruiken. Sorry!

  8. Er komt geen iPhone killer nu niet, morgen niet, nooit niet.

    Dat is nu het hele probleem met al die concurrenten, gebrek aan visie en innovatie.
    Ze volgen de koers van Apple i.p.v. hun eigen ideologen te volgen en dus puur de mist in gaan.

    Research is wat Apple 5 jaar gedaan heeft voor de iPhone.
    Elke iPhone killer kent geen research ze kijken alleen maar af.

    Het is net als een stripboek over tekenen met overtrek papier en een ander naampje er onder hangen alleen kunnen ze zelf niet uit losse hand tekenen.

  9. Als de iPhone software 2.0 alleen compatible is met een directe verbinding met een Exchange server dan heb je er bij veel bedrijven nog niet veel aan omdat je vaak alleen toegang hebt via de Blackberry Server. Direct vanaf het internet heb je meestal geen directe toegang tot exchange server.

    Als Apple de iPhone blackberry compatible maakt, dan zijn ze volgens mij op het juiste spoor voor de zakelijke markt.

  10. Merken als HTC en Blackberry kunnen de iphone zoals hij nu is en in de toekomst zeker killen als ze willen. maar ze zullen dan op de eigen hardware hun eigen software moeten gaan maken plus een andere weg in slaan dan ze altijd al deden zonder apple na te doen.

    Opvallen doe je door af te wijken van de rest.
    Dat is wat apple al vanaf dag 1 deed en nogsteeds doet met al haar producten.
    Vooruitzien blik hebben en opnieuw een markt kunnen creëren voor iets dat al uitgekauwd is dat is wat apple heel goed kan.

    De kracht van apple zit hem in het apparaat zelf in combinatie met de gebundelde software.
    Dat doen ze met hun Computers met de iPods en nu ook met de iPhone
    Het werkt om dat apple een vinger in de pap heeft in het hele proces.
    van software tot elk stukje hardware dat in het apparaat zit kunnen ze alles op elkaar afstemmen zodat het bijna niks anders kan dan GOED werken.

    Het knappe is dat Apple niks nieuws doet of uitvind. Alle successen zijn adopties van reeds bewandelde paden. Apple is met de introductie van de ipod de iphone vaak uitgelachen toen die markt kwamen. Omdat men er meteen vanuit ging dat apple in een verzadigde markt stapte met een product dat minder kan dan de concurrentie.

    toen apple een einde maakte aan OS9 en Next step over kocht om aan OSX te werken
    voorzag men de ondergang van apple. enkele jaren later had apple het meest geavanceerde besturingsysteem ter wereld dat zich met minimale aanpassingen makkelijk op hun ipod en telefoons liet draaien. En dat zonder in te leveren op veiligheid snelheid en andere voordelen van de grote broer Mac OSX.

    Als we terug gaan in de geschiedenis dan zie je dat apple met de komst van de iPod ook een stap in het diepe deed maar het was een goed doordachte stap. De iPod was niks nieuws toen hij uit kwam. mp3 spelers met HDD waren er al lang. Apple heeft de zwakke punten verbeterd en er iets van gemaakt dat vooral WEL makkelijk te bedienen was. Iets waar je geen omkijken naar had met opladen en muziek erop zetten.

    De iPod moest het dus hebben van zijn gebruiksgemak. Dat heeft de iPod immens populair gemaakt. Het design speelde daar een minder grote rol dan je zou verwachten. Er zijn genoeg mooie MP3 spelers gekomen en gegaan die technisch beter waren. De iPod is nogsteeds de nr1 al meer dan 6 jaar lang en dat met nogsteeds het zelfde design. (het is dunner gewroden)

    Dat is de reden van het succes. De iPod had nooit zo goed verkocht zonder itunes en itunes had nooit zo goed gelopen zonder de ipod. En dat zonder je te dwingen een van de twee te gebruiken is een hele prestatie. De iPod kreeg in die loop der jaren steeds meer functies en rand mogelijkheden. De iPhone is daarom een logisch stap geweest voor apple in de evolutie van de iPod. De iphone is ook weer een product waarbij ze met de ontwikkeling er van rekening hebben gehouden met evolutie mogelijkheden. Ze hebben hun beste ipod ooit als basis gelegd en daar een telefoon functie aan toegevoegd. Van daar uit borduurt men verder tot het het ultieme apparaat is en alle klagers niks meer te klagen hebben.

    ondertussen zie je net als bij de ipod allerlij bedrijven die een graantje mee willen pikken met zo min mogelijk kosten. dat kan alleen door te clonen. aanpassen moet wel omdat je anders gezeur met patenten krijgt. Bedrijven die wel geld in R&D steken proberen het ook maar die lopen ook zo tegen patenten en problemen als geen eigen besturingsysteem hebben aan. Of het OS is niet geavanceerd genoeg om te kunnen concurreren met die van apple.

    Door af te wijken van de massa val je op
    Als dat wat je maakt goed en doordacht is krijg je massas klanten
    dat heeft apple wel bewezen.
    Think different is niet voor niets jaren lang hun slogan geweest. 😉

    Dat betekent terug naar de teken tafel voor RIM en Nokia en HTC.
    En dan is die 5 jaar voorsprong van apple zeker een pijnlijk groot gat.

    Android kan hier de redding zijn voor dat soort bedrijven. Andorid bestaat ook om die reden. Apple’s succes had er niet geweest zonder een concurrent als mickysoft omdat je dan geen maat heb waar je je aan kan optrekken of waar je je mee kan meten. Android is kwa opzet het enige dat in de buurt komt van iPhone OSX en is in potentie zelfs geavanceerder omdat het open software is. Het is ook een BDS variant (dus veilig snel en flexibel)
    Maar ja dan heb je nog geen naadloos afgestemde hardware om het op te draaien.

    Roep dus niet te hard dat er geen iphone killer komen gaat want die komt er geheid.
    Alleen duurt het voorlopig nog even.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.