Reacties voor: Blackberry PlayBook: iPad krijgt concurrentie uit zakelijke hoek

RIM heeft de Blackberry Playbook aangekondigd, een 7-inch tablet die in 2011 op de markt komt en op Blackberry Tablet OS draait. Eindelijk een waardige concurrent voor de iPad?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Eindelijk begint de serieuze competitie. Ik moet zeggen als iPad-fan vanaf het eerste uur, dat ik toch behoorlijk begin te zwijmelen als ik de eerste sneak previews van dit apparaatje zie!

    En een beest qua hardware, tenminste op tablet gebied dan!

  2. Tja, apple heeft de eerste versie van ipad gemaakt, daar zitten een hoop dingen niet in, die ze nu in de tablets wel stoppen.. zoals camera, multitasking.

    maarrr er komt binnenkort natuurlijk nog ergens een 2e ipad, die heeft dit dan weer, en multitasking met 4.2, dus dan klopt dit lijstje niet meer.

    apple heeft met de eerste versie gewoon een maatstaaf gecreëerd, en door de “concurentie” stoppen ze in de 2e versie (en daarboven) gewoon de dingen die men graag ziet, en de concurentie heeft.

    apple heeft alleen als voordeel dat ze nu al een grote markt hebben, bekent zijn, en dus sneller de keus daarop zal vallen, maargoed, concurentie is goed, dus laat ze maar komen, we zullen zien 🙂

  3. De schermresolutie van 1024 x 600 is hoger dan die van de iPad

    Sinds wanneer is 1024*600 meer dan 1024*768? De Dpi is hoger want het scherm is 7 inch maar de resolutie toch echt niet je mist een dikke 25% pixels.

    Jan

  4. “Playbook”…. Heeft Heff van Playboy daar niet de rechten op :p Ongetwijfeld weer een naam van dezelfde geniën die die met de merknaam “Bing” te voorschijn kwamen.

  5. Mijn applehart is gebroken!

  6. Ben benieuwd hoe hoog het prijsniviveau zijn zijn van de (nog te ontwikkelen) apps… BB kennende zal dit niet weinig zijn.

  7. De resolutie is idd niet hoger zoals Jan Toonen hier zegt.

  8. Als de kwaliteit van dat ding net zo ‘geweldig’ is als van hun telefoons, nou dan zou ik me maar geen zorgen maken als apple zijnde.

  9. Wat een vaporware. Als je twee maanden voor de iPad 2nd generation hiermee op de markt durft te komen, en dan zo’n slecht reclamespotje maakt (mikken op de business markt en ‘m dan playbook noemen), dan heb je er helemaal niks van begrepen.

    Er is maar een rechtvaardiging voor dit product: telefooninkopers bij grote bedrijven moeten zich verantwoorden voor de keuze voor blackberry, en zo kunnen ze een vinkje zetten op het leverancierselectieformulier bij: tablet

  10. ook weer z’n kleine scherm .
    ik ben juist blij dat me ipad grote scherm heeft!:D

  11. Plaatje 3 is wel een vertekend beeld. Dat ding van RIM is de helft kleiner als iPad. Qua scherm is het voor de zakelijke markt te klein en voor een telefoon te groot. Wat zeiden ze ook al weer begin 2010 van de iPad. Een grote uitvoering van de iPhone. Ik hoor nergens dat de “iPad killers” lijken op uitvergrote telefoons. Het gaat niet om specificaties of software. Het gaat om de totale beleving die je met het apparaat hebt.

  12. Toch weer een fruit oorlog.. Maar tja. Apple is toch de eerste die hem massaal aan de man brengt. Ik zie nog steeds geen concurrenten in de winkel anders dan de E-readers(niet echt concurrent). De PB heeft toch nog veel ?.

    Afgelopen dagen genoten van de batterij duur van de apple (wachten bij de gate en heerlijk filmpje in de vliegtuig) en dan nog veel capaciteit overhouden.

  13. Dus de iPad krijgt als kritiek dat het te weinig een zakelijke tool is, en de concurrent noemt z’n product dat wél op zakelijk gebruik gericht is ‘PlayBook’? Ja ja. 😉

  14. 1024 op 600… niet echt ok vind ik.
    Zou daar graag eens flash toestanden op zien draaien, waarbij je voortdurend moet heen en weer schuiven.

    Zoals eerder gezegd… de naam PLAYbook komt niet overeen met het imago van RIM.

    Zie je ze al zitten in een vergadering… Oh meneer heeft een PlayBook… doet me denken aan FisherPrice 😀

  15. Had niet verwacht dat het deze specs zou gaan krijgen. Complimentje voor Blackberry! Nu hun telefoons eens de nieuwste specs geven en ze doen het een stuk beter. Qua specs vind ik ze namelijk vaak achterlopen.

  16. Een concurrent? Hou toch op zeg. Hij is maar 7″ dus “volledig” ongeschikt.

    Wanneer komt er nou eens een fabrikant met een echte concurrent die een wat groter scherm heeft.

    Ik wil een vervanging van een laptop, niet een uit de kluiten gewassen telefoon!

  17. Vind het wel dom zeg, wij weten dat multitasking er bijna is, maar andere mensen niet. Vind ik toch een beetje dom dat het nig niet in de tabel staat

  18. Wie in zijn mobiele producten nog verschil maakt tussen zakelijk en prive heeft het niet helemaal begrepen. Next.

  19. Het feit dat ‘iedereen’ op het tablet format springt geeft aan dat het een oportunistische sprong is. Oportunisme is vaak een ondoordachte en niet gebaseerd op een visie.

    Wat me opvalt is dat er gekozen wordt voor een 7 inch tablet. Zakelijke markt en zo klein kan ik niet begrijpen. Een smart phone is eigenlijk al te groot voor in een binnenzak dus een 7 inch tablet is eigenlijk ook ‘net te groot voor binnenzak’. Zeg maar een grote smart phone. Dus twee apparaten rondzeulen die qua formaat bijna overeenkomen? Dat gaat niet werken.

    Het formaat van de iPad is echt een stuk groter wat ook prettig is om zowel content te lezen als ook content te maken. Als je het maken van content beperkt tot een paar zaken dan kan het best een log laptop (dat zijn de meesten) vervangen voor onderweg.

  20. Raar dat iedereen bij presentatie afgaf op Apple om die lelijke dikke zwarte rand maar zie dat elke tablet het heeft maakt niet uit hoe klein hij is.

    Voor mij is formaat toch belangrijk gebruik hem als vervanger voor mijn laptop en dan is 7inch wel klein. Ipad is ideaal en flash of camera heb ik nog niet gemist.

  21. @huplahoi, Haha Fisherprice, daar dacht ik ook al aan =P

    Toch jammer dat een op de zakelijke markt gericht bedrijf een product Playbook noemt, maak er dan Workbook van ofzo, ook geen geweldige brakke naam, maar suggereert iig dat het iets zakelijks is en geen ‘speeltje’.

    Verder vind’k ‘m hardwarematig wel indrukwekkend, hopelijk neemt Apple hier een voorbeeld aan en hopelijk gaan ze proberen deze te overtreffen! Vind het mooi dat de ‘concurrentie’ niet stil zit, ze zorgen alleen maar dat de ander beter moet doen om bij te blijven, wat als het goed is dan weer een nog beter product voor ons als consument moet opleveren.

  22. Ik merk/vind vaak dat veel mensen zich toch altijd maar blind blijven staren op (of in elk geval overdreven veel waarde hechten aan) de technische specificaties van een stuk hardware, zoals bijvoorbeeld de iPad en concurrerende tablets. Natuurlijk bepaald de hardware voor een groot deel wat je er mee kunt doen en het oog wil ook wat. Maar wat voor mij toch de hoofdreden is om voor een iPad te kiezen en waarschijnlijk nog heel lang de reden zal blijven is alles er omheen. Ontelbare programma’s van een redelijk gecontroleerde kwaliteit in een goed georganiseerde appstore, een prima programma (iTunes) om de zaak te beheren, grotendeels met een mooie grafische weergave van bijvoorbeeld de pagina’s op je springboard. Een stabiel OS met regelmatige updates die niet alleen eindeloos veel lekken en fouten herstellen (zoals bij Windows) maar ook vaak weer nieuwe goodies met zich meebrengen. Kortom; de hele “beleving” van de iPad en wat er bij komt kijken blijft voor mij met kop en schouder uitsteken boven apparaten die dan misschien technisch beter zijn, maar gewoon uren frustratie opleveren om er fatsoenlijk mee te kunnen werken.

  23. Wat maassluis zegt!
    Ik ben juist blij dat het scherm zo groot is dus waarom maken ze het kleiner??

  24. Snap sowieso niet waarom een camera hebben als pluspunt wordt gezien. Overbodige troep, waar je dus wel voor betaalt. Foto’s maak je met een camera.

    En 9″ is natuurlijk 1 vd grootste pluspunten, terwijl dat niet in deze tabel wordt erkend. Matige vergelijking, zeker gezien het product nog lang niet op de markt is en de iPad wel.

  25. QNX zit heel erg goed in elkaar en is super stabiel, zit ook in veel medische apparaten en die wil je niet hebben crashen.
    Interface is eyecandy en dat zal toch veel mensen aanspreken.
    Technische specificaties zijn over een alf jaar helemaal niet spectaculair meer.
    En 7 inch lijkt mij te klein, zie de redenen die Bas en Stefan noemen.
    Maar iedere zakelijke gebruiker die geen iPhone/iPad maar wel een Blackberry mag bestellen van zijn IT-afdeling zal de PlayBook als het maar even kan bestellen, ze hebben nu niets, dus ze zullen hem gaan bestellen.
    App Store is een enorm voordeel van Apple evenals de installed base iPads over een half jaar.
    De interface van de iPad is zo simpel, tegen het ouddated aan, maar dat is ook meteen het grote voordeel van de iPad.
    Denk dat de concurrentie dichtbij komt en Apple scherp zal houden.

  26. PlayBook? of rim-job?

    Wat een namen, welke gek heeft dat bedacht?

  27. PLAYBOOK kom op dat is wel de slechtste naam voor een ZAKELIJK tablet echt dom dit. en trouwens als het begin 2011 komt dan is er ook weer een nieuwe iPad en zijn de specs waarschijnlijk hoger.

  28. Ik zet mijn geld liever op de HP Slate met dual boot Windows 7 en WebOS als het gaat om zakelijke toepassingen en verticale integratie!

  29. Mag ik vragen welke app de app is op de iPad in dat onderste plaatje?

  30. Origineel geplaatst door iPhonist von Gates
    Ik zet mijn geld liever op de HP Slate met dual boot Windows 7 en WebOS als het gaat om zakelijke toepassingen en verticale integratie!

    Dan hoop ik voor jou dat je niet zo veel geld hebt… 😉

  31. Vind het maar een lelijk ding, ipad is beter en blijft mooier :D:D

  32. De naam PlayBook komt van de amerikaanse football af 😉 Voor de mensen die het niet wisten.

    Hierin wordt de tactiek besproken voor de wedstrijd.

  33. Origineel geplaatst door Psvu2
    Raar dat iedereen bij presentatie afgaf op Apple om die lelijke dikke zwarte rand maar zie dat elke tablet het heeft maakt niet uit hoe klein hij is.Voor mij is formaat toch belangrijk gebruik hem als vervanger voor mijn laptop en dan is 7inch wel klein. Ipad is ideaal en flash of camera heb ik nog niet gemist.

    Die zwarte rand is er zodat je je duim kunt rusten zonder direct het touch-gedeelte aan te raken.

  34. Mag toch hopen dat QNX al bezig was met die OS toen Blackberry ze overnam begin van het jaar.

    Anders kan het nog wel eens een draak van een OS worden. Een goed OS ontwikkel je natuurlijk niet in een paar maanden.

    Ook snap ik niet goed waarom ze allemaal voor een 7″ model gaan? Oke blackberry mobieltjes hebben geen geweldig groot scherm dus dan lijkt 7″ geweldig groot maar voor mij is de 9,7″ van de iPad al minimaal

  35. “We are bringing mobility to the Web, not asking the Web to reformat for mobility”
    LOL, men verward een adobe product met het web.

  36. Beetje kinderachtige naam voor een zakelijk toestel.
    Maar goed nog steeds geen ipad killer dus 🙂

    boeiend verder, ik hou het toch wel bij een iPad.

  37. wow wow wow enige wat me nog zou kunnen tegenhouden om deze te nemen en ipad in te leveren is de prijs!

  38. Wow, inspiratieloos? Kom op zeg, ‘Playbook’. Dat is toch geen naam voor een zakelijk te gebruiken tablet?

  39. kansloos

  40. dit soort dingen moet je gewoon gebruiken als digitaal fotolijstje. meer niet.

  41. Origineel geplaatst door Psvu2
    Raar dat iedereen bij presentatie afgaf op Apple om die lelijke dikke zwarte rand maar zie dat elke tablet het heeft maakt niet uit hoe klein hij is.

    Haha inderdaad. Dat was iets dat ik ten tijde van de introductie van de iPad zo ontzettend lelijk vond en velen met mij. Nu weet je niet anders meer en kijk je er totaal niet van op bij concurrentie…

    Overigens vind ik het Blackberry Tablet OS er onwaarschijnlijk stoer uit zien. Dit zou weleens een echte concurrent voor de iPad kunnen worden vanwege het prachtige OS. Qua multitasking heeft het veel weg van Palm’s WebOS dat hopelijk ook gauw op een HP tablet komt.

  42. Kom op boys, laat je niet verblinden door Apple-liefde: RIM zet hiermee gewoon een fantastisch product in de markt. Zou willen dat mijn iPad zulke specs had! Echt geweldige hardware. Maar… Apple heeft inmiddels bewezen dat het vooral om de software gaat. En met de appstore en de voorkeur die ontwikkelaars hebben voor Apple, heeft Apple een voorsprong die niet snel in te halen is. De gamechanger was niet de iPhone of de iPad, maar de appstore!

  43. Grote voordeel van die kleinere tablets is dat ze een stuk minder wegen. ik zou bij de volgende iPad graag een kunstof ontwerp zien. dat moeten ze ook al heel degelijk kunnen maken en er toch knap uit laten zien.

    Daarnaast een dual core, front camera en vooral wat meer intern geheugen en we kunnen weer een jaartje vooruit.

    En ajb niet zo’n zelfde scherm als de iPhone4, want die is veel te krasgevoelig. En de glasplaat zit daar vastgelijmd aan het scherm dus vervangen is kostbare zaak.

  44. Het begint zich langzaam af te tekenen wat de iPad teweeg heeft gebracht. Ik moet nog wel eens terugdenken aan de keynote waarin Steve Jobs de vraag opriep of er tussen smartphone en laptop nog ruimte was voor een derde categorie. Het antwoord wordt met dit soort berichten steeds duidelijker. En hoewel ze bij Apple soms op het irritante af doen of ze de brengers van het licht zijn, met de iPad hebben ze toch heel slim een nieuwe markt in het leven geroepen. De iPad is de standaard geworden: elke concurrerende tablet wordt naast de iPad gelegd. Sublieme marktpositionering, ik kan niet anders zeggen!

  45. Niemand kan ontkennen dat Apple het goed doet.
    Ze doen het op hun wiegen vreemde en soms wat adoptante manier maar het werkt.

    De stappen die ze maken zijn in ieder geval goed doordacht en onderbouwd. Dat zie je in bijna elk product terug.

  46. net daarom wacht ik nog eventjes met kopen van iPad, rond kerstmis zou er een nieuwe uitkomen en dan ben ik het eerste kippetje dat gebraden zal worden!

  47. Balsillie is een ander type man dan Steve Jobs: nuchterder en met minder marketingpraat, iemand die graag over technische specificaties praat en zijn presentaties doorspekt met technisch jargon

    Ongelooflijk; als er iets is dat Jobs de wereld heeft geleerd, of als ik eerlijk ben nog aan het leren is, is dat we van een technisch georiënteerde benadering naar een functionele benadering stappen. En dat gecombineerd met de juiste aandacht in de media én een waanzinnig businessmodel.

    Dus ja leuk hoor die specificaties van een toestel dat ergens volgend jaar uitkomt maar ik mis de functionele visie. Camera’s in een zakelijk toestel? Geen 3G?

    En welk businessmodel gaat het nou worden? Biedt RIM naast eyecandy ook een totaalpakket? Ik bedoel van mobileME tot Itunes/ appstore/ films/ boeken en ga zo maar door?

    Nee visieloos.

  48. @avdvee: helemaal mee eens! De meeste fabrikanten verkopen cijfers, Apple verkoopt een ervaring; iets dat plug&play werkt en dat je meteen begrijpt.

  49. Waar in de vergelijking staan:
    – ontwerp
    – bewegingssensor
    – software-updates (niet alleen bugfixes maar geheel nieuwe mogelijkheden)
    – verkrijgbaarheid van accesoires
    – synchronisatie
    ?????????????????????????????????
    Dan is geen twijfel mogelijk
    Zeker een vergelijking van Androidplanet!

  50. Heb zelf een galaxy tab en ipad. Ipad veel beter en handiger in gebruik…. Zekr als de nieuwe ipad komt met camera, betere processor, meer werkgeheugen. Dan owned hij alles en hij is 2x zo goedkoop als galaxy…

  51. Ze maken telkens de fout dat ze het scherm minder breed maken, erg dom! Daar slaan ze de plank mee mis. Video is een bijzaak op een tablet voor de meesten. iPad formaat is perfect voor boeken, music sheets e.d. Een muziekblad ziet er niet goed uit op een breedbeeld!

    De naam doet me de denken aan How I met your mother, en daarna Playboy! Erg slecht gekozen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.