Reacties voor: BlackBerry-ontwikkelaars stappen over naar Apple

Ontwikkelaars keren zich af van BlackBerry en ontwikkelen liever voor de iPhone. Bloomberg citeert meerdere ontwikkelaars die het wegens fragmentatie laten afweten.
Lees het complete artikel → BlackBerry-ontwikkelaars stappen over naar Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 21 reacties

  1. Ik mag het hopen voor RIM anders gaan ze langzaam aan kopje onder. Ze verkopen nu nog wel een heleboel smartphones maar dat neem gaandeweg ook af. Terwijl de telefoons helemaal niet slecht zijn! Zeker in de zakenwereld zijn ze nog steeds mateloos populair.

  2. Wie wil nu een sticker

  3. heb zelf ook een blackberry moet zeggen die dingen zuigen behoorlijk! qua functies enz is het niks vergeleken met de telefonie van tegenwoordig daarom heb ik zelf ook een iphone erbij..
    Maar hopelijk veranderd dat met de komst van de nieuwe blackberrys als er het 1 en het ander goed wordt verandert dan zie ik blackberry nog wel jaren meelopen

  4. De wereld word geiPhoniseerd.

  5. En ik ben juist overgegaan naar een BB omdat mijn android Samsung steeds vastliep. Ook het scherm van BB is tig x beter in de zon te lezen, na 3 dagen pas weer op de lader. Ik vergelijk de BB met de IPhone, stabiel toestel en tot nu toe een tevreden gebruiker. Ik heb trouwens een BB torch 9800 en gebruik hem niet zakelijk.

  6. Van een Crackberry naar een Cryphone

  7. RIM is eigenlijk al dood. Jammer voor hun. Maar als je Blackberry`s als prepaid kan krijgen en de abbo klanten steeds de Berry`s links laat liggen dan gaat het heel erg snel.

    RIM is gewoon te laat van het toetsenbord af gestapt.

  8. RIM kan het tij nog keren, als ze begin 2012 hun nieuwe QNX-gebaseerde besturingssysteem gaan uitbrengen.

    Zou dat nou echt? Weer een nieuw apparaat, nieuw OS, nieuw platform, nieuwe mogelijkheden, nieuwe problemen?

  9. Je kan niet ontkennen dat BB erg populair is onder de jongeren in NL en wellicht ook in andere delen van Europa. Dit heeft natuurlijk te maken met Ping (BlackBerry Messenger) en dat je relatief goedkoop aan een prepaid BB toestel kan komen.
    Op het moment dat Apple deze groep gaat bedienen, dus niet al te dure prepaid iPhone gaat uitbrengen + dat wij straks iMessage gaan krijgen, dan gaat het erg slecht uitzien voor RIM.
    Ik merk dat BB gebruikers iPhones erg mooi vinden, maar niet kunnen betalen. Deze groep zullen eerder overstappen naar een betaalbare iPhone.
    iPhone gebruikers willen nog niet dood gezien worden met een BB toestel en stappen niet gauw over naar een ander toestel. Alhoewel, dat doen ze wel degelijk … als een nieuwe iPhone uitkomt 😉

  10. Ik snap niet waarom blackberrys zo populair zijn bij jongeren

  11. O en ik wil nu wel een sticker

  12. Ik als jongere kan niet begrijpen waarom mensen Blackberrys verzieken boven iPhones, als ik vraag waarom koop je een Blackberry en geen iPhone dan weten ze dat ook niet, behalve dat je kan Pingen terwijl je gewoon Whatsapp hebt op de iPhone. Gelukkig komen Blackberrys vooral voor bij meiden van 14 met te korte kleding en teveel makeup.

  13. Ik denk dat als RIM geen witte blackberry op de markt had gebracht, waren ze al dood geweest. Je ziet alleen maar jonge meiden met witte blackberry’s.

  14. Haha ik heb een 9700 gehad, was nog 450 euro toen in de winkel (was in december, wilde zelf ervaren of zo’n ding nou wat is of niet) en als je dan kijk wat je voor hetzelfde geld kan hebben in de vorm van een Android-telefoon moet je wel gek zijn wil je voor een bb gaan..

    Veel mensen snappen nog steeds niet dat je met een bb alleen met andere bb gebruikers kan pingen, en daarnaast toch nog whatsapp nodig hebt voor je iOS/Android vrienden.

    Eigenlijk heb je dat BBMessenger dus voor niks, aangezien je ook gewoon kunt whatsappen met andere bb’s..

    Daarnaast heb je nog die irritante ping’s, ik stop lekker mijn simkaartje in elke willekeurige iPhone/Android smartphone en kan whatsappen met iedereen die ik nodig heb ipv weer die klotepings toe te voegen..

  15. En nog iets veel leukers voor de jonge meiden: de actie dat BBM gratis is gaat tot juli, laat die €12,50 per maand maar komen

    Ben benieuwd hoeveel er op whatsapl overgaan…

  16. in NL en rest van de EU is gek op de BB maar de rest van de wereld vind er niks aan en koopt het niet..

    I Love IPhone

  17. Bij Apple applicaties geen verassingen? Op mijn PC sluiten applicaties zich niet zomaar ineens af, iets wat blijkbaar een echte trend is bij die Apple producten.

  18. @Ahmet:

    GeWindowsPhoniseert bedoel je…

  19. Origineel geplaatst door qwerty
    in NL en rest van de EU is gek op de BB maar de rest van de wereld vind er niks aan en koopt het niet..I Love IPhone

    in Azie is BB heel erg populair, vooral in zuid-oost Aziatische landen.

  20. @Ralph: “Blackberry’s verzieken…” hihi
    De spijker op z’n kop Ralph!

  21. @Mikeymike: Inderdaad. Kom net uit Azie en iedereen loopt met zo’n ding. Apple daarentegen moet in sommige steden nog hard zn best doen om de iphone op de markt te zetten. Wel erg veel namaak daar moet ik zeggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.