Reacties voor: ‘BlackBerry Messenger komt op 26 april naar de iPhone’ [Update: Incorrect]

De gratis sms-applicatie BlackBerry Messenger komt op 26 april als app naar de iPhone. Dat vertelde een niet bij naam genoemde bron aan het Amerikaanse blog TUAW.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Maar we hebben toch al WhatsApp en Ping!!
    Zie het nut er niet echt van in…

  2. Origineel geplaatst door Roy
    Maar we hebben toch al WhatsApp en Ping!!Zie het nut er niet echt van in…

    Ik ook niet echt, zoiezo is er al een exacte kopie in de app store van BBM….de app Liveprofile.

  3. Ik zie hier het nut ook niet van. We hebben whatsapp en iedereen gebruikt die. Apple zou beter met iedereen iets afsluiten dat er 1 berichtendienst is voor alle mobiele telefoons ?

  4. Is het alleen voor iphone?
    Of ook voor ipod touch e.d.?

  5. Origineel geplaatst door Roy
    Maar we hebben toch al WhatsApp en Ping!! Zie het nut er niet echt van in…

    Meh… Ik vind WhatsApp niet zo goed/fijn als LiveProfile/BBM. Op de telefoonboek functie na, maar die heb je ook in LiveProfile.

  6. Kunnen ze niet wachten tot vrijdag..

  7. (Red.) Verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door NnN
    Ik zie hier het nut ook niet van. We hebben whatsapp en iedereen gebruikt die. Apple zou beter met iedereen iets afsluiten dat er 1 berichtendienst is voor alle mobiele telefoons ?

    Als ze deze communicatielaag integreren in Whatapp (e.d.) dan heb je nog meer dan nu een universeel middel om te communiceren. Maar ik zit inderdaad niet te wachten op nog een losse tool/ instant messenger erbij.

  9. Idd iedereen zit tegenwoordig te pingen en om diereden was ik al van plan een blackberry te kopen, maar nu dus nietmeer

  10. Dit is juist zeer goed nieuws! Heel veel mensen hebben BB en tis lastig om dan ook nog andere apps erbij te hebben, die minder presteren dan BB.

    Bovendien is t lastig dat je met whatsapp je nummer moet geven, met BB ping kan je je code geven en blijft je nummer geheim. Errug handig!

    dat duurt nog lang dat 26 april!

  11. Kan je meteen terug pingen dat diegene whatsapp moeten gebruiken, inmiddels ook beschikbaar op de bbstore.. :))

  12. @yoenoes: BBM ziet er trouwens ook erg cheap uit op de Blackberry!! maar dat is mijn mening..

  13. Jeej nu kan ik me BB gaan verkopen! 😀

  14. (Red.) Verwijderd.

  15. goed lezen:Met de app kun je gratis met BlackBerry-gebruikers berichten uitwisselen.

  16. @roy: Je telefoonnummer blijft gewoon geheim! Dus de dames geven makkelijker hun ping dan een telefoonnummer ! 🙂 Als dat geen goede reden is!! 😉

  17. Best raar dat ze hun eigen product gaan vrijgeven op een andere smartphone. Mensen kochten speciaal een BB voor ping, omdat iedereen het heeft.

    Nu ben je dadelijk niet meer verplicht aan een BB te nemen dit gaat hun klanten kosten?

    Maar voor mij natuurlijk een vooruitgang scheelt weer smsjes als dit uitkomt!

  18. (Red.) Verwijderd.

  19. Origineel geplaatst door W.A.M
    goed lezen:Met de app kun je gratis met BlackBerry-gebruikers berichten uitwisselen.

    En als je dan Ping! installeerd op de iPhone en BB !! Kan dat dan niet ?

  20. Als zij WEL een iPad versie maken ben ik voor!

    Kan er echt niet bij dat WhatsApp geen iPad versie heeft :S

  21. BB messenger is robuuster dan Whatsapp. Daarnaast heeft Whatsapp vaak kuren op de server, waardoor berichten te laat of niet aankomen!

    BB heeft dat vele malen beter op orde!

  22. (Red.) Verwijderd.

  23. (Red.) Verwijderd.

  24. (Red.) Verwijderd.

  25. Ik vraag me dan wel af of je niet een bedrag per maand moet betalen, aangezien je verbonden moet zijn met de blackberry server.

  26. (Red.) Verwijderd.

  27. Mij lijkt het me heel handig, ik heb een blackberry naast mijn iphone echt speciaal voor BBM.
    veel van mijn vrienden en werk omgeving heeft een blackberry, maar 50% heeft whatsapp.

    En om eerlijk te zijn.

    ik ben mijn blackberry een beetje zat.

    Maar is het dan niet zo dat je een blackberry ping nummer moet kopen ofzo via blackberry.

    Want BBM op de BB werkt uitsluitend met een ping nummer, of een mail adres die gekoppeld is aan een ping nummer.

  28. (Red.) Verwijderd.

  29. Is natuurlijk heel slim van BlackBerry, zodat mensen die hun producten (BlackBerry’s dus) kopen niet apart een applicatie zoals Whatsapp hoeven te installeren. Zo hoopt men bij BlackBerry dus gewoon dat iedereen BBM gaat gebruiken, ongeacht het besturingssysteem wat diegene heeft.

    Ga me helaas niet aanpassen. Ik gebruik gewoon Whatsapp en wil iemand met een BlackBerry met mij communiceren moeten ZIJ zich maar aanpassen en gewoon Whatsapp installeren op hun BlackBerry.

  30. (Red.) Verwijderd.

  31. (Red.) Verwijderd.

  32. (Red.) Verwijderd.

  33. (Red.) Verwijderd.

  34. Dit is voor het eerst dat ik iemand een EXACTE datum hoor noemen waarop een app in App Store verschijnt. Dat – en het feit dat het niet erg voor de hand ligt en een week later BlackBerry World plaatsvindt, waar dit soort aankondigingen gedaan kunnen worden – maakt dat ik hierbij denk aan een redelijk geslaagde 1-aprilgrap.

    Vorig jaar bracht een Nederlandse ontwikkelaar een BBM-app voor Windows Mobile uit, bij wijze van 1-aprilgrap. Dit lijkt erop 😉

  35. (Red.) Verwijderd.

  36. (Red.) Verwijderd.

  37. (Red.) Verwijderd.

  38. Whatsapp
    Ping
    Ebuddy XMS
    Beluga
    BBM

    Ienemienemutte…..

  39. Origineel geplaatst door Pakito
    Dit is juist zeer goed nieuws! Heel veel mensen hebben BB en tis lastig om dan ook nog andere apps erbij te hebben, die minder presteren dan BB.Bovendien is t lastig dat je met whatsapp je nummer moet geven, met BB ping kan je je code geven en blijft je nummer geheim. Errug handig!dat duurt nog lang dat 26 april!

    Completely agree
    Alleen is whatsapp wel beter dan BBM hoor 😛

  40. (Red.) Verwijderd.

  41. GE WEL DIG!!!

    De interface is weliswaar niet wauw, maar nog steeds is het zo dat 70% van mijn kennis/vriendenkring een Blackberry heeft en continu aan het pingen is..

    26 April veelstelaat!

  42. Origineel geplaatst door mr brightside
    Origineel geplaatst door RoyMaar we hebben toch al WhatsApp en Ping!!Zie het nut er niet echt van in…Ik ook niet echt, zoiezo is er al een exacte kopie in de app store van BBM….de app Liveprofile.

    Precies en merk dat deze nu up-and-coming is in Amerika omdat het geen direct gebruik maakt van mobiele nummers en net als BBM een soort van ping code krijgt.

    Dit is een van de grootste redenen dat veel mensen geen Whatsapp (willen) gebruiken op hun BB, een mobiel nummer is net iets te intiem voor iemand die je niet al te vaak spreekt.

  43. De mensen die hier whatsapp gaan zitten aanraden:
    De grootste deel van BlackBerry gebruikers weten niet eens wat whatsapp is omdat ze zelf al BBM gebruiken: De enige reden dat de meeste mensen (tieners) eigenlijk BlackBerry toestellen kopen.
    Er is geen reden om whatsapp te gebruiken wanneer de BBM voor iPhone uit is. Waarom zouden BlackBerry gebruikers nog gebruik maken van whatsapp als iPhone en Android door BIS word ondersteund?

  44. Lekker pingen

  45. (Red.) Verwijderd.

  46. BETER!!!!!

    krijg nu iedereen ook een streepjes code dan?
    Dat je elkaar kan scannen om zijn/haar pin nummer?? 😀

  47. (Red.) Verwijderd.

  48. Vind dit juist wel beter, bijna iedereen in me vrienden kring heeft een blackberry, heb er zelf ook even 1 gehad maar iPhone is toch beter,,enigste voordeel was de bbm maar als dat nu op iPhone komt is er geen reden meer om ooit meer een bb aan te raken!

  49. (Red.) Verwijderd.

  50. Groot voordeel van BBM vind ik inderdaad dat je geen nummer hoeft te geven/hebben. Verder vind ik Whatsapp mooier/fijner, maar ja, alles went.

    Hoop dat het geen fabeltje is. Een hoop mensen met BB zijn Whatsapp erop aan het zetten, maar feit blijft dat je je nummer moet delen, terwijl ik daar soms niet op zit te wachten (en toch contact wil hebben).

  51. Niet interessant. Whatsapp is multiplatform en reeds ingeburgerd in mijn vriendenkring. Waarom zou ik nog overgaan, ik zie geen enkel voordeel.

  52. @Marcel: Als je al WhatsApp op je telefoon gebruikt kun je hem toch niet gebruiken op je iPad, dat trekt WhatsApp niet.

    In ieder geval niet bij mij op mijn iPod Touch 4g, omdat ik hem al op mijn telefoon (Symbian) gebruik krijg ik een foutmelding wanneer ik hem ook op mijn iPod installeer. Kan volgens mij dus maar op 1 toestel worden gebruikt!

  53. Ik geloof niet dat deze app gratis word, of het betalen van een eenmalig bedrag moet onder gratis vallen…
    Voor zover ik weet heb je een Ping nummer nodig, wat bij BB alleen voor je desbetreffende toestel toegankelijk is, of je moest zo’n dure enterprise editie nemen. Dan mocht je als ware je ping nummer meenemen naar je volgende BB toestel..

    Dus ben benieuwd wat de maandelijkse kosten hiervan gaan worden..

  54. Mocht het waar zijn dan ben ik er blij om. Maar het zou echt een domme zet zijn van rim. De bb was oorspronkelijk bedoeld voor de zakelijke markt. Door hun ping trokken ze ook jongeren aan wat voor enorme groei zorgde. Zou toch raar zijn om iets weg te geven waarmee je onderschijdt. Dit gaat ze klanten kosten.

    Ffe offtopic heb een vraag over whatsapp er staat een knop chat en bel chat spreekt voorzich. Maar als je op bellen klikt gaat dit dan van je belminuten af??

  55. (Red.) Verwijderd.

  56. (Red.) Verwijderd.

  57. (Red.) Verwijderd.

  58. (Red.) Verwijderd.

  59. Nog zo’n lelijke app erbij (daar ga ik in elk geval vanuit). Vind Whatsapp ook al niks en ik kan er helemaal niet bij waarom die app nog nooit een makeover gehad heeft.

    Ik houd het dus bij het normale SMS en Textie voorlopig. eBuddyXMS komt niet van z’n gat, dus dat is ook een flop.

  60. @Melvin: je hebt gelijk ja. de BB is misschien net wat toegankelijker dan de iPhone qua prijs e.d.

  61. (Red.) Verwijderd.

  62. (Red.) Verwijderd.

  63. Onbegrijpelijk dat mensen WhatsApp verkiezen boven BBM. Grafisch is het allebei niet geweldig, maar wees nou eerlijk; BBM is stukken stabieler en zit technisch velen malen beter in elkaar.

    Ik ben benieuwd hoe dit gaat uitpakken.
    BBM werkt, net als de pushmail, via de servers van BlackBerry. Ieder toestel heeft een code (PIN) en is middels een speciaal abonnement aangesloten op die servers van RIM. Dit is de reden dat het zo soepel werkt.
    Ik vraag me af hoe ze de andere devices, zoals de iPhone, die niet voorzien zijn van een PIN dan aansluiten op die servers?

  64. Begin juni en nog steeds geen blackberry messenger voor iphone.

  65. Ik vind het een goede ontwikkeling. Eén app gaat toch nooit lukken omdat iedereen z’n eigen ding wil doen (en omdat een monopolie ook niet goed is). Ik vind het nu ook geen probleem om met de ene persoon via sms te communiceren en de andere WhatsApp. Een Blackberry-app kan er dan ook nog wel bij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.