Reacties voor: BlackBerry Enterprise Service-apps nu voor iOS beschikbaar

BlackBerry heeft iPhone en iPad apps uitgebracht voor BlackBerry Enterprise Service. De iOS apps bieden toegang tot je zakelijke agenda, mail en meer.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Aha, een laatste stuiptrekking van BlackBerry

  2. Geen laatste stuiptrekking denk ik – Blackberry verdient niet alleen aan de verkoop van telefoons aan consumenten. BES wordt in de zakelijke wereld door veel organisaties gebruikt en biedt iets wat Apple of Google niet kan (of wil) bieden. Ik denk dat het een slimme zet is, alleen zijn ze er een beetje laat mee. Ik vraag me af hoeveel organisaties Android en Apple devices alsnog gaan toestaan op hun BES server.

  3. Ik denk dat RIM er rekening mee houd dat het met hun smartphone-tak binnenkort wel eens afgelopen zou kunnen zijn. Door de BES apps ook voor andere, wél goed lopende platformen beschikbaar te stellen, kunnen ze in ieder geval de BES bedrijfstak in leven houden, zeker omdat ze blijkbaar iets hebben wat Apple en Google niet hebben.

  4. Wij gebruiken GOOD software, vraag me af waarin hier het verdien model is geplaatst.

  5. Ik vind het een goed initiatief van RIM, op hun eigen paarden wedden brengt ze niet veel op. Op deze manier kunnen ze hun naamsbekendheid toch proberen hoog te houden.

    Maar hoe zit het met dit?

    De Work Browser van BlackBerry biedt een vrij gebruikelijke webbrowser voor iOS, die volgens BlackBerry extra beveiligingsopties biedt als je intranetpagina’s bekijkt.

    Apple staat toch enkel toe dat de standaard webkit engine gebruikt wordt. Hoe kunnen ze dan extra features toevoegen zonder dat de app geweigerd wordt?

    Ik hoop ook dat ze local storage gebruiken want als je iedere keer na een login al je gegevens van de server moet gaan fetchen… Geen lachertje over Edge (3G/4G is nog lang niet overal beschikbaar).

  6. Ik werk zelf bij een bedrijf waar we mobile device management beheren voor een aantal grote organisaties.
    Er zijn een hoop alternatieven zoals Citrix Connect Xenmobile, Airwatch, MobiDM. Maar al deze oplossingen werken niet zo prettig als de oplossing van Blackberry. Het is een enorm prettige interface waar je toestellen op afstand kan wipen, traceren, protocollen kan doorvoeren en een Appstore kan opzetten voor werknemers waar ze enkel apps kunnen downloaden die de werkgever aanbiedt. Het verdienmodel hier in is dat elke licentie voor een gebruiker eenmalig geld kost. $99 kost een licentie die heeft een werkgever er zo uit na een paar jaar. Al die andere oplossingen bieden een licentie waar je een maandelijkse bijdrage aan betaald. Maar dus blijft betalen wat dus duurder is voor een werkgever.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.