Reacties voor: BlackBerry beveiligingssoftware Mobile Fusion binnenkort op iPhone

BlackBerry-maker RIM gaat Mobile Fusion uitbrengen voor iOS en Android. De beveiligingssoftware voor bedrijven zorgt dat je apps en software-updates centraal kunt beheren en toestellen kunt wissen en blokkeren, in een zakelijke omgeving.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Volgens mij is er al standaar in iOS de mogelijkheid voor bedrijven om iPhones te configureren naar hun eigen wensen. Het uitzetten van bepaalde functionaliteit of het verbieden van het installeren van apps van derde etc.

  2. Ik kan me niet voorstellen dat Apple RIM toegang geeft tot deze functies in iOS. Als ontwikkelaar heb je je te houden die de regels die Apple stelt, en je mag alleen de APIs gebruiken die door Apple publiekelijk beschikbaar zijn gemaakt.

    Volgens mij vallen dingen als “bepalen welke applicaties worden geinstalleerd” of “het wissen van het device” niet onder de APIs die Apple publiek beschikbaar heeft gemaakt. (zou lekker zijn: dan kan iedere developer een applicatie maken die mijn iPhone zou kunnen wissen)

  3. @Martijn: volgens mij hebben ze gewoon de functies van de “iPhone Configuration Utility” ingebouwd in hun eigen software. zodat je alles met 1 desktop applicatie doet in plaats van meerdere.

  4. @Whacko: En bedrijven onder elkaar kunnen nog steeds tot een aparte overeenkomst komen. Apple doet een goeie zaak wanneer RIM overstag gaat en iOS ook gaat bedienen, want het verstevigd zijn positie op die manier binnen het zakelijke segment, dus als tegenprestatie laten ze RIM misschien een aantal API’s gebruiken die voor de rest niet toegankelijk zijn?

    Niet alles is duidelijk op het eerste zicht 😉

  5. de “iPhone Configuration Utility”, maakt gewoon certificaten aan en dergelijke. Deze kun je zelfs naar een iPhone mailen, en als je deze dan accepteert, dan ben je gebonden aan de rechten die dat certificaat je geeft. Zulke certificaten kan je in principe gewoon met elke app maken. Ik denk niet dat daar API’s voor zijn, want er gebeurt niks op het apparaat.

  6. Maak ping beschikbaar voor de iphone en niemand koopt meer een blackberry

  7. @jerry.w: …en dan koopt niemand meer een BB, en dan is ping toch overbodig? want ping = BB en niemand heeft er een?
    Beetje onzinnig…

    Maar goed: gaat RIM ook de apps beveiligen is mijn vraag?
    Remote wipen is leuk, maar je email, agenda en contacts secure synchroniseren en beveiligen is een stuk belangrijker. Zie bijvoorbeeld de app “Good for Enterprise”, die maakt een secure container op je iDevice, waarin je mail/agenda/contacts worden gesynced. En met die app kan je ook remote wipen 🙂
    Als RIM nou “het complete pakket” zou gana aanbieden o palle platformen, dan hebben ze nog een kans op overleven… anders zie ik het somber in.

  8. Tussen de opmerkingen hier lees ik dat de ios gebruikers niet echt wakker liggen van security… zeer goed dus dat RIM hun bewezen security layer zal aanbieden aan de bedrijven die ios apparaten willen ondersteunen, want als het aan de gebruikers zelf lag…
    en ja dat gaat véél verder dan gewoon de iphone configureren en al dan niet toelaten van bepaalde apps…

  9. Origineel geplaatst door dirkuijt
    @jerry.w: …en dan koopt niemand meer een BB, en dan is ping toch overbodig? want ping = BB en niemand heeft er een? Beetje onzinnig…Maar goed: gaat RIM ook de apps beveiligen is mijn vraag? Remote wipen is leuk, maar je email, agenda en contacts secure synchroniseren en beveiligen is een stuk belangrijker. Zie bijvoorbeeld de app “Good for Enterprise”, die maakt een secure container op je iDevice, waarin je mail/agenda/contacts worden gesynced. En met die app kan je ook remote wipen Als RIM nou “het complete pakket” zou gana aanbieden o palle platformen, dan hebben ze nog een kans op overleven… anders zie ik het somber in.

    Een secure container op het apparaat alleen is niet voldoende om van ‘security’ te spreken hé, zelfde voor remote wipe e.d..
    Alle traffiek moet geencrypteerd verlopen van en naar het toestel, en als ze bij RIM ook nog eens hun efficiente compressie toepassen op ios en android apparaten, ga je ook nog eens minstens een halvering tot 1/4e van de traffiek bekomen (lees: goedkopere abbo’s voor bedrijven)

  10. Om je verkeer te encrypten kun je een VPN verbinding instellen. Deze kan je met policies verplichten. Dus dat is niet zo’n probleem.

  11. @Arthur: Klopt, wordt ook gewoon genoemd in mijn artikel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.