Reacties voor: Bixby vs Siri: (te?) veelbelovende nieuwkomer tegenover ervaren assistent

Bixby en Siri: twee slimme assistenten van Samsung en Apple. In deze vergelijking kijken we welke assistent het meest te bieden heeft en of Apple zich zorgen moet maken.

Reacties: 17 reacties

  1. Het zou goed zijn als Apple zich wel eens zorgen zou maken. Dat levert alleen maar betere producten en diensten op.

  2. @Peter: Dat doen ze ook vast wel door de S8 😉

  3. Euh gaan we terug in de tijd? Afgeronde hoeken in ons beeld ….

  4. Mijn Siri stem is na de nieuwe update veranderd…
    Meer robot achtig…
    Oude stem klonk beter

  5. Zeer eenzijdig en met grote negatieve klank geschreven info. Als of Siri zo “Ultimated” is, en Nederlands, het duurde ook ruim 3-4 jaar voor ze Nederland sprak en verstond.

    Begrijp dat jullie Apple minded zijn maar ieder ander lijkt prut te zijn in jullie beleving terwijl er veel merken zijn die ver vooruit lopen op Apple.

  6. Mmm objectherkenning met prijsvermelding … handig als je over de wallen loopt …

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door Henk
    Zeer eenzijdig en met grote negatieve klank geschreven info. Als of Siri zo “Ultimated” is, en Nederlands, het duurde ook ruim 3-4 jaar voor ze Nederland sprak en verstond.
    Begrijp dat jullie Apple minded zijn maar ieder ander lijkt prut te zijn in jullie beleving terwijl er veel merken zijn die ver vooruit lopen op Apple.

    Helemaal eens!

  9. Eens met bovenstaande opmerkingen. Je mag ook wel eens toegeven dat Samsung iets moois heeft neergezet met de S8. Als Apple liefhebber vind ik het toestel zeer nice en mogen we alleen maar hopen dat Apple ook met zoiets komt. En zo goed is Siri nou ook weer niet. De timer ermee zetten en het eredivisieprogramma opvragen is wel het maximale wat ik ermee doe.

  10. @Steve: Daar komen ze ook mee, en hij kost alleen €1099,- (meest goedkope model) 😉

    De prijs zal tot €1249 lopen

    Ik zou zeggen, op naar de €1999

    Eigenlijk ben ik puur een klager door de steeds stijgende prijzen. Als je goed nadenkt dan weet je dat je een aanzienlijk deel van je besteedbaar inkomen verband ipv besteed aan bv je hypotheek/vastgoed.

    Als je 100 bent, dan heb je denk ik 2 ton aan electronica gekocht. En sommige zijn dan heel veel geld waard.
    *Had ik mn iPhone 2G nog maar geleased hier liggen ;(

  11. Origineel geplaatst door Steve
    Eens met bovenstaande opmerkingen. Je mag ook wel eens toegeven dat Samsung iets moois heeft neergezet met de S8. Als Apple liefhebber vind ik het toestel zeer nice en mogen we alleen maar hopen dat Apple ook met zoiets komt. En zo goed is Siri nou ook weer niet. De timer ermee zetten en het eredivisieprogramma opvragen is wel het maximale wat ik ermee doe.

    Helemaal met je eens.

  12. siri blijft een beetje zo’n: mwah leuk dat het er is functie. toch gebruik ik het weleens voor het bellen van mensen, wekkers zetten en als ik heel lui ben als rekenmachine. nouja voor deze paar dingen wel leuk maar het zou tof zijn als apple ontwikkelaars veel meer ging steunen om siri veel te laten doen. hoewel, hoe goed siri of wat voor spraakassistent dan ook is. je gaat toch niet in het openbaar tegen je telefoon zitten praten (tenzij het lijkt alsof je aan het bellen bent)

  13. @harry: in mijn auto via de Apple Watch of CarPlay werkt Siri en dicteren boven verwachting goed. In gezelschap gebruik ik Siri eigenlijk nooit.

  14. @Steve: Eens! Als de vingerafdrukscanner niet op de achterkant zat was ik zo overgestap. Wat een mooi toestel!

  15. Ik gebruik Siri echt heel vaak. Thuis om de lampen te dimmen als ik op de bank zit, of in bed om m’n wekker te zetten. Ik de keuken als kookwekker. Op de racefiets om iemand te bellen, inkomende SMS te luisteren en te versturen en hetzelfde in de auto. En als je je dopjes in hebt op het werk, dan zeg ik ook “bel X”, wat veel sneller gaat dan unlocken, bellen app starten, contact zoeken en op bellen drukken. Ik ben er erg blij mee, dus zo ieder z’n ding…

  16. For the time being we can only talk in English to Bixby…
    En die heeft vast géén antwoord op: ‘Hoelang is een Chinees’. Siri weet daar wel weg mee 😜

  17. Bixby is zeker beter dan siri.
    Logisch ook zelfde ontwikkelaars die nu Siri 3.0 uit brengen.

    Wat siri kan vertellen over de afstand tussen de aarde en de maan is niet zo boeiend.

    Naar mijn mening wint samsung op alle punten met de telefoon.

    Super amolet, mooi design, goede camera, batterij duur.

    Nu maar hopen voor Apple dat ze met iets goed komen.

    Anders hebben ze de slag verloren van Samsung.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.