Reacties voor: Bit Store: onofficiële appwinkel voor Bitcoin-apps gestart

Bit Store is een nieuwe appwinkel voor Bitcoin-apps, die buiten de officiële App Store om werkt. Juridisch en technisch klopt het, zeggen de makers.

Reacties: 6 reacties

  1. Ik ben erg benieuwd naar het veiligheidsaspect. Naar schijnt kunnen ontwikkelaars van de app die je op deze manier installeert je serienummer en welke apps er reeds geïnstalleerd zijn e.d. zien.
    Nou vind ik dit niet zo erg, maar ze kunnen dus ook op afstand de iPhone locken en wipen.
    Ik wacht dus nog even met het installeren van de bitcoin wallet voordat hier meer duidelijkheid over is.

    Overigens vraagt Apple natuurlijk helemaal zelf om deze ontwikkelingen. Volledig functionerende bitcoin apps weigeren is blijkbaar niet zo slim want dan gaan de slimme jongens naar omwegen zoeken.

  2. Als het inderdaad werkt op via de enterprise distributie zal dit zo geblokkeerd zijn. Is een kwestie van de certificaten ongeldig verklaren dan wordt het niet meer geaccepteerd op iphones.

  3. Je ziet gewoon in het filmpje dat er een certificaat wordt geïnstalleerd, dus een lang verhaal geschreven voor niks..

    Zelfde principe als GBA4IOS dus.

  4. Of het gaat om niet native apps. Dus 100% webapps en dan kan Apple er bijna niks aan doen. Dat zit namelijk in safari gebakken en als ik me niet vergis hinte hij daar op in het filmpje.

  5. Ik heb de maker een tweet gestuurd:

    “@andrewtdesantis What worries me, if i install your bitcoinwallet, can you control (lock/wipe) my iPhone?”

    Zijn antwoord:

    “@Apple740 we cannot, those permissions are optional and we removed them. We can install applications via our store, that is all :)”

  6. Ze installeren een Mobile Device Management oplossing. Als je in de video even een screenshot maakt kan je het zien.
    Dat biedt de mogelijkheid om company apps te installeren. In dit geval dus ook volwaardige apps als ze zouden willen.
    Ook kunnen ze dan andere dingen doen zoals policies afdwingen (PIN bijvoorbeeld) of een overzicht opvragen van de geinstalleerde apps etc.

    Dit zal Apple niet snel blokkeren omdat deze functionaliteit ook door veel bedrijven gebruikt wordt. Wel kunnen ze waarschijnlijk evt het door apple verstrekte certificaat van deze partij terugtrekken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.