Reacties voor: BioLite Stove: koken op de camping en tegelijk je iPhone opladen

Met de BioLite Stove kun je koken op de camping en tegelijk apparaten zoals een telefoon opladen. Het apparaat komt in 2012 op de markt.

Reacties: 18 reacties

  1. Dat gaat waarschijnlijk erg traag. Een normale USB poort geeft namelijk 5 volt.

  2. Heel goed idee. Ik zit aan een kampvuurtje en dacht er net aan dat die energie (van t vuur) ook nuttig gebruikt moet kunnen worden.

    Ik zou er bijna van gaan kamperen.
    Bijna!

  3. Ik denk dat de iPhone nauwelijks bijgeladen wordt. Daar heb je nl. echt wel een krachtige bron voor nodig. Niet een 1 of 2 watt molentje. Vrees ik.

  4. Ik heb al diverse zonnecel laders voor de iPhone geprobeerd en heb ze allemaal teruggebracht. Er gaat niks boven een uurtje met de stekkerlader bij het toilet op de camping blijven wachten!

  5. @Jan-Willem: Volt = spanning het hangt niet van de spanning af hoe snel er geladen word (correct me if i’m wrong)
    Maar zoals Peter al zei zal dit natuurlijk niet zo snel zijn met laden

  6. @Maurits: Klopt. Ik was even in de war. De iPad lader heeft namelijk een vermogen van 10 watt, en een iPad laadt ook niet op met een iPod/iPhone lader. Desalniettemin zal het toch langer duren. Een normale iPod lader trekt volgens mij ongeveer 1 ampere aan stroom. Komt dus ook op 5 watt neer.

  7. ik wil niet klagen…

    Maar ik denk echt serieus, dat deze uitvinding het einde van de wereld betekent.. het is afgelopen mensen..
    Als je serieus deze onzin bedenkt en verkoopt.. !!, dan gaat het toch echt niet goed met ons..

  8. Is zo een slecht idee nog niet. Als hij groter zou zijn,mischien wel meer stroom kunnen leveren.

  9. Origineel geplaatst door Marc
    ik wil niet klagen…Maar ik denk echt serieus, dat deze uitvinding het einde van de wereld betekent.. het is afgelopen mensen.. Als je serieus deze onzin bedenkt en verkoopt.. !!, dan gaat het toch echt niet goed met ons..

    Jij hebt makkelijk praten als kindje van onze consumptiemaatschappij. Dat jij niet beter weet dan dat je aan een knopje draait om te kunnen koken en het licht aan gaat als je een schakelaartje omzet wil nog niet zeggen dat er buiten jouw veilige huisje geen mensen zijn die het wat slechter getroffen hebben he.

    Koken op hout en ander materiaal is een groot probleem, niet alleen ivm de genoemde ontbossing maar ook vanwege de rook. Vooral kinderen en ouderen lopen grote risico’s op ernstige longproblemen.
    Diezelfde kinderen (en hun moeders) kunnen bovendien vaak niet studeren, of moeten dat doen bij een walmende petroleumlamp, omdat er geen of onbetrouwbare electriciteitsvoorziening is. Beide problemen kunnen voor een groot deel worden opgelost met een vinding als deze (efficentere verbranding = minder rook en minder hout; bovendien kan er een klein lampje worden opgeladen).

    Maar blijf vooral achter je computertje zitten en het initiatief van mensen die hier iets aan willen doen “onzin” noemen terwijl je nog een koud biertje uit de koelkast open trekt.

    ps, bonustip: ga eens iets van de wereld zien.

    @Jan-Willem: iPad laadt wel degelijk op met een iPod-lader, je moet alleen het scherm uitzetten.

    @Gonny: je omschrijving klopt niet helemaal. De ventilator zorgt niet voor het leveren van de genoemde 1 a 2 watt, maar verbruikt zelf ook energie. Deze energie zal worden geleverd door een thermo-electrisch element (TE) neem ik aan.
    Dus vuurtje maakt hitte, hitte gaat naar pan en TE, TE levert stroom, stroom gaat naar ventilator en lampje / USB, ventilator zorgt voor betere verbranding, vuurtje maakt meer hitte.

  10. Juist, mensen die niets hebben, gaan hun iphone opladen.

    Ontbossing door kookvuurtjes? Mensen wordt wakker. Ontbossing is voor vlees wat wij hier eten.

  11. Origineel geplaatst door Peter
    Ik heb al diverse zonnecel laders voor de iPhone geprobeerd en heb ze allemaal teruggebracht. Er gaat niks boven een uurtje met de stekkerlader bij het toilet op de camping blijven wachten!

    Deze doet het wel kost wat maar dan heb je ook wat.

    http://www.solargorilla.eu/

  12. Origineel geplaatst door nadorst28
    Juist, mensen die niets hebben, gaan hun iphone opladen.

    Dat is wel een monsterlijke stroman die je daar opzet.
    Dit soort kleinschalige off-the-grid oplossingen (net als bijvoorbeeld kleine solar- en windinstallaties) worden in die landen natuurlijk zelden gebruikt voor een iPhone. Maar wel voor een lampje, een radio of een simpele Nokia waarmee iemand overdag levende telefooncel speelt.

    Origineel geplaatst door nadorst28
    Ontbossing door kookvuurtjes? Mensen wordt wakker. Ontbossing is voor vlees wat wij hier eten.

    Ach natuurlijk, er mag voor elk fenomeen altijd slechts één oorzaak zijn. Dat houdt de wereld lekker simpel.

    nadorst, natuurlijk worden er grote stukken regenwoud platgebrand om hamburgers te verbouwen. Ook niet fijn. Maar dat doet niets af aan het feit dat er heel veel andere plekken zijn waar de bevolking (lees vrouwen en oudere kinderen) de dag doorbrengen met water halen en (steeds verder weg) hout halen waardoor ze geen schijn van kans hebben zelf iets op te bouwen, hetzij een zaak hetzij een opleiding. En dan heb ik het nog niet over de gevolgen van ontbossing in zo’n gebied (denk aan extreme erosie en overstromingen).

    Over wakker worden gesproken.

  13. @Larss: Dit is een iphoneclub, geen wereldproblemenclub..

    Voel je jezelf niet schuldig als jij je iPad/iPhone gebruikt? Je bent zelf evengoed “een kindje van een consumptiemaatschappij”.

  14. Origineel geplaatst door Larss
    Maar wel voor een lampje, een radio of een simpele Nokia waarmee iemand overdag levende telefooncel speelt.

    Goeie reacties, Lars! Inderdaad even de bril van de consumptieboys oppoetsen… Ben ik ook, maar mijn bril was al schoon… ;-D

  15. @Larss: Het feit dat jij zo lang commentaar geeft over mijn mening die overigens met een knipoog bedoeld was.. zegt meer over jou dan over mij..,. en hee weetje wat, ik trek nog een biertje open, en jou commentaar ben ik al vergeten voordat ik em open heb,.

  16. Origineel geplaatst door Marc
    @Larss: Het feit dat jij zo lang commentaar geeft over mijn mening die overigens met een knipoog bedoeld was.. zegt meer over jou dan over mij..,. en hee weetje wat, ik trek nog een biertje open, en jou commentaar ben ik al vergeten voordat ik em open heb,.

    Hahahaha, wist wel dat alcohol slecht was voor je hersenen, maar als je na een biertje al vergeet dan was er waarschijnlijk niet al te veel aanwezig om af te sterven. En lars heeft gelijk als hij onze consumtiemaatschappij ook weer eens na laat denken

    @Lars: @ Marc: Dit gaat natuurlijk nergens meer over, we weten allemaal wel over misstanden op onze mooi aardkloot

  17. Handig voor gezinnen in ontwikkelingslanden. Ze hebben nauwelijks te vreten, maar kunnen wel hun iPhone opladen…

  18. Hier heb ik m’n hele leven al op zitten wachten ;-)) Grappig om te zien waar bedrijven opportunities zoeken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.