Reacties voor: Binnenkort ultrasn0w update alleen voor compatibiliteit iOS 4.3.1 (jailbreak/unlock)

Het iPhone Dev Team zal binnen enkele dagen een update uitbrengen voor de ultrasn0w unlock, waarmee toestellen die eerder al te unlocken waren ook op iOS 4.3.1 te unlocken zullen zijn. De update van ultrasn0w is specifiek bedoeld om compatibiliteitsproblemen die ontstonden bij het gebruik van oudere basebands (modemfirmwares) in combinatie met iOS 4.3.1 op te lossen.
Paul Pols -

Reacties: 37 reacties

  1. ik hoop dat de signal bars fix apart uit komt ook. ik heb factory unlocked iphone 4…

  2. Dus hiermee is het ook mogelijk om eerdere basebands te unlocken, zoals bijvoorbeeld bij mijn iPhone 4 met 4.1 een BB 02.10.04..?

    Het antwoord op je vraag staat in het artikel.

  3. Ik neem aan dat die baseband updates er niet voor niets zijn. Wat houdt het precies in? En welk nadeel heb je als je die niet update?

    Ik heb zelf een simlockvrije telefoon, dus het is geen issue hier. Maar ik ben wel benieuwd.

  4. Heb ook een simlockvrije telefoon. Maar vaak geeft hij een of twee streepjes weer, terwijl de beller rechtstreeks naar de voicemail gaat. 🙁
    Denk dat het simpelweg slecht bereik is van de telefoon en dat na de “update” van de signal bar de foon gewoon glashard liegt.
    Vodafone netwerk overigens.

  5. @ posttoast Deze Ultrasn0w is enkel voor mensen die te maken hebben met een simlocked iPhone, dus jij hebt dit niet nodig 🙂

    Deze unlock is enkel een kleine fix voor de oude basebands, dus GEEN nieuwe unlock voor nieuwere basebands.

    Maar mijn vraag is nu, werkt de huidige Ultrasn0w ( versie 1.2 dus ) dan met iOS 4.3 ? Is deze nieuwe fix dus eigenlijk enkel nodig als je met 4.3.1 wilt werken ?

  6. Kan ik dan een iphone 3gs met bb 06.15 en fw 4.1 upgraden naar 4.3.1 met behoud vd bb??

  7. Wanneer kan ik mijn iphone 4 nu eens unlocken? Ik heb nu al maanden een IPOD 4 ipv Iphone 4!
    Wie weet waarom dat zolang moet duren?! Ik word er helemaal tiere wier van!

  8. Sorry, heb dit een tijdje niet meer gevolgt daar ik factory unlocked ben – en kan het niet goed halen uit het artikel; is 02.10.04 op een iP4 nou wel of niet unlockbaar (na JB op 4.3.1)?
    Dank !

  9. @Paul Pols: bedankt paul

  10. hallo iedereen ik weet niet wat iedereen moeilijk loopt te doen en loopt te wachten op de ultrasn0w unlock ik draai al 1.5 dag de snowbreeze 2.5 ipsw ios 4.31 geunlockt op kpn netwerk met baseband 05.13.04
    heb ook al een iphone gedaan met baseband 06.15
    het enige wat je moet doen is eerst ultrasnow installeren vervolgens voeg je de repo cydia.pushfix.info/ toe en installeer je ultrasn0w fixer 4.3.1 en rebooten en klaar … 🙂

  11. Ik hoop dat die brute force komt want ik wil geen 06.15.0 baseband

  12. @Christophe Jacob: Ik weet dat ik hem niet nodig heb, ik vraag me alleen af wat een baseband-update überhaupt doet. Het is toch niet alleen maar om unlockers te pesten?

  13. @posttoast: Een baseband update is er eigenlijk voor 2 dingen: Het fixen van bugs en/of signaalproblemen én (wat eigenlijk voor Apple en de telefoonproviders het belangrijskte is)
    het behouden van de simlock. Apple weet namelijk ook al te goed dat er mensen zijn die hun telefoon via de “onofficieele” methode unlocken. Om dit te voorkomen, brengen ze met de tijd updates voor de baseband uit, om te zorgen dat mensen vast blijven zitten aan de desbetreffende provider.

    @aprodigy2u: Nee kijk, lees eventjes goed de tekst door, zoals al eerder in (red) werd gemeld. In de tekst staat dat dit ALLEEN een fix is voor bepaalde mensen die problemen hadden met het updaten naar een nieuwere iOS. Als het goed is kan jij al lang updaten naar een nieuwere versie van iOS met behoud van je baseband 😉 (oa. met PwnageTool en dacht ik ook Snowbreeze)

  14. @maurice: waarom is dat dan nog niet masaal aangekondigd overal en staan alle forums nog vol met vragen hierover?!

  15. Origineel geplaatst door Maurice
    @slokker: geen idee iphoneclub loopt de laatste tijd nogal achter met informatie heb hier ook over getipt maar geen reactie gekregen hier het bewijs. ik zou zeggen test het en je zult zien dat het werkt.

    hierbij wil ik wel zeggen dat ik de repo cydia.pushfix.info/ heb gebruikt en niet de repo die op spiritjb.org wordt gebruikt.

  16. Origineel geplaatst door iFeun
    Heb ook een simlockvrije telefoon. Maar vaak geeft hij een of twee streepjes weer, terwijl de beller rechtstreeks naar de voicemail gaat. Denk dat het simpelweg slecht bereik is van de telefoon en dat na de “update” van de signal bar de foon gewoon glashard liegt. Vodafone netwerk overigens.

    Vodafone raad gebruikers af om up te daten naar 4.3 omdat dit problemen geeft met hun netwerk. Heeft niks met een jb te maken.

    En ik kan bevestigen dat die ultrasn0w fix methode werkt. Word al gedaan sinds de tethered jailbreak van 4.3, dus waarom zou het nu ook niet werken

  17. @maurice: Weet jij ook of dit kan met de BB 02.10.04, want ik heb mn iPhone op dezelfde manier als jouw geupdate naar 4.3.1 via sn0wbreeze met behouden van mn BB.. Maar na die repo cydia.pushfix.info en die van spiritjb.org te hebben toegevoegd en uitgevoerd is tie nog steeds niet simlockvrij.. Weet jij wat het zou kunnen zijn?

  18. Is er al bekend of Iphone Dev Team ook met een nieuwe greenpois0n komt?

  19. Is iPhone 4 van at&t met bb 03.10.01 op 4.3.1 te unlocken met die fix dan??

    Nee.

  20. Is iPhone 4 van at&t met bb 02.10.04 op 4.3.1 te unlocken met die fix dan?

  21. Best lastig voor sommige mensen om eerst te lezen en daarna vragen te stellen……

  22. Origineel geplaatst door Snarf
    Is iPhone 4 van at&t met bb 03.10.01 op 4.3.1 te unlocken met die fix dan??Nee.

    En komt de unlock voor deze bb binnenkort nog wel uit?

  23. Ik zou zeggen, installeer gewoon de officiele Apple firmware 4.3.1 dan leer je het snelst hoe unlocken en jailbreaken werkt!!!

  24. Even serieus…. Voor degenen die nog nooit hebben ge-unlocked, ga eerst een dagje googlen en youtuben en waag je dan pas aan unlocken/ jailbreaken tenzij je 2 of 3 maanden je telefoon niet nodig hebt.

  25. Origineel geplaatst door Kees
    Wanneer kan ik mijn iphone 4 nu eens unlocken? Ik heb nu al maanden een IPOD 4 ipv Iphone 4! Wie weet waarom dat zolang moet duren?! Ik word er helemaal tiere wier van!

    Dat is dan toch je eigen schuld ?
    Had hem unlocked gekocht of icm een werkend abonnement dan.

  26. @maurice: je argument dat we achter zouden lopen wat betreft de informatie waar we over beschikken ontkracht je zelf al, al was het maar omdat je aangeeft ons de nieuwstip toe te hebben gestuurd en nieuwstips direct in mijn privé mailbox terecht komen. Maar omdat mensen zoals @slokker zich misschien afvragen hoe het zit, zal ik toch ook even meer inhoudelijk reageren.

    Laat ik voorop stellen dat we een bepaald niveau in de berichtgeving over jailbreaken en unlocken aan proberen te houden op iPhoneclub. Aangezien een brede groep lezers iPhoneclub leest voor hun informatievoorziening wat betreft jailbreaken en unlocken zouden we zelfs als we dat zouden willen niet over alles wat in de categorie “bleeding edge” uitkomt kunnen schrijven. Zoals je ook aan de comment van Tim kunt zien, levert dat namelijk onervaren gebruikers die op basis van de informatie die hier te lezen is significante risico’s nemen met hun iDevices (dit geldt specifiek wat betreft unlocken). En nee Tim, ook met behulp van de ultrasn0w fixer kan je jouw toestel niet unlocken.

    Omdat we een bepaald niveau aan proberen te houden zul je op iPhoneclub dus niet snel lezen over auteursrechtelijk inbreukmakend materiaal, niet over onofficiële bundles voor PwnageTool, niet over onbewezen claims en daardoor ook niet over de ene na de andere jailbreak- en unlockhoax. Als er geen andere oplossingen in het vooruitzicht liggen schuwen we het ook niet om de rand op te zoeken, zoals het geval was bij de GEVEY interposer, maar dat proberen we dan altijd op een verantwoordelijke manier te doen.

    In dit specifieke geval gaat het om een combinatie van onofficieel hergebruik van de (auteursrechtelijk beschermde) code van ultrasn0w, die ongetest is uitgebracht, potentieel negatieve consequenties kan hebben, maar beperkt bruikbaar (@iH8sn0w in DM: “3gs works. i4 has signal bug“) is en er op korte termijn een officiële versie zal volgen die al klaar ligt (de enige reden waarom de officiële ultrasn0w update nog niet beschikbaar is, is omdat deze wél eerst intern wordt getest).

    In minder woorden dan waar deze reactie uit bestaat had ik een artikeltje kunnen wijden aan de ultrasn0w fixer, maar ik heb hierboven aangegeven waarom we dat niet hebben gedaan. Als sommige lezers daardoor denken dat we achterlopen: het zij zo.

  27. Gewoon Dev Team in de gaten houden.
    Die geven goede info.
    Dan zoek je voor zekerheid op Youtube naar een voorbeeld instructiefilmpje en je zoekt een site met wat uitgebreidere stap voor stap instructies.
    Ik ben ook door schade en schande wijzer geworden.
    Ga niet uit ongeduld maar wat proberen want als het misgaat, kun je net als ik (anderhalf jaar geleden) je telefoon 2 tot 3 maanden in de kast leggen.

  28. Ik word helemaal gek. Ik heb een 3GS. Stom gedaan met jailbreak van 4.2.1(jailbreak) naar 4.3.1 met Redsn0w. Ging fout, dus weer teug naar 4.2.1 met Sn0wbreeze. iPhone doet het behalve belfunctie. Ultrasn0w werkt niet. Blijkt dat baseband is veranderd naar 5.16.02. Downgraden of upgraden gaat niet meer. Ik zit nu met de gebakken peren. Is er nog hoop voo mij dat mijn iPhone kan unlocken?

  29. Zeg, maar in plaats van me naar Google te sturen, kan een normaal iemand – zonder azijn in zijn nieren – me helpen bergijpen of 02.10.04 op een iP4 nou wel of niet unlockbaar is?
    En voor een ieder die dit niet wil – hou je commentaar lekker voor je, maakt geen indruk.
    Een behoorlijk antwoord wel.

    Dank!

  30. Origineel geplaatst door Nuke
    Zeg, maar in plaats van me naar Google te sturen, kan een normaal iemand — zonder azijn in zijn nieren — me helpen bergijpen of 02.10.04 op een iP4 nou wel of niet unlockbaar is? En voor een ieder die dit niet wil — hou je commentaar lekker voor je, maakt geen indruk. Een behoorlijk antwoord wel.Dank!

    Nee, deze is NOG niet te unlocken.

  31. @Paul Pols: gewaardeerd 😉

  32. @David007 – dank je wel!

  33. Eventjes wachten op de volgende firmware en dan nieuwe ronde nieuwe kansen. Meestal duurt het maar een maandje of 3.

    Origineel geplaatst door Nuke
    Zeg, maar in plaats van me naar Google te sturen, kan een normaal iemand — zonder azijn in zijn nieren — me helpen bergijpen of 02.10.04 op een iP4 nou wel of niet unlockbaar is? En voor een ieder die dit niet wil — hou je commentaar lekker voor je, maakt geen indruk. Een behoorlijk antwoord wel.Dank!

  34. @Paul Pols:

    De versie die al klaar ligt is dat om te unlocken of alleen te jailbreaken? Ik heb namelijk al vier maanden een iphone (uit amerika mee genomen begin december) maar ik kan het niet helemaal uit het stukje halen.

  35. Laatste versie alleen jailbreaken. De jailbreak heb je nodig om ultrasn0w uit te voeren maar ultrasn0w is nog niet gereed.
    Jammer dat sommige mensen mij uitmaken voor een azijnpisser als je bijdrage alleen maar positief bedoeld is om te voorkomen dat ze dezelfde beginnersfout als ik maken….. succes.

  36. @kaas: MuscleNerd zei daarover “(it will just silently skip the unlock attempt and fix only the signal bars for those users)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.