Reacties voor: Binnenkort printen vanuit Office voor iPad

Microsoft Office voor iPad krijgt binnenkort printfuncties, zodat je documenten ook kunt afdrukken.
Lees het complete artikel → Binnenkort printen vanuit Office voor iPad
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. Geklaag over de prijs van een abonnement snap ik deels wel en deels ook niet. Je hoeft niet gelijk een jaarabonnement te nemen, maar kunt ook een maandelijks abonnement van 10 euro afsluiten. Die kun je ook per maand afzeggen. Nog niet goedkoop, maar wel een optie als je de apps tijdelijk productief wilt benutten.

    Ik vind het een verademing dat met de Microsoft apps eindelijk ook complexe Word en Excel documenten in alle opzichten identiek blijven aan de documenten zoals je ze op de computer ziet. Dat heb ik met geen enkele andere alternatieve app mogen ervaren. Die converteren een complex document en laten bijvoorbeeld de layout in Word en formules in Excel op essentiële punten niet intact. Voor mijn werk kan ik met de Microsoft apps wel vooruit.

  2. In sommige situaties is het handig om zaken op papier te hebben. Al is het maar om te communiceren met de andere wereld, die niets met automatisering hebben. Bijvoorbeeld ouderen. Dus…. laat maar komen!

  3. Printen naar papier is voor mij niet nodig.
    Als ik documenten maar wel als PDF kan wegschrijven naar een cloud. Evt. Ook te email is naar klanten.

  4. Beetje off topic, heb net office voor iPhone geïnstalleerd. Maar daar moet je je aanmelden met een microsoft account. App gaat ervanuit dat je die al hebt en bied niet de mogelijkheid dat te maken. Wil de app alleen gebruiken om een doc te kunnen lezen onderweg. Waarom heb ik dan een account nodig? En als dat dan al moet, waarom kan ik die dan in de app niet maken? Zie ik ik een functie over het hoofd?

  5. Origineel geplaatst door iNick: Beetje off topic, heb net office voor iPhone geïnstalleerd. Maar daar moet je je aanmelden met een microsoft account. App gaat ervanuit dat je die al hebt en bied niet de mogelijkheid dat te maken. Wil de app alleen gebruiken om een doc te kunnen lezen onderweg. Waarom heb ik dan een account nodig? En als dat dan al moet, waarom kan ik die dan in de app niet maken? Zie ik ik een functie over het hoofd?

    je hebt een Microsoft account nodig om je documenten te synchroniseren met onedrive (voorheen skydrive) je kan een Microsoft account aanmaken op office.com of onedrive.com

  6. Kon dat dan niet?! Zo’n goede app? Bijna iedere Office-oplossing op de iPad kan dat, maar het bekendste pakket niet? Werd tijd dus 😉

    Beetje een dom smoesje om dan te beweren dat ze dat achterwege hebben gelaten omdat niemand zou printen, want dat is gewoon niet waar.

    Offtopic: waarom wordt dit een gratis app genoemd? €10 per maand is niet niks! Helemaal niet gratis dus, je kunt er helemaal niets mee zonder te betalen. Een auto gratis krijgen als er unieke brandstof van €1.000 per liter/km in moet is ook niet gratis!

    Wel jammer, ik had er wel een paar tientjes voor over gehad, maat met deze prijzen laat ik het links liggen. Genoeg goede alternatieven.

  7. Ik ben vandaag over gegaan. Heb ook meteen de onedrive in gebruik genomen. Heb nu al mijn veel geraadpleegde documenten (niet de meest persoonlijke, die zet ik toch nog niet graag in de cloud) overal beschikbaar in Word, Excel en Powerpoint. Niet meer onhandig overzetten naar Pages, waarbij dan weer een lettertype ontbreekt en de lay-out anders is. Of via zo’n third-party office-app waar ik ook nooit mee uit de voeten kon. Mocht ik toch eens vanuit de iPad willen printen (wat inderdaad maar zeer zelden zou zijn), dan kan ik dat via documenten by Readdle doen.

    Wat ik persoonlijk mis bij de MS office iPad apps is het instellen van een optioneel wachtwoord. Een iPad is echt zo’n doorgeef ding. Dan vind ik het wel prettig dat niet iedereen zomaar bij veel van mijn documenten kan komen.

    Gisteren heb ik overigens de apps gebruikt zonder Onedrive. Ik kon gewoon via de standaard Apple mail app een document openen en bekijken in Excel. Pas vandaag heb ik de koppeling met een onedrive en office365 gemaakt.

  8. Omdat de 2D scanners de winkels nog niet hebben veroverd (ja, ik winkel ook nog wel eens analoog) zal ik toch graag een barcode uitprinten. OK, die staan niet in Word maar toch.

  9. Hoi, heb het getest, je kunt alleen bestanden lezen, maar verder niets. Het is dus niet volledig te gebruiken. Dat had ik ook niet verwacht, office is een erg goede app, en hoeft niet gratis te zijn. Maar dat is het dus ook niet, want je moet fors betalen voor volledige functionaliteit. De app heet office, en niet “office reader” oid, waardoor je dus bewust op het verkeerde been wordt gezet. Ik weet ook wel dat de meeste gratis apps niet gratis zijn, maar dan krijgt men vaak wel 70-100% functionaliteit en kan men dmv inapp extra’s kopen. Deze app biedt nog geen 10% functionaliteit, dus noem het anders, of noem het niet gratis. Microsoft snapt het blijkbaar nog steeds niet. Maar ja ze zitten ook tussen twee werelden: eenerzijds de oude verdienmodellen die voorlopig nog goed werken in het zakelijke circuit, maar anderzijds hebben ze ook met veel nieuwe (zeker niet altijd eerlijke) verdienmodellen…@Gonny van der Zwaag:

  10. Bij Microsoft is niets gratis, dat zouden we toch al lang moeten weten en sorry maar voor mij geen Microsoft op mijn iPad of iPhone en printen doe ik al lang.

  11. Even een positief signaal. Gisteren is bekend geworden dat een nieuw 365 abonnement mogelijk wordt, waardoor het bedrag is verlaagd van 100 naar 50 euro. Er is nu wel de beperking van 1 pc en 1 mobiel app.

  12. @Roland: Maar wat iNick aangeeft: het blijft een beetje raar dat zo’n account verplicht is als je alleen lokaal wil werken. En het is gek dat Microsoft er vanuit gaat dat iedereen al zo’n account heeft.

  13. @Alex: De app is gewoon gratis te gebruiken, je bent niet verplicht om het abonnement af te sluiten. Alleen zul je dan voor bewerken naar de desktop moeten gaan.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.