Reacties voor: Voormalig Siri-baas vindt virtuele assistenten maar dom

Bill Stasior was zeven jaar lang hoofd van Apple's Siri-afdeling. Nu hij alweer een paar maanden weg is durft hij zijn mond open te doen en het klinkt allemaal weinig hoopvol. Assistenten hebben bijvoorbeeld erg veel moeite om stemmen van elkaar te onderscheiden. Maar doen mensen het zoveel beter?

Reacties: 24 reacties

  1. Altijd zo sneu, dat natrappen. Bovendien heeft hij zijn eigen werk niet goed gedaan….

  2. Hij heeft wel gelijk. Siri maakt er vaak een potje van, je wil niet weten hoe vaak ik snel mijn telefoon heb moeten pakken omdat Siri dacht dat ik iemand wilde bellen (terwijl ik naar het weer vroeg oid).

  3. Bij mij is Siri ook waardeloos , hij verstaat mij never nooit , spreekt nog altijd ietwat blikkerig en als ik bijv gemist kijk op de iPad dan breekt Siri plots in met iets wat hij hoorde in gemist. 👎🏻

  4. Heb alles van Apple, maar Siri gebruik ik niet. Waardeloos voor mij.

  5. Klopt… gebruik het geen eens.. zwaar irritant siri

  6. Daarom staat ook lekker allemaal uit, zeker ook irritant constante luisteren ervan.
    Ben je wat aan kijken denkt zo assistent dat je wat zegt, moet je weer snel weg drukke wat die gaat doen.

  7. Ik gebruik Siri in mindere mate, niet dat ik een ander alternatief wil gebruiken. Dat Siri reageert op dingen heb ik wel eens meegemaakt maar valt eigenlijk wel mee. Op mijn werk ligt mijn telefoon gewoon op het bureau en ingrijpen omdat hij iemand gaat bellen heb ik nog niet eerder meegemaakt.

  8. @MLVC: Een voorspelbare reactie. Denk je echt dat het personeel, hoog tot laag bij Apple vrijuit kan spreken? Get real man, allerlei subregeltjes in contracten, zwijg verboden en al zeker niet je zelf kritisch uitlaten over je broodheer.

    On topic, Siri is een gadget, leuk ten het nieuw was maar de sjeu is er vanaf. En idd zoals andere users ook al melden, ze reageert op de vreemdste momenten en soms de raarste antwoorden.

  9. Origineel geplaatst door Biscuit
    @MLVC: Een voorspelbare reactie. Denk je echt dat het personeel, hoog tot laag bij Apple vrijuit kan spreken? Get real man, allerlei subregeltjes in contracten, zwijg verboden en al zeker niet je zelf kritisch uitlaten over je broodheer.

    En je denkt dat jouw reactie niet voorspelbaar is? Hij is niet op een vriendelijke manier vertrokken, m.a.w. gewoon ontslagen, en dan is dit gewoon sneu natrappen. En dan iets afkraken waar hij jaren aan gewerkt heeft… *insert eye roll*.

    Ik gebruik Siri trouwens de hele dag door, wel in Engels (VS), maar heb er totaal geen problemen mee, ze verstaat me prima, en doet keurig wat ik van haar vraag.

  10. Ik gebruik Siri niet eens

  11. Origineel geplaatst door MLVC
    Altijd zo sneu, dat natrappen. Bovendien heeft hij zijn eigen werk niet goed gedaan….

    Misschien heeft hij wel gewoon gelijk. Niet altijd blindelings die Apple bril op houden..,.

  12. Haha sommige mensen kunnen kritiek op Apple niet accepteren en schieten meteen in de verdediging voor het bedrijf. Zouden ze daar een vergoeding voor krijgen? Trouwens kritiek op Siri van die kerel vind ik wel meevallen. Het is gewoon een simpele constatering en dit als natrappen beschouwen… “rolleyes”

    Ontopic Siri is serieus waardeloos. Als ik bij een vriend zie hoe Google werkt dan is dat een stuk beter

    Kom maar op met kritiek op Google hahaha

  13. Blij verrast ben ik dat andere fabrikanten dit toch beter doen inderdaad. Elke dag zit ik toch lekker te babbelen tegen mijn ‘assistente’ in de auto (MBUX systeem)

  14. @ACTA Est fabula: Idd. Siri komt gewoon erg tekort als je naar de concurrentie kijkt. Daarbij zijn alle assistenten erg dom. Ik hoop dat het in de toekomst verandert.

  15. Hier ook geen Siri, werkt voor geen meter. Is niets anders dan een slecht functionerende selling feature. En de complexiteit van siri shortcuts is al helemaal om te huilen.

  16. Beste Siri commando:
    “Open Google Assistent.”
    😂

  17. Siri is nog een baby’tje. Wordt opgevoed door Artificial Intelligence icm de gebruikers. Over een jaar of 5 vast een stuk slimmer.

  18. Ik gebruik het geregeld in m’n auto met carplay.
    Maar moet soms we drie keer herhalen voordat ze doet wat ik wil.

    Nee ze mogen voor mij er nog wel ff flink aan werken om het goed te krijgen. Maar dat geld net zo voor maps wat ik ook helemaal niets vindt. Het ziet er niet uit (is smaak) en veel te weinig info en vaak dingen niet te vinden.

    Dit lijkt tegenwoordig wel typisch apple.
    Iets snel uitbrengen en dan vergeten.

  19. Ik vind Siri ten opzichte van Google ook echt veel minder. Gebruik het niet meer.

  20. Vergeet niet dat Mechanical Turk slavenarbeid is!

  21. Heb Siri niet echt nodig maar kan er wel om lachen
    Het is voor mij een leuk speeltje voor als ik me verveel
    Het zou pas erg zijn dat we zonder een assistent niks zelf meer kunnen
    Vroeger had niemand een mobiel en kijk nu
    Ben wel nieuwsgierig wat dat de toekomst brengt op gebied van assistenten op je telefoon
    Zullen we er over een aantal jaren ook niet meer zonder kunnen ?

  22. Origineel geplaatst door Twan
    Beste Siri commando:

    “Open Google Assistent.”

    😂

    Hahaha, triest maar waar!
    Google Assistant is vele malen ‘intelligenter’, bredere ondersteuning voor third party apps en meerdere talen tegelijk (handig voor apps die NL taal niet ondersteunen zoals Logitech Harmony).
    Ik gebruik hier beide, Siri op iPhone en Mac’s en Google op de Sonosjes.

  23. begrijp niet dat het met de huidige technologie niet mogelijk is om b.v. siri goed te laten functioneren, nu is het echt ergelijk en kost het veel meer tijd om alles te herhalen of te voorkomen dat siri snel iemand belt wat je niet vraagt.

  24. Het punt blijft dat deze spraak assistenten nog niet goed onze natuurlijke taal begrijpen, en niet goed kunnen associëren, en dat ze meestal de context waarin een vraag wordt gesteld niet kunnen begrijpen en bepalen. Tot nu toe zijn ze puur ontwikkeld als een extra tekst invoer methode, en niet om zelfstandig te kunnen leren communiceren. Ik verwacht dat met de nieuwe neurale chips er opnieuw gewerkt gaat worden aan digitale communicatie en computer spraak.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.