Reacties voor: ‘Bijna overeenstemming over afschaffen roamingkosten in 2017’

Er is bijna overeenstemming tussen de Europese Ministerraad en het Europese Parlement over het afschaffen van roamingkosten vanaf 2017. Eerder zou al in 2015 roaming worden afgeschaft, maar de partijen werden het niet eens. Nu wel?

Reacties: 7 reacties

  1. Hoe moet ik me dit precies voorstellen? Als ik Vodafone heb, dan kan ik in alle europese landen gebruik maken van het Vodafone netwerk, maar stel ik heb een abonnement bij een kleine provider in NL dan betaal je nog steeds voor roaming (of lift je dan ook mee op het netwerk van grote provider waar ze vaak op meeliften)?

  2. Ok , roaming wordt mettertijd afgeschaft maar verwacht dan maar volop prijsstijgingen op de abonnementen want bvb bij ons in belgie zijn deze ondertussen weer duurder aan het worden.

  3. Ik vind het heel erg voor Neelie.
    Zij heeft zich 10 jaar de longen uit het lijf gelopen en zich door die vreselijke politieke leem- en bitumenlagen heen weten te boren.
    Toen ze weg was werd alles weer teruggedraaid.
    En nu kan het opeens weer wel….

  4. Pas als ik net zo veel betaal als nu terwijl ik in het buitenland internet, is deze operatie geslaagd. Ik vrees echter voor abonnementsstijgingen, lange politieke discussies en lobby van telecombedrijven. Het gaat namelijk om geld en niet om de klant. De strategie van telcoms is om de grens te zoeken van wat nog geaccepteerd wordt.

  5. Geloof er niks van

  6. Fantastisch nieuws! Zowel voor telekom als gebruiker. Iedereen die ik ken legt in het buitenland zoveel mogelijk zijn gsm uit…. Uit vrees voor hoge kosten!
    Als roaming weg is zal er dan ook à volonté gesurft en gebeld worden

  7. Ik geloof best dat dit er aan komt, maar waarschijnlijk dat het dan door de providers wordt opgepakt als: de minuten/sms/MB’s vallen niet binnen je bundel, maar je betaalt gewoon het tarief voor bellen/sms’en/interetten van buiten je bundel.

    …. Vaak zijn deze prijzen echter nog hoger dan de prijzen die we nu betalen in het buitenland.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.