Reacties voor: Bijna helft Amerikanen zegt geen 4G nodig te hebben

Onderzoek van Piper Jaffray wijst uit dat de helft van de Amerikanen geen 4G-netwerk nodig heeft. De volgende generatie iPhone ondersteunt waarschijnlijk 4G, ook de frequentie die in Nederland wordt gebruikt.
Lees het complete artikel ā†’ Bijna helft Amerikanen zegt geen 4G nodig te hebben
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 29 reacties

  1. Niet echt, 3G is nog snel zat..

  2. ik weet dat ik me al scheel ga betalen aan de iphone5 + een abbo dus 4g vind ik ook geen must…3g en gprs voldoet prima voor de apps waarmee ik data gebruik.

    Daarnaast, met al die datalimieten…hoe sneller je internet hoe sneller je bundel leeg is. met 4g zou bijv. een filmpje al heel snel gebufferd worden. En dan besluit je dat filmpje niet te kijken en probeer je nog snel op gereed te klikken maar dan is het filmpje al vooe 20 mb gebufferd. Dag Databundel.. šŸ˜‰

  3. Liever goede dekking. Buiten dat meer snelheid is beter als de kosten maar niet significant omhoog gaan.

  4. Maar 4G was toch ook goedkoper dan 3G qua verzending van gegevens ofzo? Dit dacht ik een keer te lezen op tweakers dat 4G veel goedkoper is om te leveren dan 3G (onderhoud etc) dus dan hoort het internet op je mobiel toch juist goedkoper te worden of snap ik het toch verkeerd?

  5. Anders:

    Op zich is 3G op dit moment snel genoeg aangezien het theoretisch tot zeker 28mbps zou kunnen halen. Echter door het gebrek aan bereik en capaciteit bij mijn huidige provider Vodafone haal ik gemiddeld maar 3 a 4 mbit. Als ik geluk heb 10mbit (mijn abonnement is t/m 14mbit). Naast de datalimieten moet dus eerst maar eens de dekking verbeterd worden. Al schijnt het zo te zijn dat met 4g een groter bereik behaald kan worden. Als dat ook echt zo is, dan is het zeker nuttig.

  6. Haha, onvoorstelbaar: men zit merg en bern te zage en klagen dat de snelheden niet snel genoeg zijn, men komt nu met iets zeer goeds af en nu zouden ze het niet nodig hebben?
    Youtube filmpjes en films kijken en noem maar op zal daardoor veel sneller gaan, goed zo. Ik wil 4G, hoe sneller hoe beter.
    3G is niet snel genoeg voor bepaalde zaken.
    Stel je via je phone je pc op afstand wil bedienen, hogere snelheid is echt wel aangeraden dus laat de 4G maar komen. Volgens mij hebbe vele een iPhone maar doen ze er maar weinig mee ondanks de zeer vele mogelijkheden.

  7. Ik zou graag een 4G verbinding willen hebben, maar alleen als de prijzen even duur zijn als die van 3G verbindingen.

    Echter zit je tegenwoordig weer vast aan die datalimiet, wat betekent dat als je snel internet hebt; Je sneller door je limiet heen zal zijn omdat je dan ook vĆ©Ć©l meer gaat internetten . šŸ™

  8. @joeri: Het argument zal zijn dat de telecomproviders moeten investeren in een nieuw netwerk.
    Ondanks dat het goedkoper kan zijn, zullen ze ons echter weer een flinke poot uitdraaien… As always…

  9. 3G met goede dekking is snel genoeg, alleen hier in Utrecht is 3G bij T-mobile meestal of heel slecht of niet beschikbaar, en dan wordt internet wel heel langzaam. Laten ze eerst de 3G dekking maar op orde brengen.

  10. 3G perfectioneren en in de toekomst een nationaal 4G netwerk dat door de staat wordt beheerd zodat het zo efficiĆ«nt mogelijk wordt aangepakt… Wat een droom.

  11. Origineel geplaatst door Bubbly
    3G perfectioneren en in de toekomst een nationaal 4G netwerk dat door de staat wordt beheerd zodat het zo efficiĆ«nt mogelijk wordt aangepaktā€¦ Wat een droom.

    Zo efficiƫnt als destijds met de Koninklijke Post, Telefoon en Telegraaf?

  12. 4G is echt geen must 3g is ook snel genoeg maar dan moeten ze de dekking wel veel meer gaan verbeteren er zijn nog zat plaatsen waar je het wel zou verwachten maar waar ze het gewoon niet hebben :O.

  13. De consument dacht ooit ook dat hij geen computer nodig had en vond aanraakschermen onnodig. Alsof een doorsnee consument enig idee heeft van wat 2,3,4 g is…

    De vraag zou bijv moeten zijn of hij altijd en overal de allernieuwste films in hd wil zien, voor een vast bedrag per maand.

    Dit verschil in vraagstelling / klanteninzicht maakt het succes van Apple.

  14. Heb liever dat de providers eerst maar eens zorgen voor landelijke 3G dekking welke ook niet steeds over belast is (bijv Utrecht CS in de spits)

  15. @Bubbly: Of meteen overstappen naar 4G. En dat perfectioneren, ipv eerst geld verspillen aan 3G

  16. Als 3/3,5G al nauwelijks landelijk goed en stabiel geleverd wordt, wat is dan de toegevoegde waarde van 4G?
    Laat providers hun energie en kapitaal stoppen in robuustere netwerken en een betere dekking.
    Zolang een gesprek op de A12 van Den Haag-C naar Zoetermeer, minstens 2x wegvalt, is er nog genoeg werk aan de winkel.

  17. Ik weet niet hoor… 4g is nog niet eens commercieel uitgerold… Hoezo weet dan de helft van de Amerikanen, welke vorm van 4g netwerk beter is?

  18. Net zoals mensen nooit geen mobiel bellen en internet nodig hadden. Zodra het er is gaan mensen het gebruiken en willen ze nooit meer zonder. Zoals hierboven ook is gezegd is 3G een beetje ruk qua snelheid. Op de beste kwaliteit en instant music/video streamen zit er bijvoorbeeld niet in. Door 4G wordt (beeld)bellen via internet mogelijk.

  19. Ik zit erop te wachten ja, maar het is alleen nuttig als dit beschikbaar is in mijn regio en als er een deftige dekking is. Als aan deze voorwaarden niet voldaan is, dan zit ik er niet op te wachten want dan ben ik er toch niets mee. Als 4G echter wel beschikbaar is en er is een goede dekking, dan wil ik zeker een 4G iPhone. Maar op dit moment is er dus nog geen 4G netwerk, maar misschien komt dit er heel binnenkort wel. Moeilijke vraag dus.

  20. Origineel geplaatst door Timosha
    Zo efficiƫnt als destijds met de Koninklijke Post, Telefoon en Telegraaf?

    Lijkt me een stuk efficiƫnter dan 3 of meer verschillende netwerken die los van elkaar opereren, elkaar niet kunnen opvangen en in veel gevallen zelfs de masten niet met elkaar delen.
    Als we kijken naar hoe goed het bedrijfsleven… Als we kijken naar hoe slecht het bedrijfsleven dergelijke zaken onderhoudt, zit daar maar weinig voordeel in. ProRail toont ook maar aan dat onderhoud door bedrijven gedoemd is aangezien het niet om kwaliteit, maar om geld besparen draait. Privatisering is leuk, maar niet in ons voordeel – wij krijgen geen bonus.

    Origineel geplaatst door StijnZ
    @Bubbly: Of meteen overstappen naar 4G. En dat perfectioneren, ipv eerst geld verspillen aan 3G

    Ook een optie.

  21. Ik heb kort geleden een paar weekjes van 4G mogen genieten in de VS ( Red Pocket/AT&T SIM aangeschaft).
    Was leuk om 4G bovenin te zien staan, maar voor de rest merkte ik weinig verschil met 3G thuis…..

  22. Voor een iPad lijkt het me wel handig, voor de iPhone overbodig. Maar als het even duur blijft als nu 3g is dan maakt het me niet uit natuurlijk, dan zeg ik laat maar komen.

  23. Maar ze bieden toch ook iets extra’s tov van nu? Toch ook niet raar dat ze dan wat extra gaan vragen? Ze zullen toch een heel nieuw netwerk neer moeten zetten. Beetje raar als dat niks oplevert. En kom nou niet met verhaal dat alles al te duur is. Staat hier even los van@Michel:

  24. @Radar: Het is misschien een tikkeltje sneller maar ze moeten toch wat verzinnen om meer geld op abonnementen te stapelen

  25. Sneller zou ik best fijn vinden en dan graag ook nog eens goedkoper. Ik heb eens gelezen dat 4G goedkoper geƫxploiteerd kan worden. Waar ik dat gelezen heb weet ik niet meer.

  26. Of consumenten weten wat 3g is…not!!!

  27. Gebruik bijna alleen maar WIFI, dus heb het nog niet echt nodig. En daar komt bij dat het nog wel ff duurt voordat heel Nederland om is naar de 4G…..

  28. Het is toch ook logisch dat er in het begin minder mensen zijn die 4g gebruiken. Daarom is het ook nieuw. Toen de tv nieuw was stond er ook hoogstens 1 in iedere straat. Gewoon lekker uitrollen dat netwerk!! Ik kan in ieder geval niet wachten!!

  29. Het lastige is dat de 4G business case er pas goed uitziet als er meer opbrengsten zijn dus idd de prijzen omhoog gaan.
    Echte toepassingen zijn er niet (nou ja HD Youtube op je mobiele Retina schermpje en in 1 seconde al je Appstore updates doen, proficiat zeg

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.