Reacties voor: Bijenkorf Rotterdam gaat klanten volgen met 140 iBeacons en app

De Bijenkorf gaat 140 iBeacons plaatsen in het warenhuis in Rotterdam. Ze kunnen daarmee nauwkeuriger volgen wat klanten in de winkel doen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Allemaal leuk (“je kan er alleen maar beter van worden”) maar zal uiteindelijk erg hinderlijk blijken
    Net als alle andere loyalty prigramma’s

  2. Ik ga het gewoon eens proberen ben wel benieuwd wat de meerwaarde nu is van die iBeacons en hoe ze mij daar echt op kunnen gaan servicen! De specifieke app Widgets op het lock screen in iOS 8 vind ik wel echt handig.

  3. Stimuleren jullie met dit artikel niet juist die mythes? Met iBeacons kan je namelijk niemand volgen.
    Het is hooguit een zendertje waar je app op kan reageren als je er (dicht) in de buurt komt.

    Ze zouden wel we app ook een iBeacon kunnen maken, op die manier kunnen ze je wel actief volgen. Dit is waarschijnlijk de techniek die ze gebruiken zodat de kassa de gebruiker kan herkennen.

  4. Mooie use case!

    @Stephan van Rooij: Het klopt wel wat je zegt, maar niet helemaal. Je hebt gelijk dat iBeacons op zichzelf niemand kunnen tracken. Je telefoon kan wel een signaal doorgeven op het moment dat je in de buurt komt van een beacon, dus op die manier mensen volgen. Maar als je een andere app (iPhone) een iBeacon maakt, kan ook die je niet volgen. Het iBeacon protocol communiceert maar 1 kant op.

    http://www.fosbury.co

  5. Zomaar wat rondsnuffelen is er niet meer bij in de Bijenkorf. Als je iets aanraakt wordt je direct aangesproken door een juffrouw in zo’n keurig pakje met sjaaltje. En nu dus dit. Ik voel me er niet meer vrij.

  6. Origineel geplaatst door Johan
    Zomaar wat rondsnuffelen is er niet meer bij in de Bijenkorf. Als je iets aanraakt wordt je direct aangesproken door een juffrouw in zo’n keurig pakje met sjaaltje. En nu dus dit. Ik voel me er niet meer vrij.

    Dus zet jij de functie uit. Simpel

  7. Blij om eindelijk te zeggen dat ze met behulp van onze Beacons. We wensen de Bijenkorf groot succes!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.