Reacties voor: Bezitters iPad Air 2 klagen over te dunne behuizing

Bezitters van de iPad Air klagen over een te dunne behuizing. Daardoor verschijnen er vlekken op het scherm als je hard op de achterkant drukt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 69 reacties

  1. Tsja dit zat er eens aan te komen. Ze slaan door met het te dun maken van de producten. De stevigheid wordt hierdoor echt veel minder.

  2. Dat hele gevecht om de dunste gaat nergens meer over. Die paar mm maken echt geen verschil meer uit. Kunnen we ons nu alsjeblieft focussen op betere batterijen? Dan maar weer een paar mm dikker

  3. Het goede nieuws? Laat me niet lachen hahaha

  4. Nergens last van.

  5. iPad is niet om druk op uit te oefenen.

  6. Maak hem wat mij betreft nog dunner! Mooi en licht! Ik ga er niet op staan, op zitten, er mee gooien de hond er mee laten spelen, nee, ik doe er gewoon heel voorzichtig mee. Dat levert helaas geen leuke YouTube filmpjes op. Da’s een nadeel….

  7. If you don’t like it, don’t buy it. But stop complaining.

  8. @gonny
    Als je hem een paar ons zwaarder wil maken koop je maar een lelijke case.

    Waarschijnlijk buigt hij ook wel als je hem in een tuinbroek stopt…

  9. Elk voordeel heeft een nadeel.

  10. Waarom zou je druk uitoefenen op de achterkant? Scherm zit toch aan de voorkant.

  11. Het is ook nooit goed, koop dan gewoon niks, mijn iPhone 6 is ook nog recht!!!

  12. @Willie Hautvast: helemaal mee eens wat je schrijft!!

  13. Er worden tientallen miljoenen apparaten van Apple verkocht en als die mensen hebben geen problemen mee. Ik denk dat het Apple ook een zorg zal zijn.

  14. Wat een onzin artikel. Ik typ dit vanaf de nieuwe ipad air, en die is echt erg stevig en zeker niet te dun… Ik zie geen vlekken op mijn scherm, ookal laat ik hem slechts op 1 punt balanceren. En je moet ook niet op je achterkant duwen?

  15. Ik heb op dit moment een iPad Air. En gebruik hem intensief en neem hem overal mee naartoe (lees: college, werk, trein). Ik kan me goed voorstellen dat als ik af en toe dit soort vlekken zou zien ik me zorgen zou maken dat dit permanent zou zijn.

    Persoonlijke mening: De iPad Air (1) is zo ongelofelijk licht dat ik hem voor mijn dagelijkse gebruik al te fragiel vind om zonder case te gebruiken (heb er een met bluetooth toetsenbord). De drukplekken in de iPad Air 2 laten zien dat deze tablet nog fragieler is geworden. De toegevoegde waarde van het nog dunner maken van de iPads is voor mij sinds de iPad Air (1) verdwenen.

    Ik had meer heil gezien in een grotere batterij / meer ram en standaard 32gb of hoger.

  16. Ik snap ook niet waarom tablets en telefoons steeds dunner moeten.
    Volgens mij is het gewoon een prestige kwestie onder fabrikanten wie de dunste kan maken en dat levert uiteindelijk problemen op…
    Ok, ik begrijp dat een smartphone van 4 cm dik niet wenselijk is, maar 7 of 8 mm is toch prima?
    Helemaal als alles naar behoren werkt, dat is het belangrijkste.
    Stel dat fabrikanten ooit in staat zijn om tablets en smartphones te maken die 2 mm dun zijn, zou dat dan nog fijn zijn om mee te werken of om vast te houden?
    Zou je daar nog prettig op kunnen typen en surfen?
    Ik vraag het me af.
    Ik denk dat qua dunheid de grens nu wel ongeveer bereikt is.
    Het moet ook prettig in de hand blijven liggen.

  17. Op het forum van MacRumors zitten me ook een potje azijnzeikers. Daar vinden ze bij ieder (nieuw) product wel één of meerdere dingen om over te klagen.

  18. Origineel geplaatst door ijsthee
    Dat hele gevecht om de dunste gaat nergens meer over. Die paar mm maken echt geen verschil meer uit. Kunnen we ons nu alsjeblieft focussen op betere batterijen? Dan maar weer een paar mm dikker

    Helemaal eens!! Van een betere accu was iedereen een stuk blijer geworden. Maar volgens Tim Cook is de nieuwe iPad Air 2 echt een topprodukt!! Ja ……. tuurlijk, en de accu gaat ook nog eens minder lang mee dan bij de vorige generatie. Het lijstje Apple Failures wordt inmiddels wel hééééél erg lang:
    Apple failures:

    – iOS8 dat stijf stond met bugs bij introductie (en nog steeds zijn heel veel dingen niet opgelost);
    – Mac Mini generatie die bij multicore apps trager is dan de vorige generatie;
    – Na 4 jaar nog steeds geen NL Siri;
    – Bendgate op de iPhone6;
    – Geen langere accuduur met de iPhone6 (maar wel lekker dun!!! ????)
    – Verminderde accuduur op de iPad Air 2;
    – etc etc.
    Wanneer wordt Apple eindelijk eens wakker uit zijn dromen?

  19. @ijsthee: Helemaal mee eens. Dun is echt niet fijner en blijkbaar zeker niet beter. Groter issue is batterijduur. Daar zouden de innovatie budgetten naar toe moeten.

  20. Het is toch vrij simpel lijkt me, ga het het apparaat om zo het bedoelt is. Scherm zit aan de voorzijde dus druk op de achterzijde uitoefenen is niet nodig. Wees gewoon zuinig op het dure apparaat en je hebt er veel plezier van!

  21. Hetzelfde gebeurt bij de iPhone 6. Net geprobeerd. Tja, gevolg van zo’n design.

  22. **** worden die iPads wel getest wat een idioten

  23. Onzinbericht. Dit gebeurt ook op mijn iPad 4 als ik op de achterkant druk met een vinger. Heb er daarna met een hamer op geslagen. Nu is de iPad stuk… Raar

  24. Het zou fijn zijn als er nu eindelijk een einde komt aan die “wie maakt de dunste” race.

    2mm dikker en betere batterijduur volgend jaar voor alle producten ( incl. Imac (dikte ) volgend jaar graag.

  25. Gelukkig ben ik niet de enige die zoch afvraagt waarom mensen zoveel onnodige druk zetten op die apparaten. Ik heb nog geen normale gebruiker gehoord die ergens last van heeft.

    Maar goed, als je hem onder een rijdende trein legt gaat hij ook stuk, wat een pauperkwaliteit van  zeg.

  26. Dit hele distorbation gedoe is overdreven, net zoals bendgate.

    Wie gaat er nu druk uit oefenen op zijn of haar iPad? Als je te veel druk uit oefent op het scherm van een normale Air, dan zal deze ook vervagen. Dit had ik vorig jaar ervaren doen deze net uitwas.

  27. Origineel geplaatst door Pim Duterloo
    ***** worden die iPads wel getest wat een idioten

    Ik denk het wel. Maar die worden nooit getest door apple haters. Een normale mens gaat er met enige voorzichtigheid mee om.

  28. Waarom zou je hard op de achterkant drukken?? Ga toch ook niet testen hoe sterk de voet van een wijnglas is….

  29. Sorry hoor maar dit gedoe slaat nergens op… Ga gewoon met je tablet om waarvoor die bedoeld is. Ga niet kijken hoeveel kracht je kan uitoefenen en dan vervolgens verbaasd zijn dat je zo’n vlek in je scherm hebt.

  30. Of een behuizing van magnesium zoals de Microsoft Surface. Licht, stevig en niet zo krasgevoelig dan aluminium.

  31. …kunnen “we” met z’n allen nu eens ophouden deze fijne state of the art electronic devices te verstieren en ze te gebruiken en te behandelen waar ze voor vervaardigd zijn.
    …and yet another ‘bendgate’ is upcoming.What else is new?!

  32. Ik heb dus sinds gister een iPad Air 2 en probeerde het na het lezen van dit stukje even uit. Je moet aardig wat druk uitoefenen voor je die vlek ziet. Bij normaal gebruik heb ik er absoluut geen last van. Het is voor de rest een waanzinnig mooi product, prachtig dun, geweldig scherm, geweldige prestaties!

  33. Als je dit met de iPad Air doet gebeurt het ook (net uitgeprobeerd)..maar je moet flink wat kracht zetten, iets wat je dus eigenlijk nooit zo doen onder normale omstandigheden.

  34. @Tester: volgens mij ben je niet alleen een tester, maar ook een beroeps zeiker

  35. Ik hoop dat die Tim Cook heel snel aftreed als CEO, sinds hij CEO is bij Apple gaat er van alles mis. Om de haverklap nieuwe updates van iOS precies dat ze onvoldoende kunnen testen en programmeren.
    iPhone 6 en plus die krom trekken, de iPad Air 2 die veel te dun is, Apple TV waar een zeer beperkt aanbod is en waar je nog niet eens op internet surfen en de Apple Watch bahhh das na apen van de concurrentie die bijna identiek is als de Gear Watch, en ga zo maar door.
    Tim Cook moet veel strenger optreden naar zijn medewerkers en partners zoals Steve Jobs dat deed toen waren het topproducten. Wat heeft Cook al bewezen niets hij is veel te soft voor zijn personeel. We zullen wij wel dure iPhones en iPads kopen waar het toestel zelfs verkleurd door de iPhone in je broekzak te steken. Geef toe schandalig toch van Apple voe zulke dure toestellen zou dit absoluut niet migen toch he…

  36. Elke keer dezelfde comments: “ik heb liever een dikkere iPad/iPhone met een betere batterij!”

    Guess what? Apple doet vast research en schijnbaar ben je in de minderheid met je voorspelbare reactie. Het zou fijn zijn als dat broken record commentaar eens ophield.

  37. @Pim Duterloo: Het gaat allemaal om Time To Market. Producten moeten zo snel mogelijk de markt in anders neemt de concurrentie jouw marktaandeel over. Dus helaas wordt er dan niet goed getest of men brengt bewust iets op de markt wetende dat het niet helemaal goed werkt.

  38. Ik zal een geheimpje verklappen: Als ik op de achterkant van mijn iPad 2 (zonder air) druk, zie ik dat ook gewoon aan de voorkant hahaha. Nu vind ik m’n iPad 2 met terugwekrende kracht **** :-p

  39. @euboy: +1, geloofwaardigheid compleet weg

  40. Origineel geplaatst door euboy
    Ik hoop dat die Tim Cook heel snel aftreed als CEO, sinds hij CEO is bij Apple gaat er van alles mis. Om de haverklap nieuwe updates van iOS precies dat ze onvoldoende kunnen testen en programmeren.

    Onder Jobs ging er net zo vaak wat mis.
    Ben de mensen moe die denken dat alles super was. Dan weet je of niks over apple, of korte termijn geheugen.

    Apple is alleen maar transparanter geworden onder cook en er komen zat mooie spullen uit. Fouten zullen altijd gemaakt worden.
    Maar omdat Apple zo groot is geworden zijn er meer zeikerds en haters bijgekomen.

    Onder jobs 85 tot graden wordende macbooks.
    Brekende topcases MacBook
    Videokaarten die vaak kapot gingen.
    İphone 3G en gs breuken plastic.
    Antennagate.
    Bijna alle os sen die een eerste versie hadden hadden kinderziektes.
    Ik kan zo nog wel even doorgaan…

    Ze hebben beide hun sterke kanten en er worden fouten gemaakt in elk bedrijf

  41. @Tester: Als Steve Jobs weer terug is…

  42. Dit is ook mogelijk bij een iPad 3, maar vereist inderdaad behoorlijk wat druk. Bij normaal gebruik verwacht ik dit niet, maar het kan weinig kwaad. Als je dit verschijnsel ziet moet je je misschien eens afvragen of je de iPad niet anders vast moet houden.

  43. Press-gate is geboren.

  44. Die gelul is toch echt om moe van te worden…

    Gebruik die dingen gewoon waar ze voor gemaakt zijn en je zult geen enkel probleem ondervinden.

    Waarom zou je in godsnaam zoveel druk uit moeten oefenen op de achterkant en/of zijkanten van de iPad/iPhone dat je die vlekken erop krijgt?

    Ben je boos? Leg dat apparaat neer koop jezelf een blok hout en ga daarop kneden… Of een plank en sla die dan een aantal keer voor je hoofd kijken of die dan door buigt.

    Maar doe dat niet met je iPad/iPhoen en dan achteraf klagen dat Apple daar geen rekening mee houdt.

    Dat klagen over de meest domme dingen begint ook echt extreme vormen aan te nemen.

  45. @euboy: Wat een goed doordachte analyse. Indrukwekkend.

  46. @Jelmer: ik knijp keihard in mijn 6 plus maar geen vlekken? Denk dat die eerder buigt dan vlekken geeft.

    Ach verwacht dat de volgende generatie telefoon en tablets weer wat dikker wordt en Apple met accuduur gaat promoten

  47. Wat ik niet snap is dat zoveel mensen zo allergisch zijn (geworden) tegen commentaar dat een producent van electronica krijgt.
    Komaan mannen,ok, het is er niet voor bedoeld, maar het zou ook niet mogen kunnen. Een automerk waarvan geweten is dat zijn airbags ni werken, gaat ook commentaar krijgen, terwijl een auto ook ni gemaakt is om te botsen… Dit zou topmateriaal moeten zijn, waar zo’n dingen allemaal niet aan de orde zou mogen zijn.
    En dit is niet de commentaar van een Apple hater. Hier zit iemand met Imac, ipad, iphone. En ja ik lever ook commentaar op hoe het allemaal gaat bij Apple nu. Het zijn onze centen. Wij wensen de kwaliteit van Apple, en als daarvoor die ipad/ipod/iphone nu 0,4 milimeter dikker moet zijn, wel dan is dat zo. Kwaltitiet zou, zeker voor apple, nog net iets hoger moeten liggen dan de looks.
    Ok, ze moeten er goed uitzien, maar een beetje dikker, maakt een toestel niet persé lelijker…
    En van zodra enkele mensen een probleem merken, is er ook een probleem (Dit zijn geen azijnpissers, maar mensen die ook durven zeggen als het niet goed is). Wat zou mijn job gemakkelijk worden om tegen alle mensen te zeggen, sorry je bent de eerste/enigste die daar over klaagt, dus oprotten….

    Not a hater, not a fanboy, gewoon iemand die tot nu toe tevreden was over Apple en de kwaliteit altijd als belangrijkste troef beschouw … ik blijf dus wel nog even bij men iphone 5, ipad 4…

  48. Mensen die zich nog steeds uitlaten over het buigen van een iPhone 6 (Plus), hebben echter geen verdere research gedaan.

    Uit een druk-test is zelfs gebleken dat een iPhone 6 (Plus) sterker is dan de voorgangers. En staat zelfs in de top 5 van tot sterkste smartphones op de markt, met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.

    Echter zijn er na mijn weten geen druk-testen gedaan op de nieuwe iPads dus daar durf ik geen woord over te vellen.

    On-topic:
    De druk plekken doormidden van de achterkant in te drukken, geeft me persoonlijk wel een old-skool cheapass tablet gevoel om eerlijk te wezen.

  49. Ja hoor en nu ook al een video waarop een debiel met veel kracht een iPad Air krom buigt. Je kon erop wachten

  50. Waarom druk uitoefenen op de achterkant????

  51. Net binnengehad, en gewoon vastpakken, ZONDER echt druk uit te oefenen, dus bij NORMAAL GEBRUIK, geeft toch soms dat vlekje rechts halverwege het scherm. Als je dan bewust overal gaat drukken achterop (let wel: je hoeft echt maar ZACHT te drukken) lijkt het of die vlek alleen recht, halverwege het scherm, zicht toont. De andere plekken niet of pas als je echt hard drukt (niet doen dus).

    Ik vind al die bendgate dingen etc altijd onzin, maar dit is toch wel een flinke slordigheid hoor.. Bij NORMAAL gebruik gebeurt dit al.

  52. Origineel geplaatst door Robert
    Onzinbericht. Dit gebeurt ook op mijn iPad 4 als ik op de achterkant druk met een vinger. Heb er daarna met een hamer op geslagen. Nu is de iPad stuk… Raar

    HAHAHAHA… das inderdaad raar…

  53. Origineel geplaatst door Davy
    Mensen die zich nog steeds uitlaten over het buigen van een iPhone 6 (Plus), hebben echter geen verdere research gedaan.
    Uit een druk-test is zelfs gebleken dat een iPhone 6 (Plus) sterker is dan de voorgangers. En staat zelfs in de top 5 van tot sterkste smartphones op de markt, met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.

    Echter zijn er na mijn weten geen druk-testen gedaan op de nieuwe iPads dus daar durf ik geen woord over te vellen.

    On-topic:
    De druk plekken doormidden van de achterkant in te drukken, geeft me persoonlijk wel een old-skool cheapass tablet gevoel om eerlijk te wezen.

    Doe jij dan ook maar eens research op het het forum van tweakers.
    Daar zijn genoeg mensen die ook zitten met een kromme 6 plus bij volgens hun normaal gebruik. Natuurlijk die gasten die op YouTube opzettelijk een iPhone of iPad gaan zitten buigen sporen niet en voor het zelfde geld hebben ze dat ding van Samsung gekregen om dat te doen.

    Natuurlijk gaat Apple niet meteen schuld bekennen. Was bij de vorige problemen ook niet. En ook toen hadden zij onderzoeken die lieten zien dat het allemaal onzin was.

    Maar feit is wel dat de meeste mensen allemaal een nieuwe iPhone krijgen.

  54. @Jelmer: bij mij niet hoor

  55. Onzin, ik kan de iPad met een hand vasthouden en krijg geen vlekken. Je moet echt abnormaal kracht zetten om het te zien. Net als dat gezeik van een buigende iphone. “Goh mn apparaten gaan kapot als ik ze mishandel!” Als je m op de grond gooit gaat ie ook kapot. Wat een dom gezanik zeg.

  56. Ik kan helaas dit probleem ook bevestigen. Heb vandaag een Air 2 in mijn handen gehad in de iCentre store in Hilversum en jawel, het drukpunt in overduidelijk. Er zit op die plek iets achter het scherm wat doordrukt als je de iPad vooral rechts vasthoud (wat ik doe als linkshandige). Ik vind dit probleem echt niet kunnen voor een zogenaamd highend Apple product. Ik heb hem daarom ook niet gekocht al was ik dat wel van plan. Dat zou aanvoelen als een mooie nieuwe dure auto kopen met een vette kras erop.

    Wat ik niet snap is dat Apple een product met zo’n overduidelijk probleem op de markt brengt. En wat ik ook niet snap is dat het nog in geeneen review naar voren is gekomen. Als meerdere mensen hier het melden en ik zie het ook meteen als ik het ding oppak in een willekeurige winkel dan lijkt het me een structureel probleem over de hele lijn. Ik wacht het allemaal wel af, maar in deze staat ga ik echt geen 600+ euro uitgeven aan een tablet..

  57. Wat een onzin. Eens dat die veel te dun is, maar niet storend( tot op heden). Maar je moet wel heel veel kracht zetten mocht je je vinger door het scherm willen drukken, zoals op afbeelding. En vraag me af hoe vaak je nou echt zo stevig vast zou hebben?

  58. Origineel geplaatst door Michael
    Wat een onzin. Eens dat die veel te dun is, maar niet storend( tot op heden). Maar je moet wel heel veel kracht zetten mocht je je vinger door het scherm willen drukken, zoals op afbeelding. En vraag me af hoe vaak je nou echt zo stevig vast zou hebben?

    Nou weet ik niet wat jij veel kracht vindt, maar ik drukte maar heel lichtjes met mijn vingers.

    Maar het is ook helemaal niet belangrijk wat jij wel of geen probleem vind, als ik en anderen het wel een probleem vinden is het een probleem. Uiteindelijk kost het Apple ook gewoon sales (en goede naam).

    Ik ga van de week nog wel wat meer winkels af om meerdere Air 2’s te testen op dit probleem. Als het structureel blijkt sla ik de Air 2 voorlopig over. Zoals ik al zei, voor dat geld verwacht ik een perfect product en niet anders dan dat!

    Het dunne vind ik juist wel mooi, maar dat mag dus niet ten koste gaan van de kwaliteit, zeker bij Apple niet.

  59. Wat een bullshit hebben mensen niks beters te doen. Dit heb je ook bij de ipad air eerste generatie. Je hoort niet met een harde kracht op de ipad te duwen dat is daar niet voor gemaakt. Gebruik hem
    Op een normale manier en niet zeiken !

  60. Vandaag de iPad eindelijk ontvangen. Ik heb wel licht druk uitgeoefend, echter zelf weinig problemen ondervonden.
    We geconstateerd dat het echt een super apparaatje is.

    Veel plezier ermee voor diegene die er ook één heeft aangeschaft.

    Gr. Jan

  61. Origineel geplaatst door Davy
    Mensen die zich nog steeds uitlaten over het buigen van een iPhone 6 (Plus), hebben echter geen verdere research gedaan.
    Uit een druk-test is zelfs gebleken dat een iPhone 6 (Plus) sterker is dan de voorgangers. En staat zelfs in de top 5 van tot sterkste smartphones op de markt, met de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus.
    Echter zijn er na mijn weten geen druk-testen gedaan op de nieuwe iPads dus daar durf ik geen woord over te vellen.
    On-topic:
    De druk plekken doormidden van de achterkant in te drukken, geeft me persoonlijk wel een old-skool cheapass tablet gevoel om eerlijk te wezen.

    Helaas, je hebt het verkeerd. De buigzaamheid van de iPhone 6 en 6 plus is wel degelijk een erkend probleem waar op dit moment al honderden, en over enkele maanden duizenden mensen last van zullen hebben. Het toestel buigt in je broekzak zonder dat je het door hebt, van het weekend is de mijne ook totaal onbedoeld en onverwacht gebogen en het ziet er bizar uit. Geloof me, achter de schermen bereidt Apple op dit moment echt wel een omruilprocedure voor en wordt het productieproces aangepast.

  62. Ongelooflijk om te zien dat normaal gebruik al dit soort ongewenste effecten heeft. Dat maakt de foto wel duidelijk!
    De grens van dun genoeg/ te dun is nu duidelijk wel bereikt. Bendgate of niet: mijn zoon, die erg voorzichtig is met zijn nieuwe iPhone 6 drukte waarschijnlijk iets te hard op het glas; nu hoor je een ‘tik’ geluid als je drukt op het glas, vlakbij de meest kwetsbare plek bij de knoppen aan de zijkant. Het glas zit blijkbaar niet helemaal vast meer. Reden om even langs te gaan bij de Apple Store?!

  63. Hierbij bevestig ik dat ik het probleem ook heb. Je hoeft niet eens te drukken, gewoon vasthouden in portrait mode aan de rechterkant, bij lichtjes kantelen of schudden zie je de spots verschijnen. Pure designflaw ook in de originele smartcover case zie je het. Ik denk dat ze hem in titanium moeten maken. Echt jammer dit want hij ziet er verder echt toppie uit.
    Het betreft een 128gb LTE versie space grey

  64. Heb sinds eergisteren een ipad air 2, 128GB wifi, goud, maar nergens last van.
    Vasthouden met rechterhand in portrait mode levert geen doorgedrukte vingerplekken op.
    En verder ben ik niet van plan om er idioot hard in te gaan knijpen om te zien of ze misschien verschijnen.

    Heb ook m’n wifi router meteen maar vervangen voor een AC1750 model (D-link-DIR868L) maar dan gaat het ook echt als de brandweer!
    2,5x sneller dan iPad3 (op dezelfde router).

    Geen spijt van de upgrade dus.

  65. het is niet eens drukken, maar gewoon balanceren in 1 hand aan de rechter rand. Als je hem lichtjes schudt voor de optie “herstel typen” zie het al… Echt gewoon zonde dit, ik hoop echt dat ze dit niet allemaal hebben

  66. Ja dat heb ik dus ook met mijn ipad mini, alleen moet je wel iets harder drukken dan normaal. Probleem? Nee totaal niet, dit is gewoon zo. En als je m normaal vast hebt zie je helemaal niks. Ik denk dat het wat overdreven is

  67. Bij veel reacties stel ik vast dat gebruikers gecharmeerd zijn van een merk en dat dit leidt tot blindheid voor problemen.

  68. Als je hard in je arm knijpt (of ergens anders ;-)) zie je ook vlekken. Ik ben blij met mijn iPad air 2. Gewoon blij ermee zijn, piepels.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.