Reacties voor: ‘OS X en iOS hadden meeste beveiligingslekken in 2015’

Uit een onderzoek blijkt dat Apple in 2015 heel wat beveiligingslekken te verduren had. In de lijst staan zowel iOS en OS X met stip bovenaan, al ligt het iets genuanceerder dan het lijkt.
Lars Paymans -

Reacties: 9 reacties

  1. Interessanter dan CVE vind ik de MTRE (Mean Time to React on Emergency) en transparantie als er echt kritische lekken waren. Daarop heeft Apple het afgelopen jaar vrij belabberd gedaan.

  2. Zo zie je maar dat elk besturingssysteem een lek kan hebben..

  3. En zo zie je maar dat je de waarheid behoorlijk anders kunt maken als je wat goochelt met cijfers…

  4. Pfff dit valt vies tegen. En android dan?

  5. Als iets groter word en meer bekend is worden er ook meer hacks gemaakt

    Voor linux is er nu nog vrij weinig maar stel je voor dat het op 20% van alle systemen staat dan die je daar ook meer hacks voor

  6. Zoiets “onschendbaar” bestaat niet, dus had ik dat van m’n iPadje ook niet verwacht. Maar veiliger dan… wel.

  7. Het zomaar tellen van CVEs lijkt me een vrij onzinnige bezigheid. Het laat buiten beeld hoe ernstig de lekken daadwerkelijk waren.

  8. Het gaat er ook om hoe ernstig de lekken zijn. Als er bijv. een lek in Windows wordt ontdekt worden er al tig virussen & malware voor gemaakt, bij Mac niet. Lekken in Apple Software zijn over het algemeen kleiner.

  9. Sorry, maar dit kan natuurlijk niet! Je kan niet zo maar alle CVE’s gaan optellen. Veel bugs in Windows zitten uiteraard in meerdere versies en worden dus ook in meerdere versies tegelijk gefixed. Dus je kan dat niet gaan optellen want dan tel je dubbel of drie dubbel (Windows 7, 8, 10).

    Het siert Microsoft dat ze software lang (soms wel 10+ jaar) blijven ondersteunen en gratis updates blijven uitbrengen. Daar kan Apple nog wat van leren, die brengt alleen updates uit voor de laatste versie (bij OS X incidenteel ook voor de voorgaande versie) terwijl die security bugs uiteraard ook in de voorgaande versies zitten. Denk eens aan die tientallen (zo niet honderden) miljoenen iPhone 4’s die nog in omloop zijn met maximaal iOS 7 (hopelijk al wel de laatste 7.1.2 want updaten kan sinds september 2014 al niet meer).

    Feit is gewoon dat Microsoft het de laatste jaren zeer goed doet met de security van hun producten. Het is niet voor niks dat de hoogst geplaatste Windows versie pas op de 12e plek staat, dik onder OS X en op gelijke hoogte met Ubuntu. En dat men met Windows 10 ook weer een goede stap heeft gemaakt bewijst wel dat deze pas op de 35e plek staat terwijl dit natuurlijk een doorontwikkeling is van Windows 8 maar blijkbaar toch veel CVE’s hier niet voor gelden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.