Reacties voor: BeterDichtbij laat je ‘appen’ met je ziekenhuis of dokter

Met BeterDichtbij kun je 'appen' met jouw ziekenhuis of dokter over algemene vragen of specifieke informatie. Momenteel doen er vier ziekenhuizen mee. Volgend jaar volgen er meer.
Michel Lusthof -

Reacties: 5 reacties

  1. Op algemene vragen die je via de app stelt zou je binnen 1-2 werkdagen antwoord moeten krijgen.

    Imo prijst dit systeem zich met deze termijn gelijk uit de markt. Telefonisch krijg je meteen antwoord op je vraag.

  2. Origineel geplaatst door dries6951
    “Op algemene vragen die je via de app stelt zou je binnen 1-2 werkdagen antwoord moeten krijgen.”
    Imo prijst dit systeem zich met deze termijn gelijk uit de markt. Telefonisch krijg je meteen antwoord op je vraag.

    Probleem is dat je niet per direct naar een ziekenhuis kan bellen en een arts/assistent te spreken krijgt zonder een telefonische afspraak !!!
    Laat staan een arts spreken.

  3. @Sjaak: Mijn ervaring is anders, zo zie je maar weer 🙂

  4. Hoe zit het met de beveiliging van communicatie en privacy van gegevens in deze app?

    Data privacy is een hot topic in de Healthcare sector in NL, maar weinig organisaties hebben het écht in de grip. Vraag mij daarom af hoe dat bij deze app zit.

  5. @Rik: Beste Rik, terechte vragen stel je over de beveiliging en privacy. Belangrijke onderwerpen en zeker in de Zorg!

    Bij de ontwikkeling van de BeterDichtbij dienst gaat veel aandacht uit naar een zo veilig mogelijk systeem. Er zijn diverse technische en organisatorische maatregelen hiervoor genomen. Ook wordt het systeem op reguliere basis op veiligheid getest door een externe partij.

    Qua privacy, de dienst wordt ingezet door de deelnemende ziekenhuizen. Alleen deze ziekenhuizen (en bij medische zaken alleen jouw eigen zorgteam) hebben inzage in de informatie die je als consument/patiënt deelt. Er wordt ook geen medische informatie op je eigen telefoon opgeslagen.

    Daarnaast lopen de artsen niet rond met hun eigen mobiele telefoon voor de BeterDichtbij dienst maar sluiten we aan bij de reeds intern aanwezige processen en systemen. BeterDichtbij zelf heeft nooit inzage in jouw gegevens, dit blijft bij je eigen ziekenhuis en arts.

    Hopelijk hebben we hiermee je vraag kunnen beantwoorden. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor meer vragen: 030-27 39 216 of info@beterdichtbij. En heb je goede ideeen, suggesties voor ons horen we deze ook altijd graag!

    Met vriendelijke groet,
    Team BeterDichtbij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.