Reacties voor: Betaalde apps succesvoller op iOS dan op Android

Betaalde apps doen het op iOS veel beter dan in de Android Market. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlandse bureau Distimo. Zij keken naar het aantal apps dat in de top 10 stond.
Lees het complete artikel → Betaalde apps succesvoller op iOS dan op Android

Reacties: 37 reacties

  1. Androidapps zijn lelijk, daarvoor wil niemand betalen. Plus dat android illegaal gekopieerde Apps toelaat.

  2. Toch logisch, iPhone apps zijn kwalitatief beter t.o.v. de zelfde Android Apps.

    mensen die een iPhone kopen weten wat ze er mee kunnen doen en hoe simpel de App Store werkt, installaties heel simpel. Gebruiksgemak wint het van de copy&paste gemak. Android Store loopt ver achter ook al worden de smartphones veel verkocht.

    Jammer Google, stekker uit de market store dan en opnieuw beginnen?

    Mijn HTC is gelukkig verruild voor een iPhone4.

    Hardware doesnt beat another phone without quality Apps and customer friendly operating systems! You can upgrade to all highest specs, but at the end, what will you do with it without developers!

  3. Als ik een android app wil die betaalt is zoek ik op google naar de naam en download hem gratis… Niet omdat ik er het geld niet voor over heb, maar simpelweg omdat ik het betalingssysteem niet snap en niet vertrouw… Bij apple krijg je het gevoel dat het systeem stabiel is en het is makkelijk om een account te maken met creditcard etc. En je krijgt natuurlijk de indruk dat je gegevens volkomen veilig zijn, wat ik bij android niet heb. Daarom is de app store veel winstgevender dan de android market

  4. @Gosat: dit slaat echt werkelijk nergenst op

    @jerry.w: dat gaat ook nergenst over, omdat het een groen uiterlijk heeft in plaats van grijs?

    een van de grootste redenen is, dat het betalingssysteem gewoon alleen creditcards accepteerd, en dat willen/hebben de meeste mensen gewoonweg niet, als ze nou niet zo lomp zijn en er een ander systeem aan toevoegen loopt het een stuk beter. er is niks mis mee, er zijn supermooie apps, zowel op android als op iOS en het is echt niet zo: owh het is geen apple komn we gaan het zwart maken -_-

  5. ja maar het kan ook door het lelijk uiterlijk, en slecht zoekbare android market komen. op je mobiel kun je haast niks zien

  6. Android app’s zijn inderdaad niet zo mooi als iOS app’s en games. En 90% van de app’s in market is rommel. Heb 6 maanden een Samsung Galaxy S gehad en ben mede doordat ik de app’s en games vrij waardeloos vond ben ik overgestapt naar iPhone. Heb er nog geen seconde spijt van. Betere app’s en iOS werkt veel fijner dan het android besturingsysteem.

  7. Origineel geplaatst door Gosat: Androidapps zijn lelijk, daarvoor wil niemand betalen. Plus dat android illegaal gekopieerde Apps toelaat.

    Goeie tekst Gosat. Een beetje genuanceerd reageren is kennelijk een brug te ver voor jou.

  8. No suprise when you can download a full version of angry birds for example with ads , which you remove with adkill , makes no point in buying the version without ads , same with whatsapp its free on android but not on ios which is not fair seeing as the whatsapp on android is ad free and the same as ios , ios users get ripped off because we have more expensive phones or because to develop an app on ios is not free as it is on android , so until apple stop being tight fisted with devs android will always be cheaper

  9. Iphone bezitters, zijn rijker dan mensen met een b telefoon daar komt dat van.

  10. @Muppel: Gosat heeft ergens wel een punt… ik probeer het genuanceerd te brengen: zelfs “the big guys” weten niet wat ze aan moeten met het ui op android (kijk hier)

    zelf koop ik graag in de app store, ik vind het makkelijk en de apps kosten minimaal (ook aanbiedingen jagen is een hobby geworden :P)

  11. Android heeft ook meerdere plekken waar je het vandaan kunt halen en zijn niet alleen gebonden aan 1 plek! Verder ziet bijv angry birds er op de androidtoestellen net zo uit hoor gosat

  12. Origineel geplaatst door Marc
    Iphone bezitters, zijn rijker dan mensen met een b telefoon daar komt dat van.

    Nee jij bent gewoon een klein verwend kind dat zen Iphone heeft gekregen voor sinterklaas.

  13. Ik koop altijd een ITunes kaart maar dat heb je niet op android

  14. Ik zie hierboven allemaal flutredenen.
    Het komt simpelweg door de verschillende doelgroepen van beide telefoons.

    Iphone en ipads zijn volop te vinden bij zakenmensen en rijkere gezinnen. Terwijl android volop in de overige groepen zijn weg heeft gevonden. Neemt niet weg dat android geen zakelijke klanten heeft, Maar dit is wel de voornaamste reden.

    En stiekem is het natuurlijk ook zo dat je bij Apple het gevoel krijgt dat je waar krijgt voor je geld.

  15. Origineel geplaatst door HTC
    Ik koop altijd een ITunes kaart maar dat heb je niet op android

    Hier zit zeker wat in.. en kan me dit goed voorstellen

  16. Dat is toch logisch, een betaalde android app is heel makkelijk gratis te krijgen.

  17. Logisch als elke betaalde android app heel makkelijk gratis te krijgen is

  18. Elke iphone app is ook makkelijk gratis te krijgen, ik heb een android telefoon en een ipad ik vind ze allebei even goed en hebben hun eigen kwaliteiten. En dat gezeur welke beters is, wat een onzin de fabrikanten lachen erom. Als jij maar tevreden bent dat is het belangrijkste.

  19. Wanneer je geen geld hebt voor een iPhone heb je het dus ook niet voor het aankopen van app’s

  20. @Yassin:

    Yassin jongen, jij geeft de grootste flutreden, gefeliciteerd! Rijkere en zakenmensen?? Hehehe, meeste die ik ken met een iPhone zijn echt geen rijkere mensen of zakenlui hoor.
    Als je alles gratis kan krijgen waarom zou je er dan voor betalen? Al die apps kun je zo makkelijk gratis krijgen bij android

  21. @anon:

    nou nou nou meneer , gevoelige snaaR? wahaha

  22. @Daejjjjjji

    Allereerst bedankt voor de felicitatie.
    Dan volgt nu een uitleg waarvan ik dacht dat niemand m nodig had maar helaas is er toch weer één lutser die het grote plaatje niet kan zien.

    De meeste mensen die jij en ik kennen zijn inderdaad van lichte tot zwaardere mate fanboys die zo nu en dan de ontwikkelingen volgen en graag elke maand een nieuwe iPhone/iPad zien.

    Kijken we naar waar het percentage zakelijke gebruikers en hogere inkomens dan zie je dat deze veel hoger liggen bij Apple. Mede door de prijs maar vooral ook door de kwaliteitsreputatie. Zoals ik al zei, het gevoel dat je waar krijgt voor je geld.

    Android heeft in tegenstelling tot jou WEL zn research gedaan en is zijn weg gaan gaan graven bij de overige doelgroepen. Waar dus inderdaad mensen graag dingen gratis zien ipv betaald.

    Dus, beste Daejjji,
    Mocht je de volgende keer willen reageren doe dan je bewering op basis van wat feiten in plaats van alleen naar je vriendenkring te kijken.

  23. @Yassin Zouli:
    Bedankt Yassin helemaal met je eens

  24. Nou yassin! Laat mij de feiten en bronnen maar even zien waar duidelijk is dat rijkere mensen de iPhone nemen en zakenlui! Punt 1 mag niemand dat bijhouden, derhalve zijn die feiten er dus niet en daarom zijn ook jouw feiten je eigen AANNAMES… Niks meer en minder! Dus ga gerust verder me je zogenaamde feiten, maar is gewoon duimzuigerij van je!

  25. @Yassin Zouli:

    uiterste duimzuigerij!

  26. Verbaast me niets. Betaalmethodes bij Apple bevallen mij ook meer, iTunes-gift cards vindt ik veel fijner dan een extra toeslag op je telefoonrekening.

  27. Bij Android is het verhoudingsgewijs ook veel makkelijker om betaalde apps gratis te krijgen dan bij Apple. Wat ook een rol speelt denk ik is dat Android door veel meer ‘jongeren’ wordt gebruikt, en de jongeren die een iPhone gebruiken zullen hem denk ik 9/10 keer gejailbreaked hebben. Jongeren hebben gewoon weg veel minder geld uit te geven dan volwassenen. En dit is ook logisch.

  28. Nou nou wat zijn we allemaal weer vel tegen elkaar XD morgen weer mooi weer mensen.

    Maar op basis van dit bericht denk ik:

    “Stel je toch eens voor, dat ook Android gebruikers opeens allemaal zo slim werden dat ze op iOS over zouden stappen, hoe de verkoop van spellen dan verloopt”

    Jong, oud, rijk of arm daargelaten, de meeste mensen nemen geen iPhone of iPad omdat ze om 1 of andere reden gewoon geen Apple product willen hebben.
    De discussie heb ik allang opgegeven, maar heb in de afgelopen 2 jaar nog maar 1 iemand horen antwoorden op de vraag:

    “En zou je ooit nog een andere telefoon nemen? Of terug naar Windows of een andere tablet?”

    Het antwoord is tot op heden op die ene persoon na ohh en een 2e (terug van iMac naar Windows laptop om zakelijke redenen) nog elke keer, na maar liefst 2 tiende seconde na te denken: “NEE! Nooit!”

    Betaalpas of CC, wil je dit niet hoe makkelijk is de GiftCard! En om nu voor 0,79 of een paar €’tjes illegaal te gaan downloaden, daar kan ik met mijn hoofd niet bij.
    Zoals het door Apple bedacht wordt, zo makkelijk mogelijk, dat het voor iedereen te begrijpen is zo makkelijk heb je een betaalde account of een account voor de GiftCard en ben je gewoon sneller geneigd die paar euro’s neer te leggen voor een game of App.

    Voor de Android lezer: doe geen moeite, ik hoor je graag wanneer je bent overgestapt, dan begrijp je het pas.

    Dus natuurlijk verkoopt de AppStore meer Apps dan andere stores, ik denk dat dit ook niet snel wordt ingehaald.

  29. Nou vooruit dan maar, ik zal op Daejji en zn hulpje Rudy ingaan.
    Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het even kan. Ik hoop dat je ook zin heb om te lezen. Want de volgende feiten kunnen als uitputtend worden ervaren.

    ”Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat wanneer het inkomen toeneemt, de bereidheid om de geavanceerde apparaten van Apple te kopen groter is. Ongeveer 20% van de mobiele gebruikers heeft een inkomen dat groter is dan 70.000 euro. Bijna 45% van de eigenaren van een iPad/iPhone valt in die categorie. De iPad/iPhone wordt dus relatief veel gekocht door consumenten in de hogere inkomensgroepen.”

    En of dat niet genoeg is Daejji, is er ook nog eens het volgende zeer grappige fenomeen:

    ”Onder andere de iPad heeft een positieve werking op de complete productlijn van Apple, waarbij vermoedelijk niet het apparaat maar vooral het besturingssysteem veel invloed lijkt te hebben. Van alle consumenten die nog geen iPhone of iPad hebben geeft 25% aan dat zij een iPhone willen aanschaffen. Van de consumenten die op dit moment al wel een Apple product hebben geeft meer dan de helft aan dat ze een iPhone willen gaan kopen. Hiermee wordt duidelijk hoezeer blootstelling aan iOS, het besturingssysteem op de apparaten, leidt tot een verslaving aan de programmatuur van Apple.”

    En tot slot mijnheer,

    ”Volgens analist Charlie Wolf van Needham & Company is het aantal verkochte Macs aan bedrijven in het eerste kwartaal van dit jaar met 66 procent gestegen. Die groei is ‘significant’ groter dan de groei bij andere pc-verkopers die actief zijn in de enterprise-markt. De gemiddelde groei bedroeg namelijk ‘maar’ 4,5 procent.
    Grote bedrijven

    Opmerkelijk genoeg was de meeste groei afkomstig van zeer grote bedrijven. In de categorie ‘erg grote bedrijven’ bedroeg de toename van verkochte Macs 94,7 procent. Bij ‘grote bedrijven’ was dat 75,5 procent, terwijl middelgrote bedrijven 58,1 procent meer Macs afnamen dan een jaar eerder. ”

    Afgezien van deze laatste citaat (waarvan de bron CIO is) zijn de feiten gebaseerd op onderzoek van Nielsen. (http://nl.nielsen.com/site/index.shtml)

    Dit zijn maar een twee bronnen van de velen die onderzoeken doen naar producten en hun doelgroepen en natuurlijk de bijbehorende inkomens.

    Zodoende onstuimigen, wil ik jullie vragen je eigen duim in de mond te nemen en te zuigen tot je in slaap valt.

    Ennuh ik wil je vragen nooit, maar dan ook nooit meer zomaar te roepen dat niemand niet onderzoek mag doen naar de samenhang van inkomens en producten.

  30. VIndt de meeste reacties zowiezo onzin ..

    -Android: App World downloaden > Alles gratis -.-”
    -Apple: App Store > Gratis of betaald + veilig gevoel bij betalen + iTune cards ..

    Mocht je bij Apple ook gratis willen dan maar Jailbreak .. maja .. niet iedereen doet dat dus kopen ze het vandaar dat apple betere marketing heb met app’s .. en neem aan dat Developers dat ook wel zien ..

    p.s. niet dat ik apple fan .. maar apple werkt toevallig gewoon goed ..

  31. Ik heb een iphone en een lg optimus speed, voor mn iphone koop ik sneller iets dan voor mn lg omdat t slecht geregeld is om überhaupt te kunnen betalen in de androidmarket! Je moet een creditcard hebben en oh ja géén mastercard(wat zo ongeveer iedereen heeft die een credit
    card heeft) je kunt ook geen android giftcard kopen of via paypal betalen.. kortom drama!! Dus zo gek is t niet!

  32. @Yassin Zouli:

    Leuk allemaal, maar we hebben het hier over de consumenten! Logisch dat als een bedrijf een iPad neemt het dan zakelijke gebruikers zijn…
    Al die miljoenen die een iPhone met abbo nemen of net als ik een iPhone los kopen! Daarvan weten ze het inkomen gewoon niet…

  33. @Daejji:

    jonge jonge, heb nou ook kloten, en geef hem gelijk

  34. Kijk ik heb mn iphone gejailbreakt omdat cydia nogal veel handige dingen bevat dat apple er zeker in zou moeten doen! Zoals biteSMS t werkt perfect! Je hoeft niet helemaal naar sms te gaan om te antwoorden, nee het komt gewoon in een klein schermpje. En wat ik leuk vindt is om je slide op je homescreen te veranderen. Maar goed.
    Ik denk dat je bij de app store een try bevore you buy moet hebben .. K heb vaak genoeg gehad dat je iets koopt en het dan niet veel voor stelt..
    Maar idd je cc instellen op apple werkt perfect!

  35. Android is zowiezo al achterhaald. Is een beetje als internetten per minuut.

  36. Origineel geplaatst door Marc
    @Daejji:jonge jonge, heb nou ook kloten, en geef hem gelijk

    Euh..Yassin je hebt gelijk. Zo beter?
    Maar waarin heeft hij gelijk..als ik zeg dat ze bij Apple niet weten wat de inkomens zijn van de mensen die een iPhone hebben dan klopt dat toch?
    Of moesten jullie allemaal doorgeven aan Apple/provider wat jullie verdienen per maand??
    Kortom, hoe weet Apple of wie dan ook wat de iPhone bezitters verdienen dan???
    En kom nou niet met een lullig steekproef onderzoekje waar 50 man aan meededen.
    Het is heel simpel..heb jij of ik doorgegeven wat je verdient toen je je iPhone ging halen???
    NEEEEEE, dus HOE WETEN ZE HET DAN??

  37. Een van de belangrijkste redenen is natuurlijk gewoon dat er voor Android veel meer gratis apps beschikbaar zijn. Dat is aan de ene kant goed, want je hebt als consument meer keuze om voor een betaalde app te kiezen of voor een gratis variant, maar tegelijkertijd ook gevaarlijk, omdat op Android de kwaliteit van de apps minder gewaarborgd is. Dat laatste is een probleem voor Android, want de gebruiker zal geneigd Android als platform de schuld te geven van de slecht presterende apps.

    Bedenk trouwens ook dat populaire apps als Angry Birds en Whatsapp voor Android (nog) gratis zijn.

    En ja, dat je op Android minder makkelijk kan betalen zal ook een rol spelen. Overigens kun je met een mastercard wel gewoon aankopen doen in de Android market, dat is geen enkel probleem

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.