Reacties voor: Betaalapp Florin stopt ermee, nieuwe betaalverzoeken niet meer mogelijk

Betaalapp Florin houdt ermee op. De app om betaalverzoeken aan te maken en rekeningen te delen, stopt per direct. Maar Florin is niet de enige betaalapp die ermee ophoudt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Joh leuk even de entrepreneur uitgehangen. Kan jou het schelen.

    De life cycles van dit soort initiatieven (“oplossingen” voor problemen die nooit bestaan hebben) worden wel steeds korter.

    Ik heb al mijn vrienden en kennissen al lang in het adresboek van de betaalapp staan.

  2. @Gabor: In 1976 hadden ook twee jonge ondernemers een leuk initiatief voor een niet bestaand probleem ze noemde het “Apple Computer 1”.
    Al hun kennissen en vrienden vonden het een nogal nutteloos apparaat want ze hadden al rekenmachines.

  3. An other bites the dust.
    Ik doe niet eens meer mee met dit soort one day fly apps. Ik zeg: over op Apple en Android Pay. Klaar.

  4. Hmm, hun waren geloof ik een van de eersten met dit idee, maar zoals je zo vaak ziet kopiëren de grote banken dit, al waren ze daar niet altijd succesvol in… Zo had ING eerst hun betaal-app Twyp, welke ook beschikbaar was voor niet-ING klanten. Helaas had Twyp te weinig naamsbekendheid en werd het al vrij snel ingehaald door ABN’s Tikkie en ING die de functie in de eigen bank-app stopte. Daarnaast kwamen 1-voor-1 de andere banken zoals KNAB, BUNQ, SNS & RABO ook met een soortgelijke functie, wat helaas Florin eigenlijk overbodig maakte… jammer, maar zo gaat het wel vaker in de tech/fintech markt.

    Het wachten is eigenlijk op de volgen (r)evolutie, en dat is dat het bedrijf achter IDeal, Currence, zelf met zo’n app of dienst komt en het dus voor alle banken mogelijk gaat maken dat klanten direct iDeal transacties tussen rekening kunnen uitvoeren, want alle banken gebruiken nu nog een tussenrekening om geld direct voor de ontvanger beschikbaar te stellen, ipv dat de betaling direct je eigen iban gebruikt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.