Reacties voor: Stappenplan voor betagebruikers: updaten naar iOS 9 final

Wil je op 16 september iOS 9 installeren, maar zit je nog op de beta van iOS 9 of iOS 9.1? Je leest hier wat je als betagebruiker moet doen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 50 reacties

  1. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik denk dat het verwijderen van het iOS 9 Beta Profile ook werkt en je weer terugzet op het stable-kanaal.

  2. Geld dit ook voor publieke beta-gebruikers?

  3. Als er toch een update voor de Golden Master verschijnt, heeft Apple op het laatste moment alsnog veranderingen doorgevoerd. Wij rekenen hier echter niet op.

    Dat zou dan heel spijtig zijn. In de iOS 9 GM uit het Developer Portal loopt de klok bij veel gebruikers (wereldwijd) 1 minuut 57 seconden voor.

    Ja, ik weet dat er gebruikers zijn die beweren die bug niet te hebben. Daarom een verwijzing naar een topic op het Apple Developer Forum.

    Omdat ik de bug zelf heb op vier (4) toestellen (64-bits) heb ik ook een bug report ingediend (rdar #22643734). In iOS 9.1 Beta 1 is de bug opgelost.

  4. Als ik een met een schone lei wilt beginnen kan ik toch mn iphone via itunes hestellen en IOS9 installeren? Daarna de backup terug zetten.

  5. Misschien ook even melden wat er gebeurt als je beta-gebruiker blijft? Blijf je dan stil staan op 9.1 of blijf je beta-updates ontvangen?
    (Het bevalt met nu eigenlijk prima met 9.1)

  6. Origineel geplaatst door timosha:
    Dat zou dan heel spijtig zijn. In de iOS 9 GM uit het Developer Portal loopt de klok bij veel gebruikers (wereldwijd) 1 minuut 57 seconden voor.

    Ja, ik weet dat er gebruikers zijn die beweren die bug niet te hebben. Daarom een verwijzing naar een topic op het Apple Developer Forum.

    Omdat ik de bug zelf heb op vier (4) toestellen (64-bits) heb ik ook een bug report ingediend (rdar #22643734). In iOS 9.1 Beta 1 is de bug opgelost.

    je kan tijd toch gwn zelf goed instellen?

  7. ik krijg elke keer als ik m’n telefoon ontgrendel de melding dat er een nieuw iOS 9 betaversie is, maar bij updates staat niks.

  8. Vraagje uit de kantlijn van het onderwerp.
    In het verleden vielen updates van de TV3 vaak samen met iOS updates. Er was sprake van dat die ook na de aankondiging van de 4 nog (tenminste) een update zou krijgen. Is er al enig idee of dat ook woensdag wordt, of pas als de 4 ook echt te koop is voor normale stervelingen?

  9. Heb ios 9.1 beta kan ik niet gewoon beta profiel verwijderen en dan woensdag gewoon update naar 9.0 echte ????

  10. De website waar naar verwezen wordt van Elite, wordt al maanden niet geüpdatet. Het laatst bekende iOS bestand dat je daar kan downloaden voor bijvoorbeeld iPhone 6 is iOS 8.3……

    De tijd die vooruit loopt, daar blijven de meningen over verschillen. De een heb het wel de ander niet.
    In mijn geval, iPhone 6 (iOS 9 GM), iPad Air (iOS 9.1 beta) en OS X El Capitan GM lopen exact hetzelfde, gecheckt met zo’n atoom gestuurde klok.

    De iPhone 6 en iPad mini van mijn vrouw (beide op iOS 8.4.1.) lopen exact het zelfde als mijn idevices .

    Hoe dan ook, het is en blijft een apart geval.

    Zo zijn er ook problemen met Watch OS2 GM, vooral een accu leegloop probleem.
    Wat enigszins helpt is alle instellingen en inhoud wissen van de Watch, opnieuw pairen en instellen als nieuw apparaat.

    (voor wat betreft de AW. Mocht je het Watch OS2 GM seed profiel nog op je Watch hebben, checken via Watch App, Algemeen, helemaal naar beneden “profielen”, dan kan je die gewoon verwijderen, dan voorkomt toekomstige probleem met updaten).

  11. Ik gebruik de publieke beta. Kan ik ios9 dan op de normale manier downloaden?

  12. Ik hoop echt dat de GM van morgen nog wat updates heeft want heb nu al zoveel bugs in de GM van afgelopen dinsdag gevonden dat ik bijna de 9.1beta wil gaan installeren want die draait eigenlijk nog soepeler dan de GM versie.

  13. Kan je er eigenlijk van uit gaan dat de 9.1 bèta al het goeie uit de GM of de officiële release van 9.0 heeft?

  14. Je kan toch gewoon herstellen ? Dan download iTunes toch gewoon de recensie iOS !

  15. Ik zie eigenlijk geen reden om te downgraden. Sinds 9.1 beta draait mijn 4S super

  16. Origineel geplaatst door F1WilliamsJeff
    Ik hoop echt dat de GM van morgen nog wat updates heeft want heb nu al zoveel bugs in de GM van afgelopen dinsdag gevonden dat ik bijna de 9.1beta wil gaan installeren want die draait eigenlijk nog soepeler dan de GM versie.

    In iOS 9.1 Beta 1 zit nog één (1) ambetante bug. In iOS 9.0 GM zitten nog regressiebugs die in iOS 8.0 weer opgedoken zijn.

    En dan is er nog iets. Ik ben absoluut geen “batterijfetischist”. Maar op een iPhone 5s met iOS 9.1 Beta 1 merk ik toch dat die duidelijk langer op een acculading werkt.

  17. @Jasper: ikook. Dit was omdat er de ios 9.1 beta stond maar ik heb nu het profiel verwijderd en het blijft er staan. Zwaaaaar irritant.

  18. Kan ik als ik de IPSW van iOS9 download en installeer wel gewoon de Back-up van de beta (9) terugzetten?

    Over het batterijgebruik: viel me zwaar tegen in ios9, slurpte acculading. Nadat ik safari in iCloud uitzette was het weer prima, haal nu soms 2 volle dagen met normaal gebruik.

  19. Heb nu public beta 9.1 erop, op 16-9 iPhone herinstalleren met ios9 kan toch gewoon? “Schone installatie”

  20. @Jasper: ja, ik ook, echt hinderlijk

  21. Ja goede vraag laatste ik heb ook 9.1 maar kan ik terug naar 9 de echte update???? Woensdag graag ser ant🤗

  22. @barry: dat lijkt mij ook. Gewoon herstellen en update terugzetten. (Heb dan wel een icloud update van vóór iOS 9.1

  23. Ik draaide met mijn iPhone 6 op public beta 9.1, gisteren mezelf afgemeld van de Public beta system en iPhone herstelt. draai nu weer op 8.1.4 maar krijg wel weer een melding dat ik 9.1 public beta kan downloaden? Huh?!

  24. @barry: gister GM geinstalleerd over 9.1 beta. Kon backup 9.1 niet terugzetten. Dus je moet een 9.0 of oudere backup hebben.

  25. Ik maak geen back-up, hoef geen back-up terug zetten. Dus schone installatie volstaat dan toch?

  26. Ik heb een Iphone 5. Welke update moet ik gebruiken? GSM of Global?
    Alvast bedankt

  27. @barry: yep, werkt prima bij mij de GM. 6 werd warm met 9.1 wacht wel op 9.4 of zo. Succes

  28. Krijg je met de GM een update naar bijvoorbeeld 9.0.1 OTA?

  29. Origineel geplaatst door Harvey
    Krijg je met de GM een update naar bijvoorbeeld 9.0.1 OTA?

    dit vraag ik me namelijk ook af

  30. Niks te klagen over 9.1 beta dus geen enkele reden om naar 9 GM te gaan.De standby tijd op mijn 6plus is nu zo belachelijk goed dat ik in het begin nog dacht dat de resterende accuduur verkeerd werd weergegeven.En nog geen bugs tegen gekomen, wat ook wel relaxed is.

  31. iOS9 GM draait prima, maar bevat zo links en rechts nog wel wat kleine bugs (bv Siri kan met ‘open ‘ geen enkele app vinden). Hoop dat de officiële versie deze bugs eruit heeft gehaald, dus ga ik zeker ‘upgraden’ naar de laatste versie. Ik denk zelfs dat als je met je GM een herstel doet binnen iTunes, hij de officiële iOS9 gaat downloaden en installeren. De releasenummers zijn namelijk niet gelijk…

  32. Origineel geplaatst door Knarf
    iOS9 GM draait prima, maar bevat zo links en rechts nog wel wat kleine bugs (bv Siri kan met ‘open ‘ geen enkele app vinden). Hoop dat de officiële versie deze bugs eruit heeft gehaald, dus ga ik zeker ‘upgraden’ naar de laatste versie. Ik denk zelfs dat als je met je GM een herstel doet binnen iTunes, hij de officiële iOS9 gaat downloaden en installeren. De releasenummers zijn namelijk niet gelijk…

    Volgens mij wel hoor…

  33. Origineel geplaatst door jordy
    De website waar naar verwezen wordt van Elite, wordt al maanden niet geüpdatet. Het laatst bekende iOS bestand dat je daar kan downloaden voor bijvoorbeeld iPhone 6 is iOS 8.3……

    Inderdaad, Elite is zwaar verouderd! Bas, jammer dat je dat niet eerst gecheckt hebt. https://ipsw.me is wel actueel.

  34. @Barend: Ik gebruik de iOS 9 public beta en krijg elke keer de popup over de nieuwe versie (9.1) op het beginscherm. Het verwijderen van het beta profiel (onder Instellingen > Algemeen) heeft helaas geen invloed, ook niet na het opnieuw opstarten van de iPhone. Ik had me al afgemeld voor het beta-programma. Ik vrees dat ik de popups moet wegklikken totdat ik maandag de reguliere iOS 9 kan installeren. Terug naar een vorige versie zou ik afraden, omdat je Notities dan niet meer werken (deze zijn geconverteerd naar een nieuw formaat in iOS 9).

  35. Op apple.com staat geen datum meer. Maar “najaar 2015”.
    Ik hoop toch echt dat iOS9 morgen al te downloaden is!

  36. @AmirIHz: is dat alleen voor Mac? Na het uitpakken ziet ie bestand niet

  37. Als er toch een update voor de Golden Master verschijnt, heeft Apple op het laatste moment alsnog veranderingen doorgevoerd. Wij rekenen hier echter niet op.

    Origineel geplaatst door timosha
    In de iOS 9 GM uit het Developer Portal loopt de klok bij veel gebruikers (wereldwijd) 1 minuut 57 seconden voor.[…] In iOS 9.1 Beta 1 is de bug opgelost.

    Ik heb deze bug ook nog in 9.1 beta, tijd loopt inderdaad voor op de actuele tijd http://time.is

  38. Word helemaal gek van de iOS 9 beta! Het ziet er leuk uit maar mijn telefoon is in een halve dag leeg en word loeiheet tijdens gebruik! Had gehoopt dat je gewoon heel simpel kon updaten naar iOS 9 vanaf 16 september. Wat een drama om die 2e optie uit te voeren op een Windows pc trouwens…

  39. Ik draai nu op 9.1 (iPhone 6) en dat bevalt zeer goed: batterijduur Is zeer goed en de tijd klopt ook….eigenlijk niks mis mee.
    Beter dan de pb’s die ik hiervoor gebruikte.

  40. Had de 9.0 GM, nu bezig met update download 9.0. GM wordt dus vervangen

  41. Sorry voor de noob vraag. Maar voor een Duitse Iphone moet ik dan de gsm of de global update hebben?
    Alvast bedankt.

  42. @Mark: Bij mijn iPhone 5C (wel gewoon in Nederland gekocht) werkte uitsluitend het ipsw bestand voor iPhone 5C ‘Global’, dus niet ‘GSM’

  43. Lekker dan, reservekopie van 9.1 is niet beschikbaar voor 9.0. Ga ik weer een maand terug in de tijd. Oké ik ben stom geweest om die beta’s te installeren, maar een reservekopie van 9.1 moet toch ook gewoon beschikbaar zijn voor 9.0…

  44. .. is al opgelost

  45. Nee!! Ik heb methode 1 gevolgd, heb een reservekopie gemaakt van te voren maar nu kan hij deze reservekopie nergens terugvinden en moet ik terug naar september 2014. Help!

  46. Ik draaide op de laatste beta van iOS 9 en kon gewoon de update uitvoeren via instellingen op de iPad.

  47. Erg bedankt Bastiaan!

    Dankzij jouw stukje ben ik nu van de iOS beta af -zonder- gegevens te verliezen. Als ik de guide van Apple had gevolgd zou ik een twee manden oude backup terug moeten zetten en veel data kwijt zijn.

    Wat ik nog mis in het overzicht zijn deze twee:

    – Unenroll: Wanneer moet je het doen, wat gebeurd er dan?
    https://beta.apple.com/sp/betaprogram/unenroll
    Doe je het niet, blijf je gewoon weer beta’s krijgen namelijk.

    – Wat te doen met OSX10.11 beta. Bij een unenroll stap je daar ook uit. Ook hier laat apple je al je data kwijtraken sinds een oude backup. Hoe kan je dat voorkomen?

    Kan je hier iets mee?

  48. @Barend: nee dit werkt niet hij blijft gewoon de beta gebruiken

  49. Het is me gelukt!
    IOS 9.1 beta public naar IOS 9.0
    zonder probleem.

    IPSW gedownload voor IP5s
    deze via Alt+zoek update in itunes

    gewoon laten doen…..

    IP start op en gewoon alle apps er nog in NIKS KWIJT! ; -) hell yeah baby!

    gewoon zo doen,
    geen schrik hebben heren, dames.

    Groeten.
    Ömer Tuygun

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.