Reacties voor: Bestaande abonnees T-Mobile mogen gratis 4G-netwerk gebruiken

Alle abonnees bij T-Mobile mogen gratis het 4G-netwerk gebruiken. Wel wordt de snelheid beperkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 45 reacties

  1. Kijk, daar kunnen Vodafone en KPN nog wat van leren!

  2. Kan ik wel met mijn iPhone 4 op een 4g netwerk?

  3. Naaaice! Eindelijk eens service.

  4. @Yuma: Nee dat gaat niet. De iphone 5 heeft alleen 4G
    edit: net te laat :p

  5. Vodafone moet dit ook doen! Beetje oneerlijk…

  6. Ik hoop dat Tele2 dat ook gaat doen! Is nl. ook op T-Mobile netwerk..

  7. KPN en Vodafone gebruiken enkel in bepaalde drukke gebieden een iPhone 5-ondersteunde frequentie.

    en

    T-Mobile zegt de uitrol van het 4G-netwerk dit najaar te beginnen, beginnende bij Amsterdam en omliggende gebieden.

    Is dit niet exact hetzelfde? Het lijkt mij stug dat KPN en Vodafone nooit het 4G netwerk zullen gaan uitrollen in de rest van Nederland. T-mobile begint ook gewoon op de plekken waar KPN en Vodafone momenteel al 4G ondersteunen.

    Of gaat T-mobile dit anders aanpakken dan KPN en Vodafone?

  8. Stiekem toch weer blij met mijn T-mobile. Was zeker de komende jaren nog niet overgestapt naar 4g vanwege de ,waarschijnlijk, dure abonnementen. Toch wel blij dat ik er kosteloos op vooruit ga.

    Hulde aan T-mobile

  9. Consumenten zijn zo kortzichtig. T-mobile zegt; bestaand klanten mogen gebruik maken van het 4G netwerk, maar op een lagere snelheid. De andere providers doen dit niet.

    Klopt, Vodafone heeft de algemene snelheid verhoogd zonder 4G naar 28,8 mbps. Dus zonder een 4G abonnement kun je daar gebruik van maken. Uit eindelijke het zelfde als T-mobile, maar wordt het op een andere manier gecommuniceerd. + Probeer op het Tmobile netwerk maar de ‘normaal’ snelheid te halen.

  10. Origineel geplaatst door kevin
    Ik hoop dat Tele2 dat ook gaat doen! Is nl. ook op T-Mobile netwerk..

    Nope, ze zijn een prijsvechter.

  11. Origineel geplaatst door Juwlez
    Consumenten zijn zo kortzichtig. T-mobile zegt; bestaand klanten mogen gebruik maken van het 4G netwerk, maar op een lagere snelheid. De andere providers doen dit niet.

    Klopt, Vodafone heeft de algemene snelheid verhoogd zonder 4G naar 28,8 mbps. Dus zonder een 4G abonnement kun je daar gebruik van maken. Uit eindelijke het zelfde als T-mobile, maar wordt het op een andere manier gecommuniceerd. Probeer op het Tmobile netwerk maar de ‘normaal’ snelheid te halen.

    Bij geen enkele provider haal je de beloofde snelheid!
    Dus laatste zinnetje is beetje naïef!!?

  12. Blijf het vreemd vinden.3g is gewoon op veel plaatsen niet eens aanwezig of zeer slecht.Dat kunnen ze schijnbaar al niet oplossen

  13. allemaal leuk en aardig, maar ze kunnen beter eerst zorgen dat er OVERAL 3G is, dan beginnen met 3G. met TM had ik bv in hartje utrecht en amsterdam nooit 3G… gelukkig is vodafone hierin een stuk beter (en dat is niet bedoeld als reclame)

  14. Lol als of je “NORMAAL” kunt internetten met tmobile. Al is het gratis dan had ik het nog niet gemomen.

    Maar wel goed van ze ze proberen ten minste goed in het nieuws te komen. Maar zonder resultaat voor de klanten.

  15. Origineel geplaatst door kevin
    Ik hoop dat Tele2 dat ook gaat doen! Is nl. ook op T-Mobile netwerk..

    Tele2 gaat zelf een 4G netwerk opzetten. In tegenstelling tot T mobile doen ze dit wel op 800mhz, geen iphone 5 ondersteuning dus.

    Los van dat, ik zou eerst maar eens afwachten hoe de dekking van t mobile wordt. De grote jongens kiezen niet voor niks voor de 800mhz band, betere dekking en doorgang in gebouwen. Leuk dat het nu kan bij T Mobile maar de volgende iPhone indersteund toch zeker wel de 800mhz band.

  16. Origineel geplaatst door Flugeltje
    Het lijkt mij stug dat KPN en Vodafone nooit het 4G netwerk zullen gaan uitrollen in de rest van Nederland.

    Had KPN niet al aangegeven dat ze op termijn juist in afgelegen gebieden 4G wilden gaan aanbieden ipv vaste verbindingen?

  17. Goede actie. Ook heel begrijpelijk gezien Tmob met 3G capaciteit kampt sinds jaar en dag. 4G heeft meer capaciteit en is veel schaalbaarder, daarbij ook een veel lagere latency. Je gaat dus al snel het gevoel krijgen dat het sneller is.

    Nadeel van 1800Mhz is wel dat je meer masten nodig hebt, dus de uitrol is veel intensiever dan die van KPN en Vodafone die met een veel kleiner aantal masten toch landelijke dekking weten te bereiken.

    Maar zodra alle masten staan kan het 3G netwerk more or less uit, waar KPN en Vodafone dan weer te weinig capaciteit hebben gezien veel minder masten per regio.

  18. Het is weer een dikke adder.
    een gratis F1 wagen beloven maar wel begrenzen op 20km per uur.

    beetje jammer

  19. Leuk, maar wat heb je nu aan 4G als de snelheid niet dat van 4G is? Win win voor T-Mobile dus.

  20. @Flugeltje: KPN en Vodafone rollen ook landelijk uit, maar op een frequentie die de iPhone 5 niet voor 4G gebruikt. Kortgezegd betekent dit dat je de iPhone 5 landelijk voor 4G kunt gebruiken in 2014 bij T-Mobile, iets dat bij Vodafone en KPN wel zal kunnen.

    Ondersteunt de iPhone 5S de 4G-frequenties van KPN en Vodafone, dan zullen ook deze providers 4G bij de iPhone bieden. Maar de iPhone 5 zal landelijk enkel bij T-Mobile werken.

  21. Is dat nou nodig die 4G.
    3G is toch snel genoeg voor een iPhone, iPad of welk device dan ook.

  22. Met mijn iphone 4S heb ik gewoon 4G in Amerika.

  23. 3G bij T-mobile is niet landelijk dekkend. Wat kan ik dan van 4G bij deze provider verwachten. KPN heeft gewoon een dekkend en goed werkend 3G netwerk. Ik ben nog klant van T-Mobile maar ga daar snel weg.

  24. Waarom al dat gezeur?
    je krijgt de 4G snelheid voor de prijs van 3G, dat zal dan niet volledige constante snelheid zijn dat ze vermelden maarja wat wil je?
    Trouwens die RED abbo’s gezien van Vodafone? Verschikkelijk duur!
    Goede zaak T-Mobile.

  25. @Tintin: @KvdLinde: De vraag is eerder: wat win je met geknepen 4G boven (niet landelijk dekkend) 3G
    Waarschijnlijk niks, anders hadden ze wel aangegeven wat het snelheids & dekkings verschil is…

  26. Ik snap dat voor t-mobile klanten geknepen 4g veel beter klinkt als 3G h+ van Vodafone maar ik ben benieuwd wat er in de praktijk sneller is.

    Daarbij komt ook dat ik nu al gebruik maak van h+ en dat 4G hier nog jaren gaat duren,

  27. @GastonM: tmobile zit niet op de 800mhz en deze heeft veel beter bereik vooral binnenhuis ook, dus ze vissen toch weer naast de boot gedeeltelijk.

  28. Origineel geplaatst door GastonM
    Kijk, daar kunnen Vodafone en KPN nog wat van leren!

    KPN heeft tenminste een behoorlijke dekking, daar kan T mobile nog wat van leren. Ik heb privé t mobile en voor werk KPN. KPN heeft altijd dekking en een snelle data verbinding. T mobile laat het soms midden in de stad afweten. Ik vraag me af of dat met 4g gaat veranderen.

  29. Hier nooit problemen met TM en 3G. Mooi dat 4G standaard voor TM abonnees beschikbaar komt! Hopelijk nog meer gemak van op m’n iPhone5. Kan je btw zien aan een icoon o.i.d. dat je verbonden bent met 4G? Waar nu 3G staat wellicht?

  30. @Harry: Waarom heb jij prive een T-Mobile abo. Waarschijnlijk omdat jij liever je geld in je zak houdt. Dan mag het denk ik ook wel minder… Ik heb ook T-Mobile en wat dan als ik soms geen 3G heb is lekker belangrijk zolang het me maar niet teveel kost. Als je graag overal 3G wilt hebben neem dan prive ook Vodafone of KPN

  31. Origineel geplaatst door Arjen
    Hier nooit problemen met TM en 3G. Mooi dat 4G standaard voor TM abonnees beschikbaar komt! Hopelijk nog meer gemak van op m’n iPhone5. Kan je btw zien aan een icoon o.i.d. dat je verbonden bent met 4G? Waar nu 3G staat wellicht?

    Gevonden: Bij 4G dekking komt er LTE achter de carriername te staan. Ipv huidige 3G icoon dus. 4G icoon bestaat ook, maar werd al op iPhone 4S getoond (die geen echte 4g ondersteunde, maar HSPA op het AT&T netwerk). 4G icoon zit dus tussen 3G en LTE in.

  32. @Arjen: Er staat dan “LTE”, als het goed is.

  33. @jan: Ha, dat dacht je.
    In Amerika wordt HSPA (hier gewoon 3G) ook 4G genoemd. Marketingtrucje. Je zat gewoon op 3G

  34. Ach, als het 4G net zo traag of niet werkend is als het 3G netwerk van T-Mobile, dan is dit wederom vooral leuk in theorie. Ik ben heel blij dat ik weg ben bij die club. En altijd en overal snel 3G internet heb van Vodafone!!!

  35. Hmm, wat men vergeet is dat Apple middels een update van iOS de 4G/LTE ondersteuning kan uitbreiden, daar het louter een kwestie van software/firmware is wat bepaald op welke 4G frequenties de iPhone 5, iPad 4de generatie en iPad Mini kan draaien. Apple heeft dit met iOS 6.1 al deels gedaan, op iOS 6 wat met de iPhone 5 mee kwam werd toen maar een beperkt aantal LTE banden ondersteund, 6.1 schroefde die ondersteuning op.

  36. Net als de new iPad en de iphone 5 zijn niet geschikt voor 4g!!!!

  37. @Bastiaan Vroegop: Een ietwat late reactie, maar ja, Lufthansa biedt onderweg geen WiFi: je bedoelt waarschijnlijk in je reactie van 12.01 uur, dat KPN en Vodafone in 2014 geen landelijke dekking bieden voor de iPhone 5. Dit in tegenstelling met T-Mobile.

  38. T-mobile heeft nog niet eens een goede dekking op het 3G netwerk in het centrum van Utrecht. Ik werk op de Croeselaan. Nada, noppes niks 3G. De losers!

  39. Sigaar uit eigen doos, debiele T- Mobile: ”Voor bestaande abonnees wordt echter de snelheid beperkt”
    Deze groep heeft er godvrr voor gezorgd dat zij hier vaste grond kregen de afgelopen 15 jaar!

    Dag F**k-Mobiel!

  40. Origineel geplaatst door Bastiaan Vroegop
    @Flugeltje: KPN en Vodafone rollen ook landelijk uit, maar op een frequentie die de iPhone 5 niet voor 4G gebruikt. Kortgezegd betekent dit dat je de iPhone 5 landelijk voor 4G kunt gebruiken in 2014 bij T-Mobile, iets dat bij Vodafone en KPN wel zal kunnen.Ondersteunt de iPhone 5S de 4G-frequenties van KPN en Vodafone, dan zullen ook deze providers 4G bij de iPhone bieden. Maar de iPhone 5 zal landelijk enkel bij T-Mobile werken.

    Kijk, dat is nog eens een duidelijk verhaal!

  41. Sorry maar Telfort is KPN net werk 😉

  42. Origineel geplaatst door Juwlez:

    Nope, ze zijn een prijsvechter.

    KPN net werk

  43. Origineel geplaatst door Mrbabbel
    Blijf het vreemd vinden.3g is gewoon op veel plaatsen niet eens aanwezig of zeer slecht.Dat kunnen ze schijnbaar al niet oplossen

    Daar ben ik helemaal mee eens!

  44. Origineel geplaatst door David Daniël Wouters
    Hmm, wat men vergeet is dat Apple middels een update van iOS de 4G/LTE ondersteuning kan uitbreiden, daar het louter een kwestie van software/firmware is wat bepaald op welke 4G frequenties de iPhone 5, iPad 4de generatie en iPad Mini kan draaien. Apple heeft dit met iOS 6.1 al deels gedaan, op iOS 6 wat met de iPhone 5 mee kwam werd toen maar een beperkt aantal LTE banden ondersteund, 6.1 schroefde die ondersteuning op.

    Dat is niet correct. De ondersteunde LTE frequentiebanden zijn afhankelijk van de hardware. Zo ondersteunt de iPad 3 Wi-Fi + Cellular bijvoorbeeld wel LTE (4G), maar niet de Europese banden (800/1800/2600 MHz). Het enige verschil tussen iOS 6.0 en iOS 6.1 wat betreft LTE-ondersteuning, zijn de zgn. “carrier bundles”. iOS 6.1 bevat meer carrier bundles met onderstaande sleutel, die noodzakelijk is om verbinding te kunnen maken met een specifiek LTE-netwerk (“kleiner/groter dan”-tekens zijn vervangen door vierkante haken):

    [key]Show4GSwitch[/key]
    [true/]

  45. @Yuma: Ik ben bang van niet. De iPhone 5 is de enige iPhone met 4G-ondersteuning.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.