Reacties voor: Bescherm je iPad WiFi of 3G tegen de recente PDF-exploit

Elke gebruiker van een iPad, iPhone of iPod touch loopt momenteel risico dat kwaadwillenden op afstand volledige controle over zijn of haar apparatuur te krijgen. Gebruikers met een jailbreak kunnen zichzelf nu beschermen met PDF Loading Warner.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Heb em geinstalleert maar hij bleef hangen op een appeltje. Na een hard reset deed hij het weer.

  2. Deze ‘fix’ sloopt applicaties als Zinio, die gebruik maken van PDF. Ik heb hem geïnstalleerd en na 10 minuten weer net zo hard weggegooid. Troep.

  3. Origineel geplaatst door iPad4me
    Deze ‘fix’ sloopt applicaties als Zinio, die gebruik maken van PDF. Ik heb hem geïnstalleerd en na 10 minuten weer net zo hard weggegooid. Troep.</

    Hier ook in ibooks!

  4. Hmmm… het loopt inderdaad niet echt soepel, iBooks en Zinio hebben er een hoop last van.
    Ik vraag me af of de exploit ook werkt als het root password gewijzigd is, want dit is een crappy oplossing

  5. Origineel geplaatst door Bas
    Deze ‘fix’ sloopt applicaties als Zinio, die gebruik maken van PDF. Ik heb hem geïnstalleerd en na 10 minuten weer net zo hard weggegooid.

    Hoe kan je die weggooien ?

  6. Weer Adobe die zuigt op een Apple product.

  7. Origineel geplaatst door Kasuja
    Weer Adobe die zuigt op een Apple product.

    Weer? PDF is het enige op de iPhone van Adobe hoor..

  8. @Troye: Apple maakt meer producten…

    En flash had er gewoon geweest als het niet zoog op mobiele telefoons. Kijk naar de concurrentie die het wel toelaten. Daar loopt het ook niet byzonder soepel en die telefoons hebben nog betere hardware ook

  9. Vraagje. Is installatie alleen nodig, wanneer je een JB uitvoert?

  10. @phirev
    Het is echter niet mogelijk om het op een niet gejailbreakte ipad te installeren, maar dat neemt nog niet weg dat je het niet nodig hebt.

    Als deze fix voor een ongejailbreakte ipod uitkomt, zou ik het zeker aanraden.
    De exploit kan namelijk ongezien code vanaf een afstand uitvoeren en dat is vrij vervelend als er keyloggers etc op je ipad uitgevoerd worden n iemand jouw wachtwoord kan kezen.

  11. Origineel geplaatst door bluelemon
    Origineel geplaatst door BasDeze ‘fix’ sloopt applicaties als Zinio, die gebruik maken van PDF. Ik heb hem geïnstalleerd en na 10 minuten weer net zo hard weggegooid.Hoe kan je die weggooien ?

    Vanuit Cydia, bij ‘Manage’ (Packages).

  12. @iPad4me:

    thanks

  13. @Kasuja: de kwetsbaarheid bevindt zich in code van Apple en niet in die van Adobe (“The PDF contains a CFF font with a malformed type 2 charstring, which contains commands to repeatedly push and duplicate random numbers onto an “argument stack”. Presumably this crashes the font parser”)

  14. @Peter Willemsen
    Sorry voor de late reactie, maar dank voor je uitleg!

  15. Het is helaas niet echt werkbaar.
    Ik had een tekenprogramma dat veel gebruik maakt van PDF’s. Dan moet je echt 389 keer per minuut op dat venstertje klikken. Dat kan dus niet. Er af dus maar weer en hopen op een hackvrije iPhone en iPad.

  16. @karel-willem Ik heb hetzelfde in iBooks. Daar moet je 1351335 op load drukken voordat je een boek kan lezen. Das niet werkbaar. Is daar al een oplossing voor?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.