Reacties voor: Berichtenbox-app vereist nu DigiD-app op hetzelfde toestel

De Nederlandse overheid heeft een update uitgebracht voor de Berichtenbox-app, waar je allerlei persoonlijke berichten van overheidsinstanties vindt. Het inloggen is op de schop gegaan, waardoor je nu ook de DigiD-app nodig hebt. Inloggen is daarbij iets omslachtiger geworden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. En wanneer wordt de DigiD-app geschikt gemaakt voor meerdere DigiD-accounts, zodat ik de zaken voor mijn bejaarde moeder en mijn kinderen kan regelen?
    Op dit moment gebruik ik daarom DigiD icm sms, waarbij in alle DigiD accounts dus mijn mobiele nummer staat ingesteld.

    Ja, ik weet dat je delegaties kan instellen en nee, dat werkt niet makkelijk.
    Ja, ik weet dat je DigiD strikt persoonlijk is en ja, dit gebeurt met wederzijds goedvinden en vertrouwen en ja, graag willen we als huishouden zelf bepalen hoe paranoia we naar elkaar toe zijn, dank u wel.

    Verificatie via de app lijkt me veiliger dan sms, maar helaas heeft de overheid een andere definitie van veilig.

  2. Iets met FaceID?

  3. Ik snap het, maar jammer dat het zo moet/gaat. Erg handig is het niet. Online inloggen doe ik ook altijd nog met een controle sms, omdat dat veel sneller is dan via de DigiD app

  4. Origineel geplaatst door Michel
    Iets met FaceID?

    Artikel niet gelezen zeker.

  5. Ontvang op jaarbasis zegge en schrijven 5 berichten, 2 van de belastingen en 1 van de gemeente en 2 van het pensioenfonds. Zie echt t nut er niet van zeker niet omdat zowel de belastingdienst als de gemeente als je pensioenfonds je het zelfde bericht ook nog eens per post stuurt.

  6. Het werkt helaas ook niet met gebruik van een duo-sim en 2 iphones. Ik heb besloten om de oude versie op 1 iphone te behouden en de update op m’n andere iphone te installeren. Hopelijk deactiveren ze de versie met pincode niet. Laten ze aub de DigidApp zsm aanpassen.

  7. Wat ik van deze versie wel kwalijk vind is dat de “verzamel gegevens” in de instellingen (bij mij) standaard aan stond. Dit hoort wat mij betreft een opt-in te zijn en niet een opt-out.. Desnoods bij het eerste keer starten vragen og je de gegevens mag verzamelen.

  8. @MELK: Zou je hier iets meer ook kunnen vertellen? Ik ben namelijk de ontwikkelaar van de DigiD app, en kan de link niet leggen met je simkaart? Daarnaast kan je de DigiD app op meerdere devices installeren.

  9. Of ik de inlog methode een verbetering vind weet ik nog niet zo.
    Maar wat wel een verbetering is, is het uiterlijk van de app. Dat oogt rustiger vindt ik

  10. Origineel geplaatst door Koos
    @MELK: Zou je hier iets meer ook kunnen vertellen? Ik ben namelijk de ontwikkelaar van de DigiD app, en kan de link niet leggen met je simkaart? Daarnaast kan je de DigiD app op meerdere devices installeren.

    Bij DUO simkaart heb je 2 simkaarten (met dus 2 verschillende telefoons) en maar 1 telefoonnummer. Hij gebruikt blijkbaar 2 iPhones met een- en hetzelfde telefoonnummer, met 2 x de bijbehorende DigiD app, gekoppeld aan 1 en dezelfde telefoonnummer, wat dus blijkbaar volgens @ Melk niet werkt.

    Ik ben geen techneut, maar zo vat ik zijn uitleg op. Tof trouwens dat je hier reageert!

  11. Ik blijf de oude app gebruiken, met maar een paar berichten per jaar wordt het in de nieuwe situatie zo’n gedoe. Als de oude app niet meer werkt is de oude brief ook prima.

    Nu Koos mee doet in de discussie hier kan hij ons wellicht uitleggen waarom dat verzamel gegevens standaard aanstaat. Iets waarmee deze app van mij al eerder slechts 1 ster kreeg. Nooit een reactie op gehad.

  12. @Koos: Je kan maar op 1 iphone inlogged zijn in de DigidApp. Zodra ik op mijn andere iphone DigidApp wil gebruiken vraag de app om in te loggen waarna ik op de andere iphone automatisch uitgelogd wordt.

    De update van MijnOverheid App zorgt ervoor dat bij activeren/openen meteen “gekeken” wordt of er op dezelfd iphone een DigidApp aanwezig is, zo ja wordt DigidApp geactiveerd. Ik heb het idee dat deze koppeling via het iphone MAC-adress werkt. Ik heb 2 iphones die elkaars spiegelbeeld zijn met duo-sim. Er is altijd 1 iphone waarop Airplane-Mode is geactiveerd anders krijg je problemen met bereikbaar zijn op 1 telefoonnummer op 2 iphones.

  13. @Koos: Leuk dat je hier meekijkt inderdaad 🙂
    Is de mogelijkheid om meerdere accounts in de app te kunnen registreren wel iets wat op de roadmap staat?

  14. @MELK: Dit is pertinent niet juist.
    Je kan je DigiD app op meerdere telefoons koppelen (Max 5) met de DigiD app. Dit staat compleet los van je simkaart, of wat dan ook!!

    Wat betreft FaceID/TouchID, dit is een zeer lastige, en juridische kwestie. Technisch is het geen probleem, en is de DigiD app niet te vergelijken met een bank-app o.i.d. Daar zou je een transactie ongedaan kunnen maken, maar een authenticatie kan je dat niet.

    @MELK: Gelukkig gebeurt er niks met MAC adressen, zou de veiligheid niet ten goede komen!
    Sterker nog, je kunt niet eens een iCloud backup terug zetten met de DigiD app, die zal je altijd opnieuw moeten activeren.

    @Isegrimm: Nog niet, maar wordt wel over nagedacht voor zover ik weet.

    @Ruud: Dit is een bewuste keuze, puur om de app te kunnen verbeteren, en proactief problemen te kunnen ontdekken.
    We testen natuurlijk de app op een heel aantal devices, maar kunnen nooit alle configuraties dekken.
    Daarom monitoren we de app op crashes, bepaalde flows. Uiteraard zitten hier NOOIT persoonlijke gegevens bij. Is ook nooit te herleiden naar de gebruiker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.